Netflix

Dit is waarom Better Call Saul één van de beste series ooit is

BETTER CALL SAUL series

Met nog maar drie afleveringen te gaan is het einde van Better Call Saul in zicht. We kunnen gerust zeggen dat deze serie niet alleen een van de best gestreamde series van het moment is. Maar we durven nog verder te gaan – het is naar onze mening een van de beste shows die ooit gemaakt is.

Better Call Saul

Fans van het bekroonde Breaking Bad raakten over de jaren heen behoorlijk gehecht aan alle ondersteunende personages in de serie. Dat was de reden waarom de hype rondom Better Call Saul in 2015 zo groot was. De kijker volgt Jimmy McGill, ook wel bekend als Saul Goodman, de excentrieke advocaat uit de serie Breaking Bad.

Hoewel Saul soms niet helemaal in staat lijkt te zijn om goed van fout te onderscheiden, vecht hij altijd voor datgene waarvan hij denkt dat goed is. Net als in Breaking Bad zijn de regisseurs Peter Gould en Vince Gilligan er met Better Call Saul in geslaagd om een tragisch verhaal te vertellen met een heerlijk vleugje humor.

Wat maakt Better Call Saul zo goed?

Een meesteroplichter die advocaat wordt klinkt natuurlijk al als een geweldig plot voor een serie. Deze tweedeling maakt Saul Goodman echter tot een herkenbaar personage, aangezien hij constant heen en weer wordt geslingerd tussen goed en kwaad.

Uiteindelijk veranderd Jimmy in Saul omdat hij gevangen zit in een systeem waar het moeilijker is om dingen op de juiste manier te doen. Het personage van Bob Odenkirk is in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot iedereen z’n favoriete antiheld. Hij persifleert twee uitersten die in ons allemaal verborgen zitten.

Better Call Saul series

Jimmy herinnert ons eraan hoe je van iemand kan houden ondanks hun fouten en gebreken. Zijn relatie met Kim Wexler is daar een perfect voorbeeld van. Door de seizoenen heen hebben de kijkers Saul geaccepteerd zoals hij is – onvoorspelbaar, grillig, maar vooral aardig.

Helaas zit het einde van Better Call Saul eraan te komen, met nog maar drie afleveringen te gaan totdat de serie op zijn einde loopt. Ben je nog niet begonnen? Dan kan je wel op je gemakje genieten van zes hele seizoenen die je achter elkaar kan kijken.

Of je kan eens één van deze artikelen lezen: