Beste Series op Videoland
Film & Serie

Top 11 Beste Series op Videoland volgens IMDb

Wij hebben de 11 beste series op Videoland uitgelicht. De Nederlandse streamingdienst is overladen met toffe series. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we een leuke lijst gemaakt, die is gerangschikt naar de IMDb-score. Deze 11 knallers van series zijn iedere minuut van je tijd waard. Welke ga jij als eerste kijken?

Beste Series op Videoland

De top 11 beste series op Videoland verschillen van elkaar, wat het een gevarieerde lijst maakt betreft genres en verhaallijnen. Of je nu fan bent van comedy, drama of gewoon een heel groot liefhebber bent van misdaad: we hebben het allemaal voor je in petto.

Ben je benieuwd welke hitserie op de eerste plaats staat? Zou het The Office kunnen zijn? Of toch Homeland? Hieronder vind je het volledige overzicht van de beste series die je écht niet mag missen. Uiteraard zijn deze series gerangschikt naar de IMDb-score van laag naar hoog.

Beste Series op Videoland, Homeland

11. Homeland

Homeland is een van de beste series op Videoland. Met in de hoofdrol CIA-analiste Carrie Mathison (Claire Danes), die worstelt met haar mentale gezondheid en familieproblemen – maar tegelijkertijd leidt ze de strijd tegen terrorisme in deze politieke thrillerserie.

Naar mijn idee zit Homeland gewoon onwijs goed in elkaar, je blijft geboeid en verslindt de afleveringen. De politieke intriges vragen wel wat van je aandacht, anders ben je de draad zo kwijt. Kijken? Je vindt alle afleveringen tot en met seizoen 8 op de streamingdienst.

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,3
Jaar van lancering: 2011

10. Why Women Kill

Why Women Kill is een komische misdaadserie uit Amerika, van dezelfde makers als Desperate Housewives. De serie neemt je mee in het leven van drie verschillende vrouwen uit drie verschillende decennia die te maken krijgen met ontrouw in hun huwelijk.

Is de rol van de vrouw binnen het huwelijk de afgelopen decennia veranderd? En misschien nog belangrijker: hoe reageren de hoofdpersonen uit de serie op hun ontrouwplegers? Why Women Kill is een must-see voor iedereen. Het eerste seizoen heeft tien afleveringen van elk 55 minuten.

Genre: Comedy, misdaad
Cijfer serie op IMDb: 8,4
Jaar van lancering: 2019

Beste Series op Videoland, Babylon Berlin

9. Babylon Berlin

De serie Babylon Berlin speelt zich af in de periode voor de sociale en politieke omwenteling van Duitsland in 1929. In dit verhaal staat de Duitse detective Gereon Rath (Volker Bruch) centraal. Hij wordt naar Berlijn gestuurd om onderzoek te doen naar een Duitse pornoclub.

Het verhaal is werkelijk subliem en bijzonder. Als je zin hebt in een misdaadserie die je entertaint en bovendien hard doet nadenken, dan is Baby Berlin absoluut iets voor jou. De seizoenen zijn nu te bewonderen op Videoland. Ben je klaar om te bingen?

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,4
Jaar van lancering: 2017

8. The Young Pope

De miniserie volgt het verhaal van de 47-jarige Lenny Belardo (Jude Law), die wordt verkozen tot de jongste en eerste Amerikaanse paus in de geschiedenis. Machtsbeluste kardinalen zien in hem de ideale stroman, maar al tijdens zijn eerste werkdag blijkt hij immuun voor beïnvloeding.

The Young Pope is adembenemend goed. De memorabele serie streelt niet alleen het oog, maar zet ook aan tot nadenken. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Seizoen 1 van regisseur Paolo Sorrentini (La grande bellezza) is vanaf nu te checken op de streamingdienst.

Genre: Drama
Cijfer serie op IMDb: 8,4
Jaar van lancering: 2016

Beste Series op Videoland, Taboo

7. Taboo

In Taboo wordt het verhaal verteld van de lang doodgewaande James Keziah Delaney (Tom Hardy). In 1814 keert hij vanuit Afrika terug in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wil de nalatenschap van zijn vader opeisen en een nieuw leven beginnen.

De Britse serie is niet alleen spannend, maar ook fantastisch aangekleed. Daarnaast zijn de karakters erg goed uitgediept en de gemiddelde kijker zal dan ook een hoop bekende gezichten zien. Inmiddels is het tweede seizoen aangekondigd, maar de releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Genre: Drama, mysterie
Cijfer serie op IMDb: 8,4
Jaar van lancering: 2017

6. The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale is de beste dramaserie op Videoland. Het verhaal beschrijft het leven in de Republiek Gilead, tot voor kort de Verenigde Staten van Amerika. Onder het bewind van religieuze fundamentalisten is de Republiek geobsedeerd met voortplanting.

Daarnaast ben je wel even zoet met The Handmaid’s Tale. Er zijn namelijk vier seizoenen op de bekende streamingdienst beschikbaar. Dat wordt heel veel kijken dus. De sci-fi serie is bovendien gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Margaret Atwood.

Genre: Drama, sciencefiction
Cijfer serie op IMDb: 8,4
Jaar van lancering: 2017

Beste Series op Videoland, Kingdom

5. Kingdom

De Amerikaanse serie Kingdom volgt het verhaal van Alvey Kulina (Frank Grillo) die zijn eigen sportschool heeft. Daar stoomt hij vechters klaar voor het echte werk. Hij probeert de ex-gedetineerde MMA-legende Ryan Wheeler in te huren voor extra publiciteit – maar is dit wel de juiste keuze?

Kingdom laat zien dat je geen groot budget nodig hebt om goede televisie te maken. Eén van de beste series op Videoland die indruk weet te maken door zijn eenvoud en laagdrempeligheid, maar laat je daardoor niet voor de gek houden. Alle drie de seizoenen zijn nu te checken op de streamingdienst.

Genre: Drama
Cijfer serie op IMDb: 8,5
Jaar van lancering: 2014

4. Mr. Bean

In Mr. Bean speelt Rowan Atkinson (Johnny English) de rol van een onhandige, egoïstische, narcistische en vaak vindingrijke man, die steeds originele oplossingen moet verzinnen om uit de problemen te komen. Aangezien niets loopt zoals het zou moeten bij Mr. Bean.

De klassieke serie zit vol met droge humor. Helaas is Mr. Bean inmiddels gestopt. Gelukkig zijn de afleveringen nog beschikbaar op Videoland. Deze hilarische serie is bovendien geschikt voor zowel jong als oud. Overigens krijgt Mr. Bean een 100% score op Rotten Tomatoes.

Genre: Comedy
Cijfer serie op IMDb: 8,5
Jaar van lancering: 1990

3. Fargo

Fargo is een anthologieserie en dat betekent dat elk seizoen een zelfstandig verhaal kent met nieuwe personages. Het eerste seizoen speelt zich af rond het bevroren Minnesota – waar een absolute chaos ontstaat wanneer verzekeringsagent Lester Nygaard (Martin Freeman) een inzinking krijgt.

Het tweede seizoen kan worden gezien als een prequel van seizoen 1. En seizoen 3 van Fargo speelt zich dan weer later af. Inmiddels is het vierde seizoen ook beschikbaar op de populaire streamingdienst. Deze legendarische serie is een must-see als je van ‘echte’ misdrijven houdt.

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,9
Jaar van lancering: 2014

2. The Office

De comedyserie The Office is grappig en leuk. Deze mockumentary herinnert jou eraan hoe belangrijk het is om collega’s te hebben in je eigen leven. Daarnaast maakt The Office je altijd aan het lachen, zelfs als je een slechte dag hebt. Naar mijn weten één van de beste tv-series ooit gemaakt.

Alle negen de seizoenen zijn te zien op de streamingdienst. Elk seizoen heeft ongeveer 24 afleveringen met elk een speelduur van 23 minuten: een ideale ontsnapping aan het echte leven. The Office is en blijft één van de beste series op Videoland, die je uitstekend kan bingen.

Genre: Comedy
Cijfer serie op IMDb: 8,9
Jaar van lancering: 2005

Beste Series op Videoland, The Wire

1. The Wire

We sluiten onze lijst van top 11 beste series op Videoland af met The Wire. Deze realistische misdaadserie volgt het verhaal van Jimmy McNulty (Dominic West). Hij is een agent in Baltimore, waar hij met de verschillende facetten van het criminele leven in aanraking komt.

Elk seizoen krijgt een eigen thema: drugshandel, het havensysteem, de lokale overheid en bureaucratie, het schoolsysteem en de geprinte media. Het realisme in de serie is het grootste pluspunt. En als je The Wire niet gezien hebt, raden we je aan alles opzij te zetten en gewoon te beginnen.

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 9,3
Jaar van lancering: 2002