Netflix originals
Film & Serie

Netflix Originals: Deze films uit 2020 moet je beslist gezien hebben

Netflix Originals heeft een lange weg afgelegd sinds het streaming platform net begon. De versie die wij kennen is uitgegroeid tot een begrip in het dagelijks leven. Het zijn niet alleen klassiekers die vorig jaar uitkwamen – Netflix is nu een plek waar je Hollywood-films met een groot budget kunt bekijken.

Netflix Originals

Dit jaar hebben ze een reeks van geweldige actiefilms, psychologische thrillers en documentaires geproduceerd om ons vanuit het comfort van ons huis te entertainen. Voor degenen die het zat zijn om eindeloos door de menu’s te scrollen, hebben wij de beste Netflix films uit 2020 voor jou op een rijtje gezet.

The Devil All The Time

Netflix ‘The Devil All The Time’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Donald Ray Pollock, die als verteller van de film fungeert.

De film onderzoekt religie en machtsmisbruik en heeft een uitgebreide cast met onder meer Tom Holland, Bill Skarsgård en Robert Pattinson. Het is een donkere, verwrongen kijk op het kleine stadje in de Verenigde Staten.

The Old Guard

The Old Guard zet een nieuwe standaard voor superheldenfilms die wij kennen. Gebaseerd op de veelgeprezen strips van Greg Rucka, volgt de film, geregisseerd door Gina Prince-Bythewood, een groep onsterfelijke krijgers die eeuwenlang hebben gewerkt om te vechten voor de verbetering van de mensheid. Een geweldige actiefilms van Netflix Originals

Onder leiding van de oude krijger Andy (gespeeld door Charlize Theron) en de nieuwkomer in hun team Nile (Kiki Layne), vindt de film een prachtige balans tussen emotie en actie. Leuk weetje: De Nederlandse acteur Marwan Kenzari speelt één van de hoofdrollen in dit actiespektakel.

Eurovision

In een tijd waarin alles erg serieus en slecht lijkt, is Will Ferrell aangekomen met een film die frivool, leuk, escapistisch en dom is. Wil je rare Europese meezingers?

Wil je moorddadige elfen? Wil je Ferrell in een golvende blonde pruik met een slecht Scandinavisch accent die de spot drijft met Amerikanen? Dan is deze film zeker iets voor jou.

Da 5 Bloods

In zijn vervolg op de Oscar-winnende film BlackKklansman stuurt Spike Lee vier zwarte Vietnam veteranen terug naar het land, waar ze op avontuur gaan om het lichaam van de leider en de begraven schat die ze hebben achtergelaten te vinden.

De film – met een krachtige uitvoering door Delroy Lindo – is een verbluffend antwoord op decennia aan films in Vietnam waarin de verhalen van zwarte helden zijn genegeerd. Een prachtig stukje eerbetoon aan oorlogshelden.

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story

Deze onderzoeksdocumentaire volgt de complexe zaak van Cyntoia Brown. Op 16-jarige leeftijd vermoordde ze een man nadat ze zich door hem bedreigd voelde tijdens een uitwisseling van sekswerk.’

Ze werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis, maar jaren later kreeg haar zaak nationale aandacht en kreeg ze uiteindelijk de steun van beroemdheden. De documentaire volgt haar verzoek om gratie.