Beste series op Amazon Prime Video
Film & Serie

Dit zijn de 10 beste series op Amazon Prime Video

Wij hebben de 10 beste series op Amazon Prime Video uitgelicht. Er staan namelijk zo ongelooflijk veel goede series op de Amerikaanse streamingdienst dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we een toplijst samengesteld die is gerangschikt op de IMDb-score. Deze 10 knallers van series zijn iedere minuut van je tijd waard. Wat is jouw favoriet? Laat het ons weten!

Beste series op Amazon Prime Video

De top 10 beste series op Amazon Prime Video verschillen van elkaar, wat het een gevarieerde lijst maakt betreft genres en verhaallijnen. Of je nu fan bent van het genre drama, misdaad of gewoon een heel groot liefhebber bent van komedie: we hebben het allemaal voor je in petto.

Ben je benieuwd welke serie op de eerste plaats staat? Zou het South Park kunnen zijn? Of toch House? Hieronder vind je het overzicht van de beste series die je écht niet mag missen. De lijst bevat titels die te verwachten zijn, andere titels die minder bekend zijn en een verrassende nummer 1.

Beste series op Amazon Prime Video

10. Gomorra

Gomorra is één van de beste series op Amazon Prime Video. De Italiaanse serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Saviano. In dit verhaal staat Ciro Di Marzo (Marco D’Amore) centraal. Hij is de rechterhand van de leider van een maffiaclan, Pietro Savastano (Fortunato Cerlino).

De misdaadserie schetst dus een beeld van de brute Napolitaanse misdaadorganisatie de Camorra. Naar mijn mening zit Gomorra onwijs goed in elkaar, je blijft geboeid en verslindt de afleveringen. De intriges vragen wel wat van je aandacht, anders ben je de draad zo kwijt.

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2014

9. The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel is een komische dramaserie uit Amerika, van dezelfde maker als Gilmore Girls. De serie volgt het verhaal van Miriam ‘Midge’ Maisel, een tevreden echtgenote van zakenman Joel. Maar wanneer haar man haar verlaat, ontdekt ze dat ze een verborgen talent heeft.

Daarnaast is het een feest om naar de hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan (House of Cards) te kijken. The Marvelous Mrs. Maisel is écht een must-see voor iedereen en juist als je zelf ook graag een standup-komiek wilt worden. Alle seizoenen zijn nu te bewonderen op de streamingdienst.

Genre: Komedie, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2014

8. Fleabag

Het met meerdere Emmy’s bekroonde comedyserie Fleabag gaat over het turbulente (liefdes)leven van Fleabag (Phoebe Waller-Bridge). De Londense slons is een seksverslaafde dertiger, die veel porno kijkt en met de een na de andere man naar bed gaat bij gebrek aan een beter doel in het leven.

Bovendien runt ze een vrij onsuccesvol café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (Olivia Colman). Fleabag is een bijzonder verhaal over hoe het leven niet altijd gaat zoals je zou willen dat het gaat, maar gelukkig komt na regen zonneschijn. De 2 seizoenen zijn te zien op Amazon Prime Video.

Genre: Komedie, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2016

7. This Is Us

This Is Us volgt een unieke groep mensen waarvan de paden elkaar kruisen en waarvan hun levens op een eigenaardige wijzen verbonden zijn. De dramaserie raakte al wat thema’s, maar grijpt tegenwoordig ook zeer actuele onderwerpen beet als Black Lives Matter en de coronapandemie.

Verder wordt de serie van schrijver Dan Fogelman (Life Itself) vanaf het begin goed ontvangen en zijn er al de nodige prijzen gewonnen. Naar verwachting verschijnen er nog minimaal drie seizoenen komende jaren. Seizoen 1 tot en met 5 zijn nu te checken op de streamingdienst.

Genre: Komedie, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2016

Beste series op Amazon Prime Video

6. Battlestar Galactica

In Battlestar Galactica 2004 volgen we de avonturen van President Laura Roslin en Admiraal William Adama die de laatste nog levende mensen op de twaalf werelden oppikken om aan een reis te beginnen op zoek naar de planeet Aarde, de veronderstelde dertiende kolonie van de mensheid.

Naar mijn mening blaast Battlestar Galactica 2004 nieuw leven in de verhalen en ideeën die het hart vormden van de originele serie. Daarnaast zijn de karakters erg goed uitgediept en de kijker zal genieten van de speciale effecten. Op Amazon Prime Video zijn alle seizoenen te zien.

Genre: Actie, avontuur
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2004

5. The Boys

The Boys is momenteel één van de beste series op Amazon Prime Video. De Amerikaanse serie is gebaseerd op een comicreeks waarin superhelden echt zijn, maar toch niet zo ‘super’ lijken. De helden minachten namelijk normale mensen en maken flink misbruik van hun krachten.

Daardoor vormt zich een burgerwacht die informeel bekend staat als ‘The Boys’. Hun missie is om de corrupte superhelden aan te pakken met niet meer dan een stel harde vuisten. The Boys is een zwarte komedie, met in de hoofdrol Karl Urban (Doom) en Anthony Starr (Outrageous Fortune).

Genre: Actie, komedie
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2019

Beste series op Amazon Prime Video

4. South Park

South Park is oudgediende onder de animatieseries. Na The Simpsons is dit de langstlopende, meest succesvolle geanimeerde serie voor volwassenen. Ook kreeg de serie meerdere Emmy Awards. In elke aflevering wordt een controversieel onderwerp uitgelicht met zwarte humor.

De makers Matt Stone en Trey Parker werken nog steeds op volle toeren. Inmiddels is de tweede coronaspecial hier te zien. Daarnaast kun je op Amazon Prime Video genieten van de seizoenen 1 tot en met 23. Deze serie heeft overigens een 88% score op Rotten Tomatoes.

Genre: Animatie, komedie
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 1997

3. House

House is de enige echte ziekenhuisserie ontwikkeld door niemand minder dan David Shore. In de serie volgen we het verhaal van Dr. Gregory House (Hugh Laurie), een briljante, maar verbitterde arts die minachtend met zijn patiënten omgaat. Desondanks staat hij in hoog aanzien bij zijn collega’s.

Hij is namelijk de laatste hoop voor ‘onbehandelbare’ patiënten met ongewone en mysterieuze ziektes. Daarnaast ben je ook wel even zoet met de dramaserie House. Er zijn 8 seizoenen beschikbaar op de populaire streamingdienst. Dat wordt heel veel kijken dus. Geschikt voor jong en oud.

Genre: Drama, mystery
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2004

2. Invincible

De superheldenserie Invincible is gebaseerd op de gelijknamige comic van Robert Kirkman. Centraal in het verhaal staat Mark Grayson, een doodnormale tiener, die echter na zijn 17e verjaardag ontdekt dat hij bijzondere krachten heeft. Mark wordt uiteindelijk de superheld Invincible.

En treedt daardoor toe tot de wereld van zijn geliefde vader Omni-Man, de machtigste superheld ter wereld. Al zijn dromen komen uit – tot een schokkende gebeurtenis alles verandert. De gloednieuwe serie is vanaf nu te zien op Amazon Prime Video. Overigens kijkt de cartoon heerlijk weg.

Genre: Animatie, actie
Cijfer serie op IMDb: 8,9
Jaar van lancering: 2021

1. The Office

We sluiten onze lijst van top 10 beste series op Amazon Prime Video af met The Office. Deze mockumentary herinnert jou eraan hoe belangrijk het is om leuke collega’s te hebben in je eigen leven. Daarnaast maakt The Office je altijd aan het lachen, zelfs als je een slechte dag hebt.

Alle negen seizoenen zijn te zien op de streamingdienst. Elk seizoen heeft ongeveer 24 afleveringen met elk een speelduur van 23 minuten: een ideale ontsnapping aan het echte leven. The Office is en blijft één van de beste series op Amazon Prime, die je uitstekend kunt bingen.

Genre: Komedie
Cijfer serie op IMDb: 8,9
Jaar van lancering: 2005

Beste series op Amazon Prime Video

Deze 10 knallers van beste series op Amazon Prime zijn iedere minuut van je tijd waard. Ben je overigens nieuwsgierig naar de beste series op zowel Netflix als Videoland? Bekijk dan één van de onderstaande artikelen: