Style

Met deze outfits verschijn je gegarandeerd stijlvol op kantoor

beste-outfit-kantoor
Foto: Succession

Op de meeste kantoorplekken is strak in pak niet meer the-way-to-go als het aankomt op zakelijke kleding. Tegenwoordig kleden mannen zich losser en hoeven ze zich niet meer aan bepaalde kledingvoorschriften te houden. Nu heeft de zogenaamde ‘business casual look’ het dus overgenomen van de formele saaie kantoor outfit. Maar wanneer is deze business casual look te informeel? En hoe creëer je de classy maar toch ietwat nonchalantere look? Wij leggen uit welke kledingstukken je hier precies voor nodig hebt.

De bovenkleding

Voor de bovenkleding gaan we het hebben over het overhemd, een shirt of trui en de jas. Het overhemd blijft bestaan, alleen op een andere manier. Je kan je gebruikelijke overhemd nog steeds gebruiken, maar draag het altijd zonder stropdas. Een stropdas maakt de outfit te formeel. Denk er ook eens aan om een overhemd te kopen in een andere kleur dan wit. Bijvoorbeeld donkerblauw of met een patroon erop, Let er wel op dat het niet te kleurrijk en schreeuwerig overkomt. Dat is niet de bedoeling.

Voor een shirt of trui kan je het lekker simpel houden. Effen kleuren en mooie kwaliteit shirts zorgen ervoor dat de outfit er business casual uit blijft zien. Voor de trui kan je een geribde trui uitkiezen voor de koude dagen. In een mooie grijze of donkere kleur. Om de bovenkleding af te maken draag je natuurlijk een jas. Denk hier aan een trenchcoat in een beige of taupe kleur of een zip-up in een basic kleur die overal bij past zoals deze van Massimo Dutti, te koop bij Zalando.

beste-kantooroutfit- SHOP NU VOOR €89,95

De onderkleding

Voor de onderkleding zijn de key items een broek, de schoenen en sokken. Voor de broek kan je allerlei kanten opgaan. Je kunt kiezen voor een denim jeans, een pantalon of een cargo. Hiervoor kun je zowel kiezen voor wijdere broeken als strakkere broeken. Alles is hierbij mogelijk. Als het maar van goede kwaliteit is, want dat maakt de business casual look compleet. Denk aan een donkere pantalon die ietwat wijder is, een lichte of donkere denim jeans en een beige cargobroek met zakken. Deze items maken de outfit informeel.

Wat betreft de schoenen kan je het zo gek maken als je zelf wilt. De formele punt lak schoenen zijn niet meer van toepassing. Kies je vetste kleurrijkste sneakers onder je outfit of een paar mooie loafers en je zit altijd goed. Patronen, kleuren, strepen, het maakt niet uit. Maar dan wat betreft de sokken kiezen wij liever voor een effen paar: wit, donkerblauw, zwart of grijs. Een tijdje waren de sokken met kleuren en patronen een tijdje in. Deze laten wij liever links liggen.

-beste-kantooroutfit- SHOP NU VOOR €89,95

Accessoires

Voor de accessoires is het belangrijk om het simpel te houden. Om je outfit af te maken, kan je een horloge gebruiken, een ketting en een ring. Neem een simpel horloge met niet te veel poespas en vooral niet te groot. Een ketting zonder hangers in goud of zilver. Het is vooral mooi om je ketting onder je kleding te doen, maar dan zie je toch altijd een klein stukje van de ketting. En voor de ring vinden wij een zegelring op de pink of ringvinger het mooiste. Zorg er wel voor dat al je sieraden dezelfde kleur en minimaliteit hebben.