Netflix

7x de beste sportfilms op Netflix om te bekijken

beste sportfilms op netflix

Sportfilms zijn geweldig omdat je geen sportfanaat hoeft te zijn om ervan te genieten. Of je sport nou beschouwt als religie of er niets vanaf weet – een goede sportfilm kan je opvrolijken, emotioneren of zelfs allebei. Gelukkig staan er talloze goede sportfilms op Netflix.

De beste sportfilms op Netflix

Of het nou een sport komedie, een sportdocumentaire of een sportdrama is – Netflix heeft het allemaal in de aanbieding. In dit artikel nemen we je mee in de best sportfilms op Netflix om te bekijken. Benieuwd welke? Lees dan vooral verder.

1. Warrior

Warrior is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde sportfilms ooit. De film volgt Tommy (Tom Hardy) als hij naar huis terugkeert en wordt getraind door zijn vader (Nick Nolte), een voormalig bokser, om deel te nemen aan een mixed martial arts-toernooi.

Dit brengt Tommy op ramkoers met zijn vervreemde broer en voormalige MMA-vechter die worstelt om voor zijn gezin te zorgen. Hoewel de film elk cliché van vechtfilms in het boek lijkt te raken, is Warrior zo’n goede film door de authentieke setting en de fantastische acteerprestaties.

2. Ali

Muhammad Ali is een van de meest fascinerende sportfiguren in de geschiedenis. Het sportdrama volgt Ali (Will Smith) gedurende tien jaar van zijn leven, met de nadruk op de belangrijkste momenten van zijn leven, waaronder het gevecht met Joe Frazier in 1971, zijn kritiek op de oorlog in Vietnam , zijn bekering tot de islam en de maatschappelijke gebeurtenissen in die tijd, met name de moorden op Martin Luther King Jr. en Malcolm X.

3. Moneyball

Met Brad Pitt, Jonah Hill en Philip Seymour Hoffman in de hoofdrollen, is Moneyball gebaseerd op het non-fictieboek uit 2003 van Michael Lewis. Het is een verslag van het seizoen 2002 van het Oakland Athletics-honkbalteam en de pogingen van hun algemeen directeur Billy Beane om een competitief team samen te stellen.

4. The Last Dance

The Last Dance wordt gezien als één van de beste sportdocumentaires ooit. De serie is geregisseerd door Jason Hehir en draait om de carrière van Michael Jordan, met bijzondere aandacht voor zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls. De serie bevat exclusieve beelden, evenals interviews met vele NBA-persoonlijkheden, waaronder Michael Jordan, Scottie Pippen en Dennis Rodman.

5. Schumacher

De Netflix-documentaire ‘Schumacher’, waarin het leven van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher worden beschreven, verscheen op 15 september 2021 op de streamingdienst. Toen de film werd aangekondigd, veroorzaakte het opwinding bij F1-fans, vooral na zijn ski-ongeluk in 2013.

6. The Playbook

The Playbook is een documentaireserie over enkele van de meest iconische sportcoaches aller tijden. Elke aflevering concentreert zich op een specifieke legende. Wie houdt er tenslotte niet van om inspirerende verhalen te horen over de hindernissen en overwinningen van enkele van de beste sportteams aller tijden?

7. The Survivor

Bokser Harry Haft is een overlevende van de Holocaust, en heeft door de liefde voor zijn vrouw een concentratiekamp weten te overleven. Tijdens zijn periode in het kamp dwingt een sadistische SS-officier hem om tot de dood te vechten in afschuwelijke gladiatorenwedstrijden.

Nu, achtervolgd door de herinneringen en zijn schuldgevoel, probeert Harry Haft doormiddel van spraakmakende gevechten tegen bokslegenden als Rocky Marciano zijn eerste liefde weer te vinden. The Survivor is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en zeker de moeite waard om te bekijken.

Films en series op Netflix

Als je op zoek bent naar de beste sportfilms op Netflix om te bekijken, ben je bij ons aan het goede adres. Ben je echter op zoek naar andere films/series om te kijken op onze favoriete streamingdienst? Houdt onze website dan zeker in de gaten, of lees eens één van de onderstaande artikelen: