Tech

Binance versterkt dominante positie en neemt Japanse exchange over

binance neemt Sakura Exchange BitCoin over

Ondanks dat de cryptowereld zich momenteel in een bearmarket bevindt, lijkt niet iedereen daar een boodschap aan te hebben. Binance, het grootste crypto handelsplatform ter wereld, gaat vrolijk verder met de crypto industrie helpen. Wat Changpeng Zhao, CEO van Binance, de afgelopen dagen allemaal gedaan om de cryptowereld te helpen?

Binance is een gezonde exchange

Binance staat bekend om de exchange die veel om de gebruikers binnen crypto geeft. Begin deze maand raakte Binance nog in een strijd verwikkeld met FTX. Volgens Changpeng Zhao was de financiële balans van concurrent FTX niet gezond, wat een gevaar was voor de industrie. Dit nieuws blies op binnen de markt en FTX bleek daadwerkelijk in de problemen te zitten.

CZ bekeek de optie om met Binance het FTX van Sam Bankman-Fried over te nemen, maar dit bleek uiteindelijk niet mogelijk aangezien de financiële situatie van de concurrent slechter was dan gedacht. Zhao lijkt met Binance wel een van de meest gezonde handelsbeurzen te hebben in de cryptowereld. Dit blijkt ook wel aan de hulp die ze aan kunnen bieden aan andere projecten, ondanks de slechte marktomstandigheden.

Binance neemt Sakura Exchange BitCoin over

De mislukte overname van FTX hield Binance echter niet tegen. Hoewel de cryptomarkt in een recessie verkeerd, stelt Binance $ 2 miljard beschikbaar om noodlijdende projecten te helpen in deze moeilijke tijd.

Daarnaast kwam vandaag naar buiten dat Binance de Japanse handelsbeurs Sakura Exchange BitCoin heeft overgenomen. Dit nieuws is verrassend aangezien Binance zijn activiteiten in 2018 nog moest stoppen in Japan omdat het niet de juiste licenties bezat om digitale valuta aan te bieden.

Met deze overname komt wel de vraag naar boven of Binance niet een te sterke speler wordt binnen de crypto markt. Deze dominantie maakt crypto steeds meer gecentraliseerd, terwijl het oorspronkelijk gemaakt is als gedecentraliseerd geldsysteem.