Big Green Egg alternatieven
Tech

Big Green Egg barbecue te duur? Dit zijn de 5 beste alternatieven

Het zonnetje begint steeds vaker door te breken en je weet wat dat betekent. Jawel het barbecue seizoen is begonnen. Één van de meest iconische barbecues is de de welbekende Big Green Egg. Maar helaas betaal je voor het kleinste model van de kamado bbq al zo’n 700 euro en loopt de prijs op tot ruim 4 duizend euro. Geen zin om de zomer blut door te brengen? Check dan deze 5 beste Big Green Egg alternatieven.

Wat is er zo bijzonder aan een kamado bbq?

De Big Green Egg is een zogenaamde kamado barbecue en is volgens zijn makers zelfs de originele kamado sinds 1974. Maar wat maakt een kamado barbecue dan zo bijzonder?

Het voordeel aan een kamado is dat de barbecue ervoor zorgt dat je steaks en worstjes niet uitdrogen tijdens het koken. Daarnaast zijn ze sneller klaar en wordt de smaak beter behouden. Verder is het ding behoorlijk breed inzetbaar. Je kunt namelijk veel meer dan alleen grillen. Zo kun je je voedsel ook roken, braden en stomen en kun je de bbq inzetten als slowcooker.

Een ander voordeel is dat je ook nog eens minder houtskool nodig hebt dan bij je standaard houtskool barbecue. Toch zul je behoorlijk wat af moeten barbecueën om die besparing eruit te halen. Gelukkig bestaan er goedkopere alternatieven, die dezelfde voordelen bieden.

1. Grill Guru

De Grill Guru is een mooi alternatief voor de Big Green Egg. Het is een kwaliteitsproduct en je krijgt er dan ook 20 jaar garantie op. De Grill Guru is uitgerust met een weerbestendige coating en blijft zelfs in de winter lekker op temperatuur.

Het grote voordeel van de kamado barbecue ten opzichte van het originele groene ei is absoluut de prijs. Je betaalt namelijk ongeveer de helft minder en vindt de barbecue in ongeveer dezelfde maten als de Big Green Egg.

Grill Guru barbecue kamado
Grill Guru Original Large / Beeld: Coolblue
SHOP NU VOOR 749,99 EURO

2. The Columbus

Een tweede alternatief voor de Big Green Egg is The Columbus. Het Nederlandse merk produceert sinds 2017 kamado barbecues van hoge kwaliteit en ook hier krijg je 20 jaar garantie op de keramische onderdelen.

The Columbus kamado kun je scoren in twee verschillende maten: Medium en Large. Als je voor Medium gaat, kun je ongeveer voor 7 mensen aan de slag. Het grotere model zou genoeg snacks moeten kunnen maken voor 10 vrienden.

The Columbus kamado barbecue

SHOP NU VOOR 610 EURO

3. The Bastard

Als derde op het lijstje van kamado barbecue opties hebben we The Bastard. Net als The Columbus is ook deze Kamado van Nederlandse bodem en de barbecue komt zelfs met een levenslange garantie.

Als je voor The Bastard gaat, kun je qua formaat kiezen voor klein, medium of large. De twee grotere modellen komen met hardhouten zijtafeltjes, in plaats van bamboe bij het kleinere model. Verder kun je kiezen voor een glanzende of matte uitvoering.The Bastard kamado barbecue

SHOP NU VOOR 549 EURO

4. Yakiniku

Ook de Yakiniku kamado komt uit nederland en doet qua kwaliteit niet onder voor de Big Green Egg. De barbecue is gemaakt van RVS 304 in plaats van gietijzer of verchroomd staal. Dat betekent dat je ervan verzekerd kunt zijn dat de barbecue niet roest.

Ook op de Yakiniku krijg je 20 jaar garantie en qua maten kun je gaan voor een medium model met een diameter van 46 cm of een large versie met een diameter van 54 cm. Dat komt overeen met de medium en large versies van de Big Green Egg.

Yakiniku kamado barbecue

SHOP NU VOOR 1.179 EURO

5. BergHOFF barbecue

Als laatste op de lijst hebben we nog de keramische BergHOFF kamado barbecue. Net zoals bij de andere bbq’s kun je ook hier rekenen op een gelijkmatige hitte circulatie. Dankzij de ventilatieknop heb je ultieme controle over de kooktemperatuur en als je zeker wilt weten wat die temperatuur nou precies is, kun je dat ook gewoon aflezen op de barbecue.

BergHOFF kamado barbecue

SHOP NU VOOR 599 EURO

Met elk van deze barbecues zit je deze zomer helemaal gegrild en gebakken. Check ook deze must-have Lidl, Aldi en Action gadgets om helemaal klaar te zijn voor de zomer. Uiteraard horen daar ook drankjes bij en met deze overheerlijke rum cocktails kan je zomer bijna niet meer stuk.