kapsels voor mannen met inhammen
Style

De beste kapsels voor mannen met inhammen of dunner wordend haar

Heb je inhammen? Je bent zeker niet de enige: inhammen komen ontzettend vaak voor bij mannen. Haar dat na verloop van tijd dunner wordt komt ook erg veel voor; bijna iedere man krijgt ermee te maken. Ook mét inhammen kun je trotse drager van een vet kapsel zijn. Je bent naar de juiste plek gekomen, want hier vind je ze: de beste kapsels voor inhammen

Wat is de oorzaak van inhammen bij mannen?

Waar die inhammen nou vandaan komen, verschilt. Je kan simpelweg pech hebben met erfelijke genen die voor inhammen zorgen. Maar er zijn ook andere oorzaken.

Zo doet stress je geen goed, en dat merk je aan je haar. Stress en een vitaminegebrek kunnen allebei voor inhammen zorgen. Ten slotte is er nog een factor die voor inhammen kan zorgen, waar je helaas niet omheen kunt: ouderdom.

Wat kun je doen tegen inhammen?

Als inhammen bij jou geen genetische oorzaak hebben of door ouderdom komen, kan het helpen om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat je genoeg vitamines en bouwstoffen binnenkrijgt.

Zijn je inhammen wel erfelijk bepaald, dan ligt het wat lastiger met de mogelijke oplossingen. Een haartransplantatie is effectief, maar duur. Je moet ook rekening houden met hersteltijd en het bijhouden in de toekomst. De beste oplossing is wat ons betreft dan ook een geschikt, tof kapsel.

De beste kapsels voor mannen met inhammen

De beste kapsels voor inhammen zijn kapsels die ze (deels) bedekken of ervan afleiden. En je een toffe look geven, uiteraard.

1. Hoog opgeschoren zijkanten

Met stip op nummer één staat een kapsel met hoog opgeschoren zijkanten. De kapper scheert de zijkanten dan tot net boven de inhammen. De focus van je nieuwe coupe ligt op de bovenkant van je haar. De inhammen vallen nauwelijks meer op.

beste kapsels inhammen

2. De side part

De side part is een perfecte, makkelijke manier om haar met inhammen te stylen. Voor dit kapsel hoef je niet eens naar de kapper.

Maak de scheiding vlak boven één van je inhammen. Op deze manier kun je nog net een beetje haar over de inham kammen. Het haar boven de inham styl je lichtelijk naar voren. Je side part is nu gereed.

3. Naar voren stylen

Een methode die altijd werkt voor mannen met inhammen: styl je haar naar voren. Ook als je haar aan de korte kant is, maakt dit de inhammen minder opvallend. Pas op met gel en wax: als je hier teveel van gebruikt, lijkt je haar juist dunner.

beste kapsels voor inhammen

4. Kort kapsel

Een kort kapsel heeft hetzelfde effect als een kapsel met hoog opgeschoren zijkanten: je inhammen vallen een stuk minder op. Nog een extra voordeel van een kort kapsel: aan styling hoef je bijna niks te doen.

5. Middellang haar

Ga jij goed op een langer kapsel? Laat je haar dan gewoon groeien. Hoe meer haar je hebt, des te minder die inhammen opvallen. Tijdens het stylen laat je een paar plukjes soepel over je inhammen vallen … en je bent klaar.

Let ook bij middellang haar op met veel gel en/of wax gebruiken: door een wet look lijkt je haar juist dunner. Doe rustig aan met de gel en geniet van je nieuwe haircut.