Food & Drinks

Zien: dit is de slimme lifehack om veel bierflesjes te koelen in je koelkast

bierflesjes-koelen-koelkast

Bierliefhebbers opgelet! Je kent het vast wel, je hebt vrienden over de vloer en je wil graag koud bier serveren. Maar hoe pak je dat aan zonder dat alle flesjes gaan rollen zodra je de koelkast opent? In deze tekst lees je dé lifehack om je bierflesjes optimaal te koelen zonder dat ze gaan rollen. En je kan je voorraad koude biertjes ook nog eens snel aanvullen. Door deze lifehack heb je nooit meer last van die eeuwige struggle rondom verjaardagen en feestjes. 

Nooit meer liggende bierflesjes

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het het beste is om je bierflesjes altijd rechtop in de koelkast te zetten. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste kan alles wat op de bodem van het flesje hoort, zoals bezinksel, op de bodem blijven. Het tweede voordeel geeft bierbrouwer Grolsch: “Ter bescherming van de flesjes hebben zij een speciale coating. Daardoor kunnen deze glad zijn. We raden daarom aan om de flessen staand in de koelkast te plaatsen”.

Oké, de flesjes moeten dus staan. Maar hoe pak je dat aan als je koelkast al goed vol zit met andere producten? Vaak kun je de plankhoogte in je koelkast aanpassen. Begin onderaan met een plank boven je groentelades en vul deze plank met staande flesjes bier. Is dat genoeg? Dan kun je een plank net boven de flesjes bier plaatsen en hier je overige koelproducten neerzetten. Dit is al een stap in de goede richting, maar geen zorgen, we hebben de ultieme lifehack voor je.

bierflesjes-koelen-koelkast

Moderne lifehack

Een andere, meer alternatieve en moderne optie, is meer voor de doe-het-zelvers onder ons. Gebruik een magneetstrip. Deze methode wordt steeds populairder en kan echt een uitkomst zijn bij een volle koelkast, zoals je die vaak op kantoor hebt. En ook op kantoor na werktijd wil je natuurlijk een lekkere koude kletser kunnen drinken. Met een magneetstrip kun je de bierflesjes tegen de bovenkant van je koelkast plaatsen. Dit neemt minder ruimte in beslag omdat deze loze ruimte normaal gesproken toch weinig wordt gebruikt.

Het is bovendien heel eenvoudig om zelf te maken, kijk maar in de video hieronder. Plaats een kleefstrip tegen het magneetplaatje en bevestig de kleefstrip aan het plafond van de koelkast. Zo kun je je bierflesjes er gemakkelijk aan ophangen. Uiteindelijk doel is natuurlijk altijd lekker ijskoud bier in huis te hebben.