Food & Drinks

Onderzoek: 2 keer per week met vrienden bier drinken goed voor gezondheid

bier, drinken, vrienden

Iedereen is op zoek naar de formule voor een gezond en gelukkig leven. Er zijn veel theorieën, onderzoek en methodes die hier op aansluiten. Het onderzoek waar we deze week op zijn gestuit maakte ons heel erg gelukkig. Het schijnt namelijk dat je vaker bier moet drinken met je vrienden.

Bier onderzoek

Uiteraard is gezonde voeding en sporten erg belangrijk om fit te blijven. Toch is ontspanning ook een heel erg belangrijke factor. Volgens het onderzoek van de Universiteit van Oxford is er een hele simpele oplossing: bier drinken met vrienden, twee keer per week!

Het onderzoek van Robin Dunbar, professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford, laat namelijk zien dat mannen die twee keer per week bier drinken met vrienden gezonder zijn, gelukkiger zijn en sneller van ziektes genezen. Daarnaast hebben ze minder kans op depressies dan mannen die dit niet doen.

bier, vrienden

Guiness Brewery

Het onderzoek is gefinancierd door het bekende Guiness Brewery, neem het dus wel met een klein korreltje zout. Het is natuurlijk hun taak om positief uit de test te komen. Maar alsnog vinden wij dit een baanbrekend en interessant onderzoek.

Goed moment dus om jouw vrienden op te trommelen en dit bericht te laten zien. Op zoek naar een tof vriendenuitje inclusief bier? Check dan deze Belgische bierspa waar je kunt baden in hop, gerst en gist