Health

Dit zijn de beste sit-up variaties voor sterke buikspieren

de-beste-sit-up-variaties

Sterke en goed gedefinieerde buikspieren zijn de maatstaf geworden voor een fit lichaam. Ze vertegenwoordigen een sterke core en zorgen ervoor dat je er zelfverzekerd en comfortabel uitziet. Om dit te bereiken moet je er echter veel tijd en moeite in steken. Genoeg reden dus om eens te kijken naar de beste sit-up variatie oefeningen.

De beste sit-up variatie oefeningen

Om resultaten te boeken in de gym is het belangrijk te weten dat frequentie niet zo belangrijk als vorm en techniek. Hoe vaker je dezelfde oefening doet hoe minder uitdagend het voor je lichaam wordt na verloop van tijd. Erg belangrijk dus om variaties te hebben in verschillende routines.

Dus ben je eindeloos sit-ups aan het doen, maar heb je het gevoel dat je weinig resultaat boekt? Dan is het zeker slim om eens een kijkje te nemen naar deze oefeningen. Met deze verschillende variaties van de sit-up maak je het jezelf een stukje makkelijker om dat wasbordje te krijgen. Dit zijn de beste sit-up variaties:

de-beste-sit-up-variaties

V-ups

V-ups richten zich niet alleen op je buikspieren. Ook richt je je met deze oefening direct op je taille. Omdat je boven- en onderlichaam tegelijkertijd van de vloer moeten worden gelift, wordt je core aanzienlijk sterker. Ook is deze variatie een geweldige rekoefening voor je hamstrings.

Scissors

Scissors behoren tot de meest inspannende variaties van sit-ups. Dit komt omdat er directe druk wordt uitgeoefend op je onderbuik. Met behulp van de kracht van de onderste buikspieren, vereisen ze dat je je benen iets van de vloer tilt terwijl je je knieën recht houdt. Vervolgens verplaatst je je ene been boven je andere, en visa versa.

Stability Ball Crunch

Op zoek naar een technisch moeilijke, maar zeer effectieve oefening? Dan is de Stability Ball Crunch zeker iets voor je. Afgezien van het opbouwen van kracht, helpen ze de stabiliteit en coördinatie te vergroten. Stability Ball Crunches versterken daarom je core en verbeteren je evenwicht.

Russian Twist

Dit is één van onze favorieten. De Russian Twist is een ontzettend effectieve oefening om je core te versterken, en bij te dragen aan die mooi gedefinieerde buikspieren. Je buikspieren helpen bij het in balans houden van je boven- en onderlichaam terwijl je deze oefening doet. Je verhoogt hiermee zowel je kracht als uithoudingsvermogen.

Decline Sit-ups

Er gaat niks boven het spelen met de zwaartekracht. Met de decline sit-up ben je gegarandeerd van een ultieme core-workout. Bij deze oefening maak je het jezelf niet alleen zwaarder bij de buikspieren, maar gebruik je ook je dijen en je heupen om jezelf in balans te houden.

Overhead Weighted sit-up

Dit is eigenlijk een normale sit-up, maar dan in het kwadraat. De overhead Weighted sit-up kan worden gedaan met dumbbells, barbells, platen, kettlebells of een ander hulpmiddel wat weerstand biedt. Met deze oefening richt je je voornamelijk op je voorste buikspieren en verbeter je de mobiliteit van je heupen.

Sit-ups zijn veeleisend, maar zo belangrijk

De beste sit-up variaties kunnen veeleisend zijn, maar ze zijn geweldig voor het bouwen van indrukwekkende buikspieren en het versterken van je core. Het ziet er esthetisch mooi uit en je levenskwaliteit zal omhoog gaan. Verschillende sit-up routines zijn een geweldige aanvulling op elke trainings routine, ongeacht wat je doelen zijn.

Of je nou gewicht probeert te verliezen, je uithoudingsvermogen probeert te vergroten of gewoonweg zichtbare buikspieren wilt ontwikkelen – sit-ups in combinatie met andere oefeningen voor je lichaam maken je fitnessdoelen gegarandeerd haalbaar. Lees daarom ook eens één van deze artikelen: