Health

Dit zijn de 5 beste meditatie apps voor beginners in 2022

beste meditatie apps beginners 2022

We hebben de beste meditatie apps voor beginners uitgezocht. Maar wat is meditatie nu precies? Meditatie is een techniek waarmee we onze geest tot rust laten komen om meer balans in het dagelijks leven te vinden. Wil je heel graag beginnen met mediteren maar heb je geen idee hoe? Gelukkig zijn er anno 2022 genoeg apps die je daarmee kunnen helpen. Dit zijn de 5 beste meditatie apps voor beginners.

1. Headspace

Headspace heb je misschien al een keer eerder voorbij zien komen op Netflix. Headspace biedt via Netflix een interactieve meditatie. Voel je je bang, nerveus of wil je even een momentje voor jezelf? Dan kan Headspace je daarbij helpen.

Daarnaast is Headspace een van de populairste meditatie-apps. De app zit vol meditatie oefeningen en biedt honderden verschillende programma’s om uit te kiezen. Er is voor ieder wat. De app werkt goed voor zowel beginners als gevorderden. De app is in principe gratis, wil je toegang tot alle functies? Dan zal je moeten betalen.

meditatie

2. Let’s Meditate

Liever een gratis meditatie-app? Let’s Meditate biedt 30 verschillende meditatie programma’s. Deze meditatie programma’s zijn ook offline te gebruiken, wel zo handig. De app is heel makkelijk om te begrijpen. Juist omdat het een gratis app is, is het ook een simpele app. Let’s Meditate is een goede app om kennis te maken met meditatie.

3. Buddify

Kennen jullie de app Buddify al? Buddify is ontwikkeld voor mensen die interesse hebben in mediteren maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Voel je je nerveus? Dan is er een bijbehorende meditatie. Voor elke situatie heeft Buddify wel een meditatie. Of je nu probeert te slapen of last hebt van paniek. Deze app brengt rust.

meditatie apps

4. Calm

Calm is een van de duurdere meditatie-apps, maar dat heeft ook te maken met het ruime assortiment. Je kan individuele meditaties doen, die tussen de 3 en 25 minuten duren. Ook kan je gebruik maken van een dagelijks meditatieprogramma, een programma van 7 dagen of eentje van 3 weken.

De app kost 49,99 euro per jaar. Maar je kan de app natuurlijk altijd eerst uitproberen voordat je een abonnement afsluit.

5. Sanvello

Het doel van Sanvello is de algemene mentale gezondheid van zijn gebruikers te verbeteren. Dit wil de app bereiken aan de hand van verschillende technieken. Waaronder meditatie.  Naast mediatie oefeningen biedt de app cognitieve gedragstherapie, ontspanningstechnieken en kan je via de app een emoties-dagboek bijhouden.

Dit was ons lijstje van de beste meditatie voor beginners in 2022. Voor het beste resultaat kan je het beste een abonnement afsluiten. Toch kan je net zoals bij de andere meditatie apps gebruik maken van een kosteloze proefperiode. Wel zo fijn!