De beste Playstation 5 accessoires
Tech

De beste accessoires voor je nieuwe PlayStation 5

Als het je is gelukt een PlayStation 5 te kopen, gefeliciteerd. Maar je weet dat je er met de game console alleen nog niet bent. Om je PS5 ervaring een boost te geven heb je eigenlijk nog wat extra goodies nodig. Dit zijn de beste 5 accessoires voor je PS5.

1. PS5 DualSense Controller

Als eerste heb je natuurlijk een hardcore controller nodig om jezelf te kunnen verliezen in je games. Met de draadloze PlayStation 5 DualSense Controller zit je helemaal goed. Het is bijna in alle opzichten een verbetering op Sony’s DualShok 4 model. Geniet van je games met onder andere haptische feedback, dynamische adaptieve triggers en een geïntegreerde microfoon.

Playstation 5 DualSense controller
DualSense controller / Beeld: Sony
Prijs: 74,99 euro

2. DualSense oplaadstation

Net zoals smartphones en andere devices is ook je draadloze controller op een gegeven moment leeg. Eén van de beste accessoires om hem weer leven in te blazen is het DualSense oplaadstation. Het ding kan zelfs twee controllers tegelijkertijd opladen. Zo houd je ook meteen een USB-poort op je console over voor andere accessoires.

Sony Playstation 5 DualSense oplaadstation
Dualsense oplaadstation / Beeld: Sony
Prijs: 32,99 euro

3. SteelSeries Arctis 7P+ headset

Natuurlijk kun je het geluid van je games keihard uit je speakers laten knallen, maar een betere oplossing is een headset. Dat zullen je buren vast ook fijn vinden. De SteelSeries Arctis 7P+ headset wordt geprezen om zijn comfort en ondersteunt je console’s Tempest 3D audio technologie. Met een volle batterij kun je er 30 uur tegenaan en dankzij de USB-C dongel geniet je van een draadloze verbinding met lossless audio.

SteelSeries Arctis 7P+ headset
Arctis 7P+ headset / Beeld: SteelSeries
Prijs: 199,99 euro

4. Western Digital Black SN850 interne opslag

Iets waar je bijna nooit genoeg van hebt is opslagruimte. Met de Western Digital Black SN850 kun je de interne opslag van je PlayStation 5 met 500GB, 1TB of zelfs 2TB uitbreiden. En je hoeft je geen zorgen te maken over trage games. Je kunt namelijk rekenen op een irrationele leessnelheid van 7000 MB/s en een schrijfsnelheid van 5300 MB/s.

Western Digital Black SN850 interne opslag
WD Black SN850 / Western Digital
Prijs: vanaf 144,10 euro

5. PlayStation 5 media afstandsbediening

Hoewel je je PS5 waarschijnlijk voornamelijk voor games gebruikt, heeft het apparaat veel meer in zijn mars. Je kunt de console namelijk ook gebruiken voor een reeks streaming media. Gebruik hem bijvoorbeeld om je Netflix series tevoorschijn te toveren of om je Spotify lijsten mee af te spelen. Navigeren kun je gewoon met je DualSense controller doen, maar handiger is de PlayStation 5 media afstandsbediening. Zo is je controller gewoon opgeladen voor je volgende gaming sessie en met de afstandsbediening kun je ook meteen het volume van je televisie regelen.

Sony Playstation 5 media afstandsbediening
PS5 media afstandsbediening / Beeld: Sony
Prijs: 29,99 euro

De beste Playstation 5 accessoires

Met deze 5 accessoires ben je waarschijnlijk voorlopig even zoet, totdat er ongetwijfeld andere must-have PS5 speeltjes uitkomen in 2022. Maar de vraag is of je daarvoor zou moeten gaan, of misschien toch zou moeten switchen naar de X-box. Volgens een onderzoek van vorig jaar zouden X-Box eigenaren namelijk betere gamers zijn dan PlayStation liefhebbers.