beste-wijn-ter-wereld-16-euro
Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann
Food & Drinks

Eén van de beste wijnen ter wereld kost maar 16 euro per fles

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan ben je waarschijnlijk net zo verbaasd als wij dat één van de beste wijnen ter wereld maar zo’n 16 euro per fles kost. Om welke wijn gaat het? Je leest het hieronder.

Mundus Vini Grand International Wine Awards’ Spring Tasting 2023

Eind februari vond het wijnfestival Mundus Vini Grand International Wine Awards’ Spring Tasting 2023 plaats. Het gaat om één van de grootste wijnfestivals ter wereld waar 242 wijnexperts uit 46 landen meer dan 7.500 wijnen proeven. Het festival vond plaats in het stadje met de toepasselijke naam Neustadt an der Weinstrasse in Duitsland en trok zo’n 49.000 bezoekers.

Voor kwaliteitswijn zijn de prijzen soms niet misselijk, maar uitgerekend een Australische chardonnay ter waarde van 26 Australische dollar – omgerekend 16 euro – viel in de prijzen. Het gaat om de 2022 Jaraman Adelaide Hills en Clare Valley Chardonnay van  Taylor’s Wines, uit Clare Valley in Zuid-Australië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylors Wines (@taylorswines)

Jaraman Adelaide Hills en Clare Valley Chardonnay

De 2022 Jaraman Adelaide Hills en Clare Valley Chardonnay werd bekroond met een gouden medaille en met de prijs voor “Best of Show Australian White”. Australische wijnhuizen – allemaal overigens uit Zuid-Australië – deden het sowieso goed, ze verzamelden in totaal 43 gouden medailles.

Taylor’s Wines uit Clare Valley, Australië

Taylor’s Wines is een door een familie gerunde wijnmakerij in Zuid-Australië, opgericht in de jaren 50. De derde generatie wijnmaker en algemeen directeur Mitchell Taylor is trots op zijn bedrijf en de prijs. “We zijn vereerd om de vlag van Zuid-Australië te mogen voeren tijdens de International Wine Awards van dit jaar. Mundus Vini is een intense competitie en het kaliber van de jurering is ongelooflijk hoog.” zei Taylor tegen  de Australische nieuwssite 7news.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MUNDUS VINI (@mundusvini)

Hoe smaakt de Jaraman Adelaide Hills en Clare Valley Chardonnay?

Hoe smaakt de prijswinnende wijn eigenlijk? De makers zelf omschrijven het als een intens smakende, complexe maar elegante wijn met duidelijke citrus-, witte perzik- en nectarine karakters. Het juryrapport omschrijft de droge witte wijn als complex en harmonieus.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af of deze wijn ook in Nederland te koop is, maar dat is helaas – nog – niet het geval.  Wil je zelf een keer het Mundus Vini Grand International Wine Awards Spring Tasting festival meemaken?  Van 3 augustus tot 3 september vindt de zomereditie van het festival plaats.