Bier laten staan is slecht voor je gezondheid
Media

Bier laten staan is slecht voor je gezondheid

Laat je dat biertje nooit staan? Goed zo, niet doen, want een vol bierglas is slecht voor je gezondheid. Dat glas moet namelijk leeg. Gematigd bier drinken is niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens gezond!

Je kan je cola met een gerust hart inruilen voor een heerlijk biologisch vers pilsje, immers bevat een glas bier niet alleen gemiddeld een derde minder calorieën dan frisdranken, het is meestal ook nog eens vrij van conserveermiddelen en kleurstoffen. Om het feestje compleet te maken, bier is een bron van vitamine B en verkleint je kans op hart- en vaatziekten.

Een aantal universitaire studies, waaronder de Harvard University, hebben uitgezocht waar het favoriete gele goedje van studenten nou daadwerkelijk goed voor is. Een studie van levensbelang dus! Uit vrijwel alle onderzoeken is gebleken dat één of twee biertjes per dag verscheidene voordelen heeft, zo wordt er gewezen naar de drinkcultuur in Frankrijk.

Bier laten staan is slecht voor je gezondheid 01

De zogeheten Franse Paradox houdt in dat de Fransen opmerkelijk minder lijden aan hartkwalen, dit verschijnsel zou ten grondslag staan aan de wijntjes die er in ons favoriete vakantieland dagelijks worden gedronken. Een biertje per dag zou een zelfde uitkomst bieden.

Voordat je jezelf helemaal gezond wilt drinken zijn er natuurlijk een aantal kanttekeningen te plaatsen. Ondanks dat er op universiteiten genoeg dolenthousiaste drinkgrage studenten zijn, wordt er sterk geadviseerd om alcohol te beperken tot een gematigd hoeveelheid. Overmatig gebruik kent schadelijke gevolgen, maar van de vitaminerijke twee glaasjes mag je met volle teugen genieten.