wk in qatar 1 1
Media

Biertje kopen op het WK in Qatar? Zoveel gaat dat je kosten

Het Wereldkampioenschap voetbal staat weer voor de deur, en dat betekent dat voetbalfans over de hele wereld samenkomen om het feest te vieren. Toch zijn er nog een hoop vragen over het WK in Qatar, want omdat het toernooi in het streng islamitische Qatar gehouden wordt, vragen fans zich af of er überhaupt alcohol genuttigd mag worden.

Biertjes drinken op WK Qatar 2022

Gelukkig hebben wij goed nieuws voor je. Ook in Qatar mogen voetbalfans van over de hele wereld genieten van een biertje. Voor het toernooi worden bijna alle regels en wetten die gelden voor alcohol aan de kant geschoven, wat betekent dat het bier rijkelijk zal gaan vloeien.

Dan hebben we het voornamelijk over binnen de WK fanzone, gelegen op Al Corniche, de lange boulevard van Doha langs de Perzische golf. Supporters en fans van alle 32 deelnemende landen zijn daar welkom om het feestje met elkaar te vieren, zonder beperkingen op het gebied van alcoholconsumptie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIFA World Cup (@fifaworldcup)

Unieke situatie door toelaten openbaar drinken

Hoewel het drinken van alcohol officieel niet illegaal is in Qatar, hanteren ze wel een zero-tolerance beleid voor drinken in het openbaar. Openbaar dronkenschap wordt zelfs gezien als een misdaad. Voor het Wereldkampioenschap Voetbal zullen de regels echter versoepeld worden.

Het feit dat er alcohol geschonken wordt is vrij uniek voor een land als Qatar. Normaliter zijn deze versnaperingen namelijk alleen te krijgen in luxe hotels en resorts, waar je al gauw tien euro betaald voor een goudgele rakker. In de fanzone gaat een biertje naar verluidt tussen de 6 en 7 euro kosten.

WK in Qatar

Nederlands Elftal staat sterk

Deze week kregen voetbalfans van over de hele wereld het verdrietige nieuws over de ziekte van Louis van Gaal te horen, wat in Nederland voor een shock heeft gezorgd. Desondanks geeft de trainer aan de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.