Geld & Carrière

Powervrouw Beyoncé veroorzaakt onbedoeld inflatie in Zweden

beyonce-inflatie-zweden
Optredens Beyoncé in Zweden met onverwachte gevolgen Foto: @beyonce

De schuldige achter de onverwachte stijging van de inflatie in Zweden is niemand minder dan de wereldberoemde Beyoncé, zo meldt de Financial Times. Terwijl in de meeste Europese landen de prijzen steeds minder snel stijgen, vormde Zweden vorige maand een uitzondering met een inflatie van 8,2 procent. Zweedse economen wezen Beyoncé als de opmerkelijke boosdoener.

Renaissance tour startte in Zweden

Economen voorspelden dat de inflatie in Zweden in mei zou dalen tot 7,8 procent, maar de komst van superster Beyoncé gooide roet in het eten. Haar Renaissance tour bracht fans van over de hele wereld naar Stockholm voor de eerste twee concerten, waardoor de prijzen van hotelkamers in de buurt van de hoofdstad de pan uit rezen. De economen zeggen dat de hoge kosten van deze hotelkamers de inflatie beïnvloedden.

Fans betaalden in het prachtige Zweden omgerekend ongeveer 56 euro voor de goedkoopste tickets, terwijl deze in de Verenigde Staten véél meer kostten. Dit zorgde voor een enorme toestroom van buitenlandse fans, die hun idool in Zweden konden bewonderen voor aanzienlijk lagere kosten. Dat gold dan misschien voor de kaartjes, maar niet voor de verblijfskosten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Bizarre stijging hotelprijzen

De concerten van de ster in Stockholm, net als de rest van haar tour, waren volledig uitverkocht. Bezoekers van verre landen vonden vaak onderdak in hotels  ver buiten Stockholm, aangezien alle hotels en andere accommodaties in de stad maanden van tevoren waren volgeboekt tegen enorm gestegen prijzen.

Dit weekend geeft Beyoncé twee concerten in Amsterdam

Beyoncé, bekend van hits als Halo en Crazy in Love, keerde na zeven jaar afwezigheid terug naar het podium. Dit weekend zal Queen B twee concerten geven in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, waarbij opnieuw wordt verwacht dat ze haar fans betovert met haar energieke optredens.

Samen met haar man, rapper en producer Jay-Z vormt ze één van de succesvolste showbizz koppels van dit moment. Jay-Z zal overigens niet te zien zijn tijdens de optredens van zijn vrouw. Bij het vorige optreden in Nederland van Beyoncé was dat wel het geval.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Gaat de inflatie ook in ons land weer stijgen?

Terwijl fans in Nederland zich verheugen op het spectaculaire optreden van Beyoncé, kunnen we ons alleen maar afvragen welke economische verrassingen haar aanwezigheid ons land zal brengen. De impact van Queen B op de wereld gaat verder dan alleen de muziek- en entertainmentindustrie, zo bleek in Zweden.