Life

Met deze 10 tips voor de beste profielfoto scoor je de meeste likes op datingapps

beste-profiel-dating-apps
(Foto: Depositphotos)

Een eerste indruk maak je maar één keer, die moet dus goed zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat ook op online datingapps je direct een goed gevoel bij je potentiële ware liefde creëert?

In de wereld van datingapps wordt de eerste indruk vaak bepaald door je profielfoto. Met de juiste aanpak kun je ervoor zorgen dat jouw foto’s opvallen en de aandacht trekken van potentiële matches.

10 tips voor de allerbeste profielfoto’s

Het klinkt misschien heel simpel, maar je kan ook zo gemakkelijk de plank volledig misslaan. De verkeerde foto kiezen voor je datingprofiel is funest voor je toekomstig liefdesleven. Neem daarom deze 10 tips in je op en scoor je match.

1. Hoeveel foto’s moet je uploaden?

Laten we beginnen met het aantal foto’s dat het beste werkt in je datingprofiel. Je wil je potentiële liefde laten zien wie je bent, maar toch nog enigszins mysterieus zijn. Let wel op: mensen laten zich vaak leiden door de minst aantrekkelijke foto, kies dus zorgvuldig. Ga voor een aantal van 3 foto’s en variatie is hierin key.

Begin met de allermooiste foto van jezelf, zodat de geïnteresseerden willen zien wat je nog meer in petto hebt. Verder wil je de vrouwen teasen door een snelle blik in je privéleven te werpen. Kies dus voor een foto met vrienden en eentje met óf huisdieren óf een actiefoto tijdens je favoriete sport.

beste-profiel-dating-apps
(Foto: Depositphotos)

2. Wat draag je op je profielfoto?

Overweeg naar wat voor type je op zoek bent en pas je kledingstijl er wellicht een beetje op aan. De meeste vrouwen houden van een verzorgde uitstraling. Mannen in pak worden geassocieerd met status en succes. Terwijl de kleur rood schijnbaar als aantrekkelijk wordt beschouwd. Haal er je voordeel uit.

3. Hoe moet de foto genomen worden?

Kies voor een portretfoto met volledig hoofd, nek en schouders. Let op je houding: adem diep in en uit, rol je hoofd en ontspan je schouders voor een natuurlijke uitstraling. Onderzoek wijst uit dat foto’s genomen van 2 meter afstand aantrekkelijker en betrouwbaarder overkomen dan close-ups van 0,5 meter.

Ga niet voor de selfie. Mensen beoordelen niet-zelfgemaakte foto’s vaak als authentieker en aantrekkelijker.

beste-profiel-dating-apps
(Foto: Freepik)

4. Voorbereiding is belangrijk

Neem de tijd om je foto voor te bereiden en zorg ervoor dat je verzorgd en zelfverzekerd overkomt. Een spontane glimlach werkt beter dan een geforceerde uitdrukking, dus ontspan en laat je natuurlijke lach zien. Het doel is een frisse, beeldende foto waarin jouw persoonlijkheid naar voren komt.

5. Vanuit welke hoek maak je de beste foto?

Onderzoek toont aan dat mensen de voorkeur geven aan foto’s waarop de linkerkant van het gezicht te zien is. Dit komt doordat de rechterhelft van de hersenen meer betrokken is bij emotieregulatie.

Kijk naar beroemde portretten van bijvoorbeeld de Mona Lisa, Meisje met de Parel; allemaal tonen ze de linkerkant van het gezicht.

beste-profiel-dating-apps
(Foto: Freepik)

6. Let op je lach

Een lach op je profielfoto doet wonderen. Een vrolijke gezichtsuitdrukking compenseert zelfs onaantrekkelijkheid. Toon je tanden, maar vermijd een overdreven lach met een wijd open mond. Zorg ervoor dat je ogen ‘meelachen’, want oogopslag valt op en straalt emotie uit.

Houd echter wel rekening met wat dit betekent voor je kaaklijn. Een lach kan het hoofd naar achteren trekken, dus let op bij het vastleggen van lachende momenten. Een goede kaaklijn heeft zeker positief effect. Let op je houding om een oncharmante onderkin te vermijden.

beste-profiel-dating-apps
(Foto: Magic Mike XXL)

7. Wel of geen ontbloot bovenlijf?

Beperkt bloot kan werken als je er het lichaam voor hebt, maar let op leeftijd en intentie. Een sixpack kan tot 30 jaar positief worden beoordeeld, maar daarna kan het negatief uitpakken.

Hoe trots je ook bent en hoe graag je ook het resultaat van de sportschool-sessies wil laten zien. Bij een eerste indruk kan een te afgetraind lichaam een vrouw erg ongemakkelijk laten voelen.

8. Vermijd filters en bewerkingen

Heel belangrijk: laat de echte versie van jezelf zijn. Gebruik geen filters of overdreven bewerkingen. Dit kan afstoten, aangezien 75% van de singles filters als misleidend beschouwt. Vele mensen hebben het direct door wanneer het een bewerkte foto is. Tenslotte wil je niet dat je ze afschrikt als je een eerste fysieke date gepland hebt staan.

beste-profiel-dating-apps
(Foto: Freepik)

9. Geen drankje op de foto

Mensen met alcoholische drankjes op hun profielfoto worden als minder intelligent beoordeeld. Laat die gezellige kant van je als levensgenieter in het echte leven zien.

Hoe graag je ook het beest in jezelf wil loslaten, tem hem nog even en wellicht kan je dit wel uiten in een eerste spannende date.

10. Dieren doen het altijd goed

Over dieren gesproken. Foto’s met honden en katten worden positief beoordeeld en associëren zich met een lief en zorgzaam karakter. Vermijd echter slecht verzorgde exotische dieren op je foto’s.