Tech

Betaalde verificatie Instagram en Facebook: dit is wat we tot nu toe weten

betaalde verificatie meta instagram facebook

We lezen al langer berichten over betaalde verificaties. De eigenaar van Twitter, Elon Musk, laat al langer weten dat het social media-platform betaalde verificatie aan gaat bieden. In navolging van Twitter heeft Meta, het moederbedrijf van Instagram en Facebook laten weten dat zij ook een betaald abonnement aan gaan bieden. Topman van Meta, Mark Zuckerberg, kondigde dit nieuws afgelopen zondag aan.

Meta Verified is nieuwe dienst

De nieuwe dienst gaat ‘Meta Verified’ heten. Gebruikers kunnen tegen betaling gebruik maken van deze dienst, en krijgen dan een blauw vinkje achter hun naam, waarmee ze hun bereik op Instagram kunnen vergroten. De gebruiker moet dan wel extra informatie aan Meta opgeven. Dit gaat door middel van een verificatieproces waarbij de gebruiker zichzelf met een identiteitsbewijs moet registreren.

Na dit verificatieproces krijgt de gebruiker een blauw vinkje. Volgens Zuckerberg zouden accounts hierdoor beter beschermd worden tegen identiteitsdiefstal, vooral influencers en beroemdheden hebben vaak te maken met mensen die hun naam en foto gebruiken voor het maken van een nep-account. Mark Zuckerberg lijkt hiermee het voorbeeld te volgen van Elon Musk, die een dergelijke dienst in november vorig jaar al introduceerde.

De prijzen van betaalde verificatiebadges op Instagram

Naast het feit dat de gebruiker beter beschermd wordt tegen identiteitsdiefstal op social media is het voor Meta een uiterst lucratieve vorm van extra inkomsten. Er is veel kritiek geuit op de prijzen van betaalde verificatie. Een blauw vinkje gaat 11,99 dollar per maand kosten, dat is omgerekend 11,18 euro. Als je gebruik maakt van een iPhone dan komt daar nog eens twee dollar bovenop door de commissie die Apple in rekening brengt.

Meta laat weten dat er naast de beveiliging meer voordelen zitten aan een betaalde abonnementsvorm. Gebruikers kunnen ook direct toegang krijgen tot klantondersteuning, en bereikt de gebruiker een groter aantal volgers. Het nieuwe Meta-abonnement zal vanaf deze week worden getest in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is nog niet bekend wanneer de dienst in Nederland zal worden uitgerold.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hart van Nederland (@hartvannederland)