Beste Series, Netflix
Film & Serie

Top 10 Beste Series op Netflix volgens IMDb

Wij hebben de 10 beste series op Netflix uitgelicht. De Amerikaanse streamingdienst is overladen met toffe series. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we een toplijst samengesteld, die is gerangschikt op de IMDb-score. Deze 10 knallers van series zijn iedere minuut van je tijd waard. Welke ga jij kijken?

Beste series op Netflix

De top 10 beste series op de populaire streamingdienst verschillen van elkaar, wat het een gevarieerde lijst maakt betreft genres en verhaallijnen. Of je nu fan bent van comedy, misdaad of gewoon een heel groot liefhebber bent van sciencefiction: we hebben het allemaal voor je in petto.

Ben je benieuwd welke hitserie op de eerste plaats staat? Zou het Breaking Bad kunnen zijn? Of toch Narcos? Hieronder vind je het complete overzicht van de beste series die je écht niet mag missen. Uiteraard zijn deze series gerangschikt op de IMDb-score van laag naar hoog.

Beste Series, Netflix

10. House of Cards

House of Cards is een van de beste series. Met in de hoofdrol senator Francis Underwood (Kevin Spacey), die gepasseerd is voor een baan in het nieuwe kabinet van zijn politiek leider. Hij zint op wraak – en dat doet hij met verve. Underwood gaat samen met zijn vrouw letterlijk en figuurlijk over lijken.

Als kijker word je dan ook betrokken bij het verhaal door Underwood zelf. Maar wat vooral briljant is dat je als kijker het idee krijgt dat je écht onderdeel uitmaakt van zijn zoektocht naar wraak en macht. Alle zes de seizoenen zijn vanaf nu te zien op de streamingdienst.

Genre: Drama
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2013

9. Stranger Things

Stranger Things is een fantasieserie uit Amerika. De serie neemt je terug naar de jaren 80 en vertelt het verhaal van een groep kinderen. Die samen mysterieuze krachten aantreffen en achterhalen hoe de overheid probeert om de waarheid te verdoezelen.

De makers, de Duffers Brothers, hebben bevestigd dat ze met seizoen 4 uit de wereld van The Upside Down zullen stappen. Sheriff Hopper leek zich in het laatste seizoen op te offeren, maar in de nieuwste teaser is te zien dat Hopper werkt in de ijzige kou aan een treinspoor in de Sovjet-Unie.

Genre: Drama, fantasie
Cijfer serie op IMDb: 8,7
Jaar van lancering: 2016

8. Dark

In de Duitse Netflix Original Dark verdwijnen er in het plaatsje Winden verschillende kinderen. Het mysterie van de verdwenen kinderen blijkt al langer in de geschiedenis van het dorpje te spelen. Gaandeweg kom je als kijker erachter dat er zicht iets bovennatuurlijks in Winden afspeelt.

Het verhaal is enorm gelaagd en bijzonder. Als je zin hebt in een misdaadserie die je entertaint en bovendien hard doet nadenken, dan is Dark absoluut iets voor jou. Alle drie de seizoenen zijn nu te bewonderen op Netflix. Ben je klaar om te bingewatchen?

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,8
Jaar van lancering: 2017

7. Peaky Blinders

Na de Eerste Wereldoorlog in 1918 neemt de gangsterfamilie Peaky Blinders de stad Birmingham over. De Shelby familie krijgt aardig wat klappen te verduren, maar dat maakt elke aflevering tot de laatste adem spannend. De serie is niet alleen spannend, maar ook fantastisch aangekleed.

Daarnaast ben je wel even zoet met Peaky Blinders. Er zijn namelijk vijf seizoenen op de bekende streamingdienst beschikbaar. Het zesde en tevens laatste seizoen is onderweg. Gelukkig gaat het verhaal door “in een ander jasje”, volgens Steven Knight (bedenker en schrijver van de hitserie).

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,8
Jaar van lancering: 2013

Beste Series op Netflix, Narcos

6. Narcos

De serie Narcos is de beste misdaadserie op Netflix. De reeks rond de Colombiaanse drugshandel was een groot succes. Er verschenen drie seizoenen die startte met de opkomst van drugsbaron Pablo Escobar. Met seizoen vier werd de aandacht verlegd naar Mexico.

Het derde seizoen voor Narcos: Mexico werd al in oktober 2020 aangekondigd, maar voorlopig is er nog geen releasedatum onthuld. Kun je niet wachten op Narcos: Mexico? Dan zijn er nog genoeg andere series die het kijken de moeite waard zijn.

Genre: Biografie, misdaad
Cijfer serie op IMDb: 8,8
Jaar van lancering: 2015

5. Black Mirror

Black Mirror is een serie die inspeelt op de duistere gevolgen van technologie binnen de maatschappij. Elke aflevering van de Britse serie heeft een andere cast en een losstaande verhaallijn. Naar mijn idee is Black Mirror één van de beste series die ik ooit heb gezien.

Het vijfde seizoen van de sciencefictionserie is al even te zien op de streamingdienst en bestaat slechts uit drie afleveringen. Charlie Brooker (bedenker) heeft laten weten dat hij momenteel niet werkt aan nieuwe afleveringen. Dus we zullen nog even geduld moeten hebben.

Genre: Drama, sciencefiction
Cijfer serie op IMDb: 8,8
Jaar van lancering: 2011

Beste Series, Netflix

4. Fargo

Fargo is een anthologieserie en dat betekent dat elk seizoen een zelfstandig verhaal kent met nieuwe personages. Het eerste seizoen speelt zich af rond het bevroren Minnesota – waar een absolute chaos ontstaat wanneer verzekeringsagent Lester Nygaard (Martin Freeman) een inzinking krijgt.

Het tweede seizoen kan worden gezien als een prequel van seizoen 1. En seizoen 3 van Fargo speelt zich dan weer later af. Inmiddels is het vierde seizoen ook beschikbaar, maar dan alleen op Videoland (handig…). Deze hitserie is een must-see als je van ‘echte’ misdrijven houdt.

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 8,9
Jaar van lancering: 2014

3. Friends

De comedyserie Friends is grappig en leuk. Deze hartverwarmende serie herinnert jou eraan hoe belangrijk het is om vrienden te hebben in je eigen leven. Daarnaast maakt Friends je altijd aan het lachen, zelfs als je een slechte dag hebt. Naar mijn idee één van de beste tv-series ooit gemaakt.

Alle tien de seizoenen zijn te zien op de streamingdienst. Elk seizoen heeft 24 afleveringen met elk een speelduur van ongeveer 22 minuten: een ideale ontsnapping aan het echte leven. Friends is en blijft een geweldige serie die je uitstekend kan bingen.

Genre: Comedy, romantiek
Cijfer serie op IMDb: 8,9
Jaar van lancering: 1994

Beste Series, Netflix

2. Sherlock

In Sherlock speelt Benedict Cumberbatch de rol van de doorgewinterde detective. Elke aflevering is een moderne her-vertelling van de geliefde mysterieverhalen. Sherlock Holmes kan in één opslag het gedrag van mensen aflezen en dat maakt hem erg goed in zijn werk.

Niet iedereen is fan van de detective, zoals zijn aartsrivaal Moriarty. Deze schurk doet er alles aan om Holmes en Dr. Watson (Martin Freeman) te dwarsbomen. De BBC-serie mag je niet missen als crimefan. Alle seizoenen zijn vanaf nu te streamen op Netflix.

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 9,1
Jaar van lancering: 2010

1. Breaking Bad

We sluiten onze lijst van top 10 beste series op Netflix af met Breaking Bad. Deze epische misdaadserie volgt het verhaal van een terminaal zieke scheikundeleraar, die samen met een oud-leerling probeert de toekomst van zijn gezin veilig te stellen door de productie en verkoop van crystal meth.

En als je deze meesterlijke serie nu nog niet gezien hebt, raden we je nu aan alles opzij te zetten en gewoon maar te beginnen. Gelukkig kijkt Breaking Bad heerlijk weg. Ook zit de serie vol met vlijmscherpe humor. Bekijk hieronder de trailer van de verfilming El Camino: A Breaking Bad Movie.

Genre: Misdaad, drama
Cijfer serie op IMDb: 9,5
Jaar van lancering: 2008