Beursgorilla aandelen beleggen
Geld & Carrière

Zelfs apen kunnen succesvol beleggen: beursgorilla verslaat de markt

Ben jij geïnteresseerd in beleggen, maar ben je bang voor de risico’s? Dan is dit bericht wellicht een goede schop onder de kont. Het meest opvallende bericht deze week, rondom beurszaken, gaat over de beursgorilla Jacko, die heeft bewezen dat ook apen succesvol kunnen beleggen.

Beursgorilla stapt in aandelen

De crisis is een goede tijd om in te stappen. Dit is de reden dat er de laatste maanden enorm veel nieuwe particulieren beleggers op de beurs zijn verschenen. Iedereen wil een graantje meepikken en we hebben natuurlijk allemaal wat extra tijd over. Goed moment om je in beleggen te verdiepen.

Mensen die snel winst maken voelen zich al snel een succesvolle belegger. Maar hoe knap is dat eigenlijk? Er is nu namelijk een verhaal verschenen van beursgorilla Jacko: een gorilla die random aandelen selecteert en alsnog dikke winsten maakt. Jacko verslaat de beurs met gemak en dom geluk.

Beursgorilla Jacko

Experiment van Jacko met AEX portfolio

Als experiment is Jacko omgetoverd tot een echte beursgorilla. De aap kreeg 75 bananen die allemaal gelijk stonden aan aandelen. De eerste tien bananen die hij opat, werden zijn aandelenmandje. Dit was allemaal onderdeel van het experiment.

Na deze keuze wisselt Jacko elke maand één banaan/aandeel. Het resultaat van dit experiment? Hij is een succesvolle belegger. In de eerste tien jaar van het experiment versloeg hij zelfstandig de AEX-beurs. Op dit moment heeft Jacko onder andere Phillips, KPN, PostNL en Basic-Fit in zijn portfolio. Het Basic-Fit aandeel bracht hem het meest op: bijna 100% in de plus.

Check ook de duurste aandelen ter wereld.