Geld & Carrière

Bill Gates investeringsportfolio: 10 bedrijven waarin hij een belang heeft

bill-gates-investeringsportfolio-aandelen
Foto: Instagram @thisisbillgates

Waar investeert een man met een nettovermogen van ongeveer € 100 miljard eigenlijk in? Bill Gates, de zesde rijkste persoon ter wereld, weet het wel! Van innovatieve technologie tot duurzame landbouw en zelfs frisdrank, je zult verrast zijn door de diversiteit van Gates’ portfolio. Laten we eens kijken naar de top 10 beleggingen van de Bill & Melinda Gates Foundation, die meer dan € 35 miljard waard zijn.

1. Microsoft (MSFT):

Het zal niemand verbazen dat Microsoft, het bedrijf dat Gates mede oprichtte, het grootste deel van zijn portfolio uitmaakt, met 32,2%. Het dividendrendement van Microsoft is momenteel 0,8%.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

2. Canadian National Railway (CNI):

Gates heeft een aanzienlijk belang van 17,6% in de enige transcontinentale spoorweg maatschappij in Noord-Amerika, die een netwerk heeft van ongeveer 20.000 route-mijlen. Het dividendrendement van CNI is 1,7%.

3. Berkshire Hathaway (BRK):

Dit enorme conglomeraat, dat door Bill Gates zijn vriend Warren Buffett is opgezet, maakt 16,9% van Gates’ portfolio uit. Op dit moment betaalt Berkshire Hathaway geen dividend. Het aandeel van Berkshire Hathaway kan echter wel nog steeds een goede investering zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

4. Waste Management (WM):

Dit afvalverwerking en recycling bedrijf vormt 15,7% van Gates’ investerings portfolio. Het dividendrendement is momenteel 1,6%. Wat we nu al zien is dat Bill Gates zijn portfolio diversificeert in verschillende investeringsmarkten, wat erg slim is.

5. Caterpillar (CAT):

Deze wereldleider in zware machines, actief in de bouw- en mijnbouwsectoren, maakt 4,1% uit van Bill Gates zijn portfolio. Het dividendrendement van Caterpillar is 2,3%.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

6. Deere & Company (DE):

De grootste fabrikant van landbouwmachines ter wereld vormt 3,8% van Gates’ investeringsportfolio. Alle boeren in Nederland kennen John Deere wel! Het dividendrendement van Deere is 1,3%.

7. Ecolab (ECL):

Het aandeel van dit in 1923 opgerichte bedrijf, bekend om een populair product dat tapijten reinigt, vormt 2,4% van Gates’ portfolio. Het dividendrendement van Ecolab is 1,2%.

8. Coca-Cola FEMSA SAB (KOF):

Deze producent en distributeur van Coca-Cola dranken is de grootste franchisenemer van Coca-Cola ter wereld. Ook Warren Buffett heeft een aanzienlijk aandeel in dit bedrijf. Het bedrijf vormt 1,5% van Gates’ portfolio en heeft een dividendrendement van 3,4%.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

9. Walmart Inc. (WMT):

De grootste retailer in de VS vormt 1,2% van Gates’ investeringsportfolio. Bij Walmart kan je tegenwoordig letterlijk alles kopen! Het dividendrendement van Walmart is 1,5%.

10. FedEx (FDX):

Dit transport- en verzendbedrijf vormt 0,9% van Gates’ investeringsportfolio. FedEx is wereldwijd een van de grootste vervoerders van jouw pakketjes! Het dividendrendement van FedEx is 2,1%.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)