Life

Dit zijn de 10 tofste podcasts van dit moment

beste_podcasts

Podcasts worden steeds populairder in Nederland. Het is onze favoriete bezigheid tijdens het sporten, onderweg naar werk, een wandeling of tijdens het koken. Je hebt echt het gevoel alsof je jouw tijd dubbel goed besteed als je een podcast luistert. Maar welke podcast moet je als man nou echt een kans geven? Wij hebben onze 10 favoriete podcasts voor jou op een rijtje gezet.

Wat is een podcast?

Eerst een korte uitleg: zo werkt een podcast. Het is best lastig om podcasts in het algemeen te beschrijven. Dit komt doordat podcasts bestaan in alle vormen en maten. Podcasts die lijken op radio-programma’s, maar er zijn ook podcasts die gewoon een gesprek zijn tussen mensen. Podcast is on-demand. Je kunt het dus luisteren wanneer je maar wilt. Dat is een van de redenen dat het zo mega populair is.

Tegenwoordig heb je ook veel podcasts waarbij je beeld hebt. Het is dus meer dan radio. Daarnaast heb je podcast in alle mogelijke onderwerpen. Van sport tot kunst en van auto’s tot mindset. Maar liefst 2 miljoen Nederlanders luisterden afgelopen jaar dagelijks of af en toe naar podcasts.

Manly’s picks

Door al die verschillende podcasts zie je soms de bomen door het bos niet meer. Wij hebben onze 10 favoriete, 5 internationale en 5 Nederlandse, podcasts op een rijtje gezet. Een moeilijke keuze maar iemand moet het doen.

Nederlandse podcasts

In Nederland begint elke dag wel iemand een podcast. Er zijn veel matige podcasts te vinden maar ook een aantal hele toffe. Het was moeilijk kiezen maar wij hebben de 5 beste Nederlandse podcasts op een rijtje gezet die wij momenteel luisteren.

DAY1 Podcast

Dit is de podcast van het Youtube-kanaal DAY1. DAY1 is het bedrijf van Jay Jay Boske en focust zich op alles wat mannen vet vinden. Van auto’s tot sporten en van ondernemen tot UFC. In de Day1 podcast worden elke aflevering inspirerende gasten uitgenodigd en bespreken Jay Jay Boske en Jordi Warners (Qmusic) alles waar jij ook met je vrienden over praat. Aanrader!

day1

Wilde Haren

Dit is de podcast voor iedereen die echt de diepte in wil gaan. De host van de show is rapper en CEO van TopNotch Vincent ‘Jiggy Djé’ Patty . Samen met gasten bespreekt hij alles waar het leven om draait. Gesprekken duren soms wel 3 uur, neem er dus wel even de tijd voor. Dit is in onze ogen wel de enige Nederlandse podcast waarvan het terecht is dat ze zo lang duren, gesprekstof voor dagen.

wilde_haren_podcast

Zelfspodcast

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) hun leven en de wereld door. Twee dertigers met carrières in de media, met Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Heerlijke ongenuanceerde humoristische podcast tussen twee vrienden.

zelfspodcast

Yous & Yay: New Emotions

De artiesten Faberyayo en Sef, hier Yous & Yay, bespreken elke maand met iemand het leven. Veel humor, mooie inzichten, soms droge gesprekken en veel interessante gasten. De chemie tussen Faberyayo en Sef is heerlijk om naar te luisteren. Je kunt je hier abonneren op de podcast.

yous_yay_podcast

 

Krokante leesmap  

De Voormalig bladenrecensenten Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries gaan samen het land in. Ze willen weten waar je moet zijn en waar je vooral met een grote boog omheen moet rijden. Vooral Marcel van Roosmalen is geniaal in zijn bekende droge rol.

krokante_leesmap

Internationale podcasts

Tijd om de grens over te gaan. Het is bijna onmogelijk om een top 5 te maken. Toch hebben we een poging gewaagd na lang wikken en wegen. Dit zijn onze 5 favoriete internationale podcasts op dit moment.

The Joe Rogan Experience

Als man kan je niet om Joe Rogan heen. Deze podcast is misschien wel de bekendste en populairste podcast ter wereld. Joe Rogan is onlangs van Youtube naar Spotify verhuist en kreeg hier maar liefst 100 miljoen voor. Zijn impact is enorm en hij en z’n veelzijdige gasten hebben geen filter. Van Kanye West tot Elon Musk, elke grootheid wil hier aanschuiven.

joe_rogan_podcast

The Wolf’s Den

Dit is de podcast van de echte Wolf Of Wallstreet: Jordan Belfort. De man praat alsof ie altijd haast heeft en kan verkopen als een beest. Hij heeft duizenden bizarre verhalen en heeft er geen probleem mee om deze met de gasten te delen. Heerlijke ongenuanceerde gekke content. Wij zijn fan!

wolfs_den_podcast

GaryVee Audio Experience

Gary Vaynerchuk is een van de meest inspirerende mannen uit Amerika. Hij is CEO, ondernemer, investeerder, vlogger en coach van miljoenen mensen. Z’n energie is ongelooflijk en hij helpt veel mensen met hun business. Een schop onder je kont nodig? Dan helpt het om dagelijks even naar Gary te luisteren. 100% zeker dat jij meteen aan je doelen begint te werken.

garyvee_audio_podcast

Trained

Dit is de podcast voor alle sportfanaten. Nike heeft na al die jaren ervaring en research de info die ze hebben verzameld samengevoegd in een podcast. In deze afleveringen praten ze met coaches, sporters, biohackers en voedingsdeskundigen. Hele toffe podcast als je op een hoger level wilt trainen.

trained_podcast

Tiny Desk Concerts

Tiny Desk Concerts is de plek waar de aanstaande topartiesten vaak worden gelanceerd. Zij hebben altijd door als iemand op het punt van doorbreken staat. De concerten zijn intiem, kleinschalig en akoestisch. Je krijgt hiermee een hele andere vibe van de artiest mee en voelt puurder dan al die playlists die je normaal luistert.

Tiny_desk_concerts