beste Japanse whisky's
Food & Drinks

De 5 beste Japanse whisky’s rond de 40 euro

De geschiedenis van de Japanse whisky bestaat grotendeels uit mysteries. Het komt erop neer dat er weinig is vastgelegd in de geschiedenisboeken, waardoor het relatief onbekend is gebleven. Wat we wel weten is dat oude sake-brouwerijen rond het midden van de negentiende eeuw whisky al als bijproduct maakte. In dit artikel de 5 beste Japanse whisky’s op een rijtje.

De lekkerste betaalbare Japanse Whisky’s

Pas in de afgelopen paar decennia heeft de Japanse Whisky zijn wereldwijde entree gemaakt, en met groot succes. Er zijn bepaalde whisky soorten die internationale onderscheidingen hebben gekregen, wat ervoor heeft gezorgd dat de populariteit van Japanse Whisky’s enorm is gestegen.

Als je de geschiedenis van Japanse whisky’s vergelijkt met bijvoorbeeld die van Schotse whisky’s, is het nog relatief nieuw. Desondanks zijn de Japanners erin geslaagd enkele van de beste whisky’s ter wereld te produceren. Ze staan bekend om hun kenmerkende smaak en hoge kwaliteit, en worden door sommige kenners zelfs hoger aangeschreven dan de Schotse variant.

5 geselecteerde Japanse whisky’s rond de 40 euro

De stijgende populariteit van de Japanse brouwerijen heeft ervoor gezorgd dat ook de prijs van Japanse whisky’s erg is toegenomen. Hoewel authentieke, budgetvriendelijke Japanse whisky’s een uitstervend ras zijn, betekent niet dat een beetje zoek en speurwerk geen zin heeft. Dit zijn 5 Japanse whisky’s rond de 40 euro die de moeite waard zijn:

1. Mars Kasei

Deze verrukkelijke blend op basis van grain whisky en malt heeft een eigenschap die je bij veel Japanse varianten terug ziet komen. Een zachte en toegankelijke smaak om heerlijk bij weg te dromen. Ideaal voor elke gelegenheid. Fruitig, bloemig en ietwat honing-achtige tonen.

japanse whisky's onder de 40 euro

SHOP NU VOOR 34,95 EURO

2. Nikka Days

Deze lichtzoete blended whisky is een Japanse variant die niet mag ontbreken in je drankkast. Hoewel Japanse whisky’s vaak een fruitige smaak met zich meebrengen, is de Nikka Days blended whisky er één waar ook een lichtelijke turfsmaak te vinden is. Een mooie, toegankelijke whisky die wat ons betreft zeer de moeite waard is.

japanse-whiskys-onder-de-40-euro

KOOP NU VOOR 32,50 EURO

3. Tokinoka Blended Whisky

Deze parel is een Japanse blended whisky van de White Oak-distilleerderij, gelegen in Hyogo. Deze prachtige fles is er een met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in de wereld van de Japanse whisky. De inhoud van de fles bestaat uit een mengelmoes van verschillende Akashi single malts. Zie deze fles als een mooi instapmodel als je nieuwsgierig bent naar de wondere wereld van Japanse whisky’s.

japanse-whiskys-onder-de-40-euro

KOOP NU VOOR 34,95 EURO

4. Hatozaki

Een blended whisky van de Kaikyo-distilleerderij. De whisky is vernoemd naar de Hatozaki vuurtoren, de oudste vuurtoren van Japan. Het complexe smaakprofiel van deze whisky is te danken aan de verschillende soorten vaten waarin het gerijpt is: bourbon, Mizunara-eikenhout en sherryvaten.

japanse-whiskys-onder-de-40-euro

KOOP NU VOOR 47,50 EURO

5. Suntory Toki

Deze zoete, ronde Japanse melange heeft een verfrissend citrus karakter en een pittige afdronk die zorgt voor een unieke ervaring in je mond. De Suntory Toki heeft een andere samenstelling dan de meeste Japanse blends, waarbij de belangrijkste eigenschap de mix tussen Hakushu single malt en Chita graan whisky is.

japanse-whiskys-onder-de-40-euro

KOOP NU VOOR 32,95 EURO

Voordat je een Japanse whisky koopt

Bij whisky’s, of dat nou Schotse of Japanse zijn, is het belangrijk om te weten dat prijzen per leverancier of winkel kunnen verschillen. Dus als je in de toekomst op zoek bent naar een fles die niet bij deze lijst zit, check dan altijd eerst even bij andere winkels om de prijs te vergelijken.

Lees ook eens één van onze andere artikelen op het gebied van whisky: