uncharted
Film & Serie

Bioscoopfilm Uncharted: Kijken of Skippen?

Hoewel de nieuwe Uncharted film misschien niet de baanbrekende productie is die we verwacht hadden, zorgt de charme van Tom Holland ervoor dat de spannende film op niveau blijft. Wat we wel kunnen zeggen is dat Uncharted voor liefhebbers van de originele game een welkome toevoeging is.

Uncharted film gebaseerd op gelijknamige game

Net zoals de meeste actiefilms die worden geproduceerd Hollywood, is Uncharted filmisch en vol met actie, zoals we mochten verwachten. Wat naar onze mening de grote vraag blijft is: waarom zou je een op een game-gebaseerde film maken, als de originele game op zichzelf staand al aanvoelt als een film?

Hoewel het misschien geen ‘geweldige actiefilm’ is, is het wel een goede film. Ondanks dat het niet zo boeiend of gepolijst is als de games, is het eerste Drake-avontuur op het witte doek nog steeds erg leuk, met Tom Holland die ervoor zorgt dat het meer gericht is op een jonger publiek.

uncharted

Bioscoopfilm Uncharted

Net als in de games vormt de relatie van Nate en Sully het hart van het verhaal, hoewel de film in dit eerste deel een oorsprongsverhaal vertelt. Sully werft Nate om hem te helpen een gouden sleutel op te sporen die hen naar een stapel rijkdommen zou kunnen leiden.

De grootste kracht van deze film ligt in iets wat we niet op het scherm zien, namelijk een potentieel vervolg. De film voelt voor ons aan als een opzet voor een toekomstige franchise, iets wat meer in lijn zou zijn met de originele video games.

Uncharted: Kijken of Skippen?

In een wereld waarin maandelijks talloze nieuwe film en series uitkomen, is Uncharted wat ons betreft een titel die zeker de moeite waard is om te bekijken. Daarom zeggen wij: Kijken! Verwacht echter niet een film die op je netvlies zal blijven staan. Gewoon lekker kijkvoer, zullen we maar zeggen.

Lees ook eens één van deze artikelen: