Food & Drinks

De beste wijn ter wereld is voor €5,99 gewoon te koop bij Lidl

beste-wijn-lidl
(Foto: Freepik)

Een lekker wijntje op zijn tijd lusten we allemaal wel, maar er zit veel verschil in de kwaliteit van deze populaire alcoholische drank. Ga je voor een droge witte? Of drink je liever een rosé? Lidl heeft wijnen van verschillende merken in het assortiment en die zijn verrassend laag geprijsd. Ze hebben zelfs een prijswinnend merk dat als een van de beste wijnen ter wereld wordt beschouwd. Wij ontkurken deze mening graag even voor een uitgebreide analyse.

International Wine Challenge

De International Wine Challenge is een van de meest invloedrijke wijncompetities ter wereld. Dit evenement wordt jaarlijks in Engeland gehouden en er doen maar liefst 50 landen mee aan de strijd om de titel ‘beste wijn ter wereld’. Er werden tijdens de laatste International Wine Challenge meer dan 13.000 verschillende wijnen door 350 professionele proevers gekeurd. Daar komt een gezamenlijke score uit, waarna de winnaar een medaille krijgt waarop staat dat de wijn van deze deelnemer het beste is ontvangen door de jury.

Veel mensen hebben het misplaatste idee dat goede wijn ook meteen erg duur moet zijn. Dat is niet altijd het geval, hoewel sommige wijnen uniek zijn omdat ze bijvoorbeeld gemaakt zijn uit een zeldzaam druivenras. Er zijn echter zeer betaalbare wijnen die het goed doen op dit soort evenementen. Lidl heeft een wijn in het assortiment die door de jury van de International Wine Challenge als een van de beste wijnen werd aangemerkt.

beste-wijn-lidl

Prijswinnende wijn te koop bij Lidl

Er werden bij het evenement 391 medailles uitgereikt. Een van de winnaars is de Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva. Dat is een hele mond vol, maar de proevers op het evenement konden er geen genoeg van krijgen. Deze rode wijn uit Toscane kwam als een van de beste wijnen uit de bus. Wat ook opvallend is, is de prijs van deze winnaar. In tegenstelling tot andere wijnen – die 30 tot 40 euro kosten – kost deze fles rode wijn slechts € 5,99 de Lidl.

Het is niet de eerste keer dat Lidl in de prijzen valt als het gaat om wijn. De supermarktketen won eerder tijdens de International Wine & Spirits Competition ook al een prijs. Toen ging een zilveren medaille naar de Crémant de Bourgogne, een flesje bubbels. Helaas is de Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva helemaal uitverkocht, maar onthoud deze naam, want het is volgens kenners een grootse wijn voor een klein prijsje.

beste-wijn-lidl