Dit is het beste en strengste detox retreat ter wereld
Health

Dit is het beste én strengste detox retreat ter wereld

Je valt er gegarandeerd af, maar het kost je een klein vermogen. Het Zwitserse wellness oord Chenot Palace Weggis neemt detoxen bloedserieus. Kun jij het aan? Een weekje detoxen in een 5-sterren hotel, maar dan wel op 850 calorieën per dag, zonder alcohol, cafeïne en dierlijke producten? Lees en huiver.

Beste detox retreat ter wereld?

Detox betekent letterlijk ontgiften en is een veel gebruikte term voor je lichaam ontdoen van gif- en afvalstoffen. Niet iedereen gelooft erin en het Voedingscentrum wijst erop dat er onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing is dat detoxen werkt. Toch is het zeer populair en in het Zwitserse wellness en detox oord Chenot Weggis Palace nemen ze het bloedserieus. Het gerenommeerde zakenblad Forbes noemt het paleisje ‘The World’s Best Wellness And Detox Retreat’.

Pracht en praal in een schitterende omgeving

Het wellness hotel heeft een 5-sterren status. Het is gevestigd in een prachtig belle époque-hotel in een idyllische omgeving, met uitzicht op het prachtige Vierwoudstedenmeer. Het is een zeer exclusieve plek; de kamers en suites die je kunt huren zijn ruim en elegant met een luxueuze inrichting. Het hotel ligt direct aan het meer en er is een privé strand.

Dit is het best en strengste detox retreat ter wereld badkamer

Luxe strafkamp of wellness paradijs?

De eigenaren van Chenot Palace Weggis zijn het echtpaar Henri en Dominique Chenot, die een eigen detox methode hebben ontwikkeld, die kort samengevat gebaseerd is op een gepersonaliseerde check-up.

Waarden zoals je gewicht, leeftijd, bloeddruk, slaapkwaliteit, allergieën en nog veel meer brengen ze eerst in kaart door klanten uitgebreide en gedetailleerde vragenlijsten te laten invullen. Op basis daarvan krijg je een aanpak op maat; je krijgt bijvoorbeeld cocktails van vitamines, mineralen en antioxidanten die op jouw persoonlijke toestand zijn toegespitst.

Hoe ziet een dag in Chenot Weggis Palace eruit?

Tijdens je verblijf ga je sowieso drie keer langs bij een arts, drie keer bij een gespecialiseerde ‘energie’-dokter, twee keer bij een voedingsdeskundige en minimaal een keertje naar de osteopaat. Je begint de dag met een hydrobad, een modderpakking, en massage.

De massage bestaat uit twee delen; manuele massage en massage met een cupping-apparaat. Dan is er nog hydro-aromatherapie, fyto-fango therapie en een hydrojet-spoeling. Heb je tijd en energie over dan kun je naar de fitnessruimte, het zwembad of de sauna.

Dit is het beste en strengste detox retreat ter wereld

Je valt er gegarandeerd af

Tijdens een detox-wellness week krijg je alleen caloriearme, plantaardige maaltijden. Je krijgt sowieso nooit meer dan strikt 850 calorieën per dag binnen. Je krijgt zo min mogelijk zout en suiker. Alcohol, cafeïne, zuivel en vlees krijg je helemaal niet.

Of je nu in detox gelooft of niet, bij zo weinig calorieën per dag val je wel gegarandeerd af. Niet alleen slinkt je lichaamsvet, maar ook je banksaldo. Een weekje kuren in Chenot Palace Weggis komst namelijk zo’n 5.500 euro.

Dit is het beste en strengste detox retreat ter wereld