beste soundbars betaalbaar
Beeld: Samsung
Tech

De 7 beste soundbars voor een zeer aantrekkelijk prijsje

Je Netlix, Amazon Prime Video, Disney+ en inmiddels HBO Max films en series bingen, kun je doen met het geluid van je televisie. Maar als je echt wilt genieten van Peaky Blinders, The Last Kingdom en andere content, heb je eigenlijk wel een soundbar nodig. Welke? Dit zijn de top 7 beste soundbars, die je kunt scoren voor een zacht prijsje.

1. Yamaha YAS-209 soundbar

Als eerste kun je gaan voor de YAS-209 soundbar van Yamaha. De gadget heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met een subwoofer en afstandsbediening. Dankzij DTS Virtual: X tech geniet je van een 3D surround sound en de Clear Voice feature zorgt voor extra duidelijke dialogen.

Verder ondersteunt de Yamaha soundbar wifi en kun je aan de slag met Alexa. Niet alleen om de soundbar zelf te bedienen, maar ook om meteen je andere slimme apparaten aan te pakken.

bol.com Yamaha YAS 209 soundbar

SHOP NU VOOR 314,93 EURO

2. Samsung HW-Q60T soundbar

Een andere soundbar met een goede prijs/kwaliteit verhouding is de Samsung HW-Q60T. Ook hier krijg je er een losse subwoofer bij en dankzij HDMI-ARC stuur je de audio van je tv naar het apparaat.

Naast HDMI kun je ook Bluetooth inzetten om je tv en andere apparaten op het ding aan te sluiten en dankzij de Adaptive Sound feature wordt het geluid voor elke scène geoptimaliseerd. Andere features zijn Q-Symphony, Samsung Acoustic Beam and Game More Pro, zodat je voor je games verder niks meer hoeft in te stellen.

bol.com Samsung HW Q60T soundbar

SHOP NU VOOR 297,95 EURO

3. Philips TAPB 603/10 soundbar

Op nummer 3 hebben we een soundbar van Philips, namelijk de Philips TAPB 603/10. Het apparaat is uitgerust met Dolby Atmos tech, waardoor je nog meer in je series wordt gezogen. Dankzij het 3D geluid hoor je bijvoorbeeld ook objecten boven je bewegen om het extra spannend te maken.

Daarnaast is de soundbar ook uitgerust met Virtual Surround Sound, waarbij algoritmes ervoor zorgen dat een ideale 3.1-kanaals geluidsomgeving wordt gerepliceerd met minder dan 5 speakers. Dat betekent dat elke stereo bron wordt omgezet naar een meerkanaals Surround Sound.

Philips TAB 603/10 soundbars

SHOP NU VOOR 349,95 EURO

4. Denon DHTS514 soundbar

Op de lijst van betaalbare soundbars vinden we de Denon DHTS514 op nummer 4. Het apparaat is uitgerust met twee 5 inch precisie speakers voor de hogere bas- en middentonen.

Verder vind je 3 verschillende luistermodi om het geluid te optimaliseren voor je films, dialogen en muziek. Helaas kun je niet aan de slag met Alexa, maar zul je de bijgeleverde afstandsbediening moeten gebruiken.

Denon DHT s514 soundbars

SHOP NU VOOR 265 EURO

5. Philips TAB8505 soundbar

Een andere mooie optie om te genieten van je series en films is de Philips TAB8505 soundbar. Ook hier word je gedoopt in 3D-geluid dankzij Dolby Atmos tech.

Daarnaast is het apparaat compatibel met Play-Fi, waarmee je de audio kunt synchroniseren met andere Play-Fi ondersteunde speakers. Op deze manier creëer je eenvoudig via de Philips Sound app een multiroom effect of een daadwerkelijk surround sound systeem in je woonkamer.

bol.com Philips TAB8505 soundbar

SHOP NU VOOR 49,99 EURO

6. JBL Link Bar soundbar

De JBL Link Bar komt met een ingebouwde Android TV feature om een stuk makkelijker je programma’s te vinden. Daarnaast kun je ook aan de slag met Google Assistent als je even genoeg hebt van je afstandsbediening.

Als je gesteld bent op je privacy, zul je blij zijn om te weten dat er een privacy modus is. Hierbij worden de microfoons van de soundbar gedempt, wanneer je niet met Google aan het babbelen bent.

JBL Link Bar soundbar

SHOP NU VOOR 199 EURO

7. Samsung HW-T450 soundbar

Als laatste hebben we nog de Samsung HW-T450 voor je. Het is een compacte soundbar met 3 speakers en een draadloze 6,5 inch subwoofer. Net als bij het andere Samsung model is ook hier een Game modus aanwezig om het geluid van je games te optimaliseren.

Daarnaast analyseert het apparaat automatisch je geluidsbronnen om ook deze zo optimaal mogelijk naar je oren te brengen. Verder kun je het systeem makkelijk uitbreiden met de Wireless Surround Kit, waardoor je ook meteen afrekent met een overvloed aan kabels.

Samsung HW T450 soundbar

SHOP NU VOOR 165,95 EURO

Beste betaalbare budget speakers

Ook als je in de tuin zit of op de camping staat wil je uiteraard genieten van kwaliteitsaudio zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Dankzij deze 7 kwaliteit Bluetooth speakers voor onder de 30 euro zit je helemaal goed.