Geld & Carrière

Zoveel moet je betalen als je meedoet aan een klusprogramma op TV

betalen-meedoen-klusprogramma

We zien wekelijks programma’s op de Nederlandse televisie waarin er wordt geklust aan een huis (of tuin). We zien professionele klusteams wonderen verrichten terwijl een presentator het geheel aan elkaar praat. Sommige huizen worden van bouwval omgetoverd tot jaloersmakende paleisjes. De vraag is echter; moeten de eigenaren van die huizen meebetalen aan de verbouwing? Wij zochten het uit.

Klusprogramma’s op de televisie

De meest bekende klusprogramma’s op de Nederlandse televisie zijn ‘Eigen Huis en Tuin’, en ‘Help mijn man is Klusser’, maar ook ‘VTWonen’ is uitermate populair. Huiseigenaren zijn hun huidige indeling meer dan zat, waarna een inspirerende presentator aan de deur komt om de woonwensen van deze mensen te realiseren. We zien teams aan klussers voorbijkomen, en ook de binnenhuisarchitect wordt niet vergeten.

In het geval van ‘Help mijn man is Klusser’ wordt er ook een stukje relatietherapie gegeven, wat uitstekende televisie oplevert. Soms gaat het om een eenvoudige eengezinswoning, maar ook complete woonboerderijen die we zomaar op Funda tegen zouden kunnen komen worden onder deskundige handen genomen. Een volledig klusteam plus bouwmaterialen, het interieur, een architect, wordt dat allemaal door het programma betaald?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTL Wonen (@rtlwonen)

Dit moet je meebetalen aan de verbouwing

In het programma VTWonen: Weer verliefd op je huis, is er geen directe prijsafspraak met de bewoners. Het programma stemt het restylen van het huis af op het beschikbare budget van de eigenaren. Ze moeten dus wel meebetalen aan de make-over. Als je het klusprogramma ‘Eigen huis en Tuin’ aan de deur krijgt dan mag je er vanuit gaan dat je 40 procent van de kosten van je eigen salaris mag betalen lezen we op Womanly.

Het programma ‘Help mijn man is Klusser’ pakt het anders aan. In dit programma zitten mensen in de problemen, en hebben vaak ook hoge kosten gemaakt. Daarnaast zien de mensen door de bomen het bos niet meer, en zijn er relatieproblemen ontstaan. De deelnemers van dit programma hoeven vrijwel niets op te hoesten. Deelnemen aan een klusprogramma is in de meeste gevallen dus niet gratis.