Netflix

5 eersteklas oorlogsfilms om te kijken op Netflix

beste oorlogsfilms netflix

Er zijn niet bijster veel oorlogsfilms te vinden op Netflix, maar degenen die op de streamingdienst staan, zijn enkele van de beste die er te vinden zijn. Er is geen speciale categorie te vinden van oorlogsfilms, dus hebben we wat onderzoek gedaan. Dit zijn 5 eersteklas oorlogsfilms om te kijken op Netflix

5 beste oorlogsfilms op Netflix van dit moment

En aan ‘enkele van de beste die er te vinden zijn’, is geen woord gelogen. Er zijn een aantal echte juweeltjes te vinden op het gebied van oorlogsfilms – waaronder naar onze mening een van de beste Netflix Originals die ooit gemaakt is. Daarvoor zou je toch echt verder moeten lezen.

1. Da 5 Bloods (2020)

Spike Lee’s Da 5 Bloods is een prachtige, karakteristieke actiefilm, gebaseerd op de Vietnam oorlog. In alle films die Lee maakt zitten verwijzingen naar de Amerikaanse geschiedenis. Institutioneel racisme, maar ook de film- en muziekgeschiedenis.

De film gaat over vijf Vietnam veteranen die terugkeren naar Ho Chi Minh City om de botten van hun gevallen teamleider, Norman (Chadwick Boseman) te vinden. O ja, trouwens ook voor de $17 miljoen dollar aan goudstaven die er nog ergens begraven moeten liggen.

2. Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge gaar over het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, de soldaat die tijdens de Slag om Okinawa de Medal of Honor ontving voor zijn ongelooflijke moed en respect voor zijn medesoldaten. De Amerikaanse legerarts Desmond was de eerste man in de Amerikaanse geschiedenis die de Medal of Honor ontving zonder ook maar één schot te lossen.

3. Im Westen nichts Neues

Im Westen nichts Neues vertelt het aangrijpende verhaal van de 17-jarige Paul Bäumer die zich, samen met zijn klasgenootjes, aansluit bij het leger van het Duitse keizerrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit doen ze puur uit euforie en vaderlandsliefde.

Maar het avontuur verandert al snel in totale wanhoop en een nachtmerrie terwijl de jongens moeten vechten voor hun leven. De film van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de gelijknamige wereldberoemde bestseller van Erich Maria Remarque, en naar onze mening de beste Netflix-original van de afgelopen jaren.

4. De slag om de Schelde

Nederland is altijd een land geweest die goed is in het maken van oorlogsfilms, en met name over de Tweede Wereldoorlog. De slag om de Schelde is een aangrijpende film die gaat over drie personen wiens wegen elkaar kruisen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

We volgen onder andere Marinus, een Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

5. Beasts of no nation

Hoewel deze film dateert uit 2015, is het er één die je absoluut gezien moet hebben. In de film volg je de reis van een jonge jongen genaamd Agu, die wordt gedwongen zich aan te sluiten bij een groep soldaten in een fictief West-Afrikaans land.

Agu zijn jeugd is totaal verwoest door de oorlog die bezig is in zijn land. De film laat op een indrukwekkende manier zien hoe de jongen zijn leven verwoest wordt, maar tegelijkertijd ook de dunne lijn tussen zijn afkeer voor het regime en de fascinatie van oorlog voeren als kindsoldaat.