Netflix

Top 21 beste Netflix documentaires volgens IMDb

beste netflix documentaires

Als je een film, serie, of documentaire wilt gaan kijken dan is het handig om even een kijkje te nemen op de International Movie Database (IMDb). Vrijwel elke titel is te vinden op deze website. Wij hebben de 21 beste Netflix documentaires met de hoogste notering hieronder op een rijtje gezet. Er wordt een gemiddelde cijfer gegeven van 1-10 aan een bepaalde titel, die door gebruikers van IMDb worden toegekend. 

De beste Netflix documentaires op basis van IMDb-rating

Gebruikers van IMDb kunnen een cijfer geven, variërend tussen 1 en 10, aan een film, serie of documentaire. De website pakt het gemiddelde van alle cijfers die door gebruikers aan een bepaalde titel zijn toegekend. Zo kunnen we een inschatting maken of de documentaire die we willen kijken ook echt de moeite waard is om op te zetten.

We hebben een mooie top 21 lijst samengesteld van de beste Netflix documentaires op basis van de hoogste notering op IMDb. We beginnen met de docu dat de laagste notering heeft.

21. Amanda Knox

Amanda Knox is een documentaire waar je nekharen overeind van gaan staan. Ze werd tot twee keer veroordeeld voor moord, en weer vrijgesproken. De kijker wordt meegenomen in een draaikolk van rechtszaken. Is ze een psychopaat? Of een naïeve student die slachtoffer is? Je ziet het in deze docu.

IMDb-score: 6.9

20. End Game

In End Game volgen we Rob Epstein en Jeffrey Friedman, die een aantal terminale patiënten in twee hospices in San Francisco volgen. In deze indrukwekkende docu maken we kennis met de dood, spijt, geluk en spiritualiteit.

IMDb-score: 7.2

19. The John Wayne gacy Tapes

In Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy tapes zien we het weerzinwekkende verhaal van seriemoordenaar John Wayne Gacy. Een ogenschijnlijke normale buurman en kindervriend, maar ondertussen is hij één van de grootste seriemoordenaars aller tijden.

IMDb-score: 7.2

18. Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord

In Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord zien we het ongelofelijke verhaal van Max S. Die vanuit zijn tienerkamer een wereldwijd netwerk in drugshandel wist op te bouwen. Hij verkocht dit via het dark web, maar liep uiteindelijk tegen de lamp.

IMDb-score: 7.3

17. Untold: Deal with the Devil

Untold: Deal with the Devil is het verhaal van Christy Martin, een vrouwelijke bokser die snel opkwam in de bokswereld, maar buiten de ring worstelde met misbruik, bedreigingen op haar leven, en haar persoonlijke demonen. Een indrukwekkend relaas van een vechter.

IMDb-score: 7.3

16. Extremis

Extremis vertelt het heftige verhaal van het werk op de intensive-care afdeling van een ziekenhuis. We volgen doktoren, maar ook patiënten en families, die onder hartverscheurende omstandigheden te maken krijgen met leven en dood.

IMDb-score: 7.3

15. The Speed Cubers

In documentaire The Speed Cubers is oog-hand coördinatie van essentieel belang. De uitzonderlijke band en competitie tussen speedcubers, die Rubiks Kubussen in recordtijd oplossen, wordt in deze docu mooi uitgelicht.

IMDB-score: 7.4

14. Tell Me Who I Am

In Tell Me Who I Am zien we Alex en Marcus. Alex is zijn geheugen kwijt, en wilt dat zijn broer Marcus hem alles over zijn verleden vertelt. Maar Marcus heeft een duister familiegeheim, dat hij graag voor zichzelf houdt.

IMDb-score: 7.6

13. Jim & Andy: The Great Beyond

We kennen Jim Carrey als de komiek die erg succesvol werd met zijn comedy films en stand-up comedian acts. Maar in Jim & Andy: The Great Beyond laat hij een serieuzere kant van zichzelf zien. Hij praat met Andy Kaufman over de werkelijkheid, de betekenis van het leven en identiteit.

IMDb-score: 7.7

12. The Game Changers

The Game Changers is een documentaire waarin we succesvolle sporters zien die zonder het eten van vlees grote prestaties weten te leveren. Deze topsporters, waaronder Formule-1 coureur Lewis Hamilton, leven op een volledig plantaardig dieet.

IMDb-score: 7.8

11. Mission Blue

In Mission Blue wordt eco-activiste Sylvia Earle gevolgd, die aandacht vraagt voor de bevuiling, overbevissing en verzuring van de oceanen. Ze voorspelt een ecologische catastrofe als er niets snel iets wordt gedaan aan de verwoestende invloed van de mens op de natuur.

IMDB-score: 7.9

10. The Last Days

In The Last Days vertellen vijf Joodse Hongaren over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken over de transporten naar concentratiekampen en ze keren terug naar de buurt uit hun jeugd, de plek waar ze al meer dan vijftig jaar niet zijn geweest.

IMDb-score: 7.9

9. The Biggest Little Farm

In The Biggest Little Farm volgen we cameraman John Chester en chef-kok Molly, die de droom hebben om een eigen boerderij te beginnen. Met behulp van investeerders en een slimme hond schaffen ze een stuk grond buiten de stad aan, waar ze hun droom willen realiseren.

IMDB-score: 8.0

8. Rising Phoenix

Rising Phoenix vertelt het verhaal van de Paralympische Spelen. We duiken in de geschiedenis van dit sportevenement en de manier waarop de wereld denkt over mensen met een handicap. De Paralympics hebben een wereldwijde beweging op gang gebracht.

IMDb-score: 8.1

7. Seaspiracy

In Seaspiracy zien we een filmmaker die zijn passie in de zeeën en oceanen van onze aarde heeft gevonden. Hij ergert zich aan de schade die mensen veroorzaken aan zeedieren en besloot om er een documentaire over te maken. Hij ontdekt een verrassende samenzwering.

IMDb-score: 8.1

6. My Octopus Teacher

Dat octopussen intelligente dieren zijn dat wisten we al. In My Octopus Teacher gaat dat een stapje verder. In deze docu sluit een filmmaker een ongewone vriendschap met een octopus in een Zuid-Afrikaans kelpwoud.

IMDb-score: 8.1

5. Cuba and the Cameraman

Cuba heeft een roerig verleden. In Cuba and the Cameraman volgen we Jon Alpert, die in het verleden van het land duikt, en drie Cubaanse families volgt in de afgelopen vier decennia van het Zuid-Amerikaanse land.

IMDb-score: 8.2

4. 13th

In 13th volgen we wetenschappers, activisten en politici rondom de criminalisering van Afro-Amerikanen. Er wordt ook aandacht besteed aan Amerikaanse gevangenissen, die vaak overbevolkt zijn. Een interessante docu vol met maatschappelijke discussies.

IMDb-score: 8.2

3. David Attenborough: A life On Our Planet

In de docu David Attenborough: A Life On Our Planet staat deze bioloog voor het eerst stil bij de beslissende momenten die hij in zijn carrière heeft meegemaakt. Hij duikt verder in op verloren stukken natuur dat door menselijk toedoen onherstelbaar is vernietigd.

IMDb-score: 8.5

2. Formula-1: Drive to survive

Formula-1: Drive to Survive is een samenwerking tussen Netflix en Formule-1. We krijgen een kijkje achter de schermen van de kampioenschappen, de coureurs en de voorbereidingen die worden getroffen naar een race. Een aanraden voor elke F1 fan.

IMDb-score: 8.6

1. The Last Dance

In The Last Dance zien we de opkomst van basketbalteam The Chicago Bulls en uiteraard legende Michael Jordan. In de jaren ‘90 was dit basketbalteam absoluut heer en meester op het veld. Een interessante docu voor iedereen die van sport houdt. Nummer 1 op onze lijst beste Netflix documentaires.

IMDb-score: 9.1