Crypto

10 beste internationale crypto handelsplatformen 2022

10 crypto platforms om op te traden

De cryptocurrency markt is op zijn zachtst gezegd dynamisch. Dat zie je ook terug in het komen en gaan van crypto platforms. Zie jij vanwege de vele mogelijkheden door de bomen het bos niet meer? We got you covered. Op deze internationale handelsplatformen kun jij veilig crypto kopen en verkopen. Elk platform heeft zijn eigen niveau van gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten om te handelen. Check onze lijst van de 10 beste internationale crypto handelsplatformen om op te traden.

10. Bittrex

Bittrex is sinds de start in 2014 uitgegroeid tot een van de grootste  cryptocurrency platforms ter wereld. Het team achter Bittrex bestaat uit mensen met indrukwekkende cv’s; ze hebben onder andere een achtergrond bij bedrijven als Microsoft, Amazon, Qualys en Blackberry.

Het platform staat bekend als betrouwbaar en zeer gebruiksvriendelijk. Het biedt een uitgebreid aanbod cryptocurrencies en nog veel meer, zoals meer dan 450 verschillende trading pairs. Bittrex is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde crypto traders.

9. Kraken

Het Amerikaanse Kraken platform bestaat al wat langer,  het ging van start in 2011. Je handelt er tegen lage fees in meer dan 250 verschillende crypto’s. Het handelsplatform van Kraken biedt veel geavanceerde functionaliteit en behoort tot de grootste crypto platforms ter wereld. Grote pluspunten zijn de betrouwbaarheid, door uitgebreide veiligheidsmaatregelen en de fee’s die tot de laagste van alle crypto handelsplatformen behoren.

8. Bitstamp

Crypto platform Bitstamp komt oorspronkelijk uit Slovenië, maar is inmiddels internationaal doorgebroken en onder andere populair in de UK, Singapore en de VS. Het bestaat zo’n 10 jaar en dat is best een eeuwigheid in de crypto wereld. Het platform biedt alleen de bekendste crypto‘s, dus voor exotische crypto’s moet je elders zijn. Bitstamp heeft meer dan 4 miljoen klanten en die genieten er van goedkoop en gebruiksvriendelijk handelen.

7. Bitfinex

Coin trading platform Bitfinex bestaat net als Bitstamp al wat langer en is uitgegroeid tot een populaire crypto-exchange. Het platform telt miljoenen gebruikers uit 20 landen wereldwijd. Op Bitfinex heb je ook naast een breed aanbod crypto’s ook veel keuze in trading pairs – tweetallen van verschillende coins.

10 crypto platforms om op te traden 6. Huobi

Huobi is een van de grootste Aziatische trade platforms. De focus lag in eerste instantie op de Chinese markt, maar inmiddels is Huobi zeer internationaal georiënteerd en heeft het gebruikers in 180 landen. Het is zelfs zo dat de activiteiten in China zelf gestaakt zijn: de aanleiding was het invoeren van zeer strenge restricties door de Chinese overheid op het gebied van crypto in 2021. Het aanbod is breed: in totaal biedt het platform meer dan 380 verschillende cryptocurrencies om in te handelen.

5. Coinpanion

Het bedrijf Coinpanion is een relatief nieuwe crypto broker uit Oostenrijk. Het platform doet het goed, het stijgt snel in populariteit en is nu al actief in meer dan 20 landen. Het onderscheidende van Coinpanion is dat je er een soort cryptofonds kunt samenstellen: zo kun je kiezen uit een aantal crypto portfolio’s met verschillende risico-labels.

4. Coinbase

Als nadeel van Coinbase hoor je wel eens dat het aanbod aan munten niet zo groot is. Als je dat minder belangrijk vindt, maar wel graag met veel gebruiksgemak veilig en betrouwbaar wilt traden zit je goed op dit platform. Open je nu een account op Coinbase, dan kun je tot aan 16 dollar gratis crypto verdienen.

10 crypto platforms om op te traden

3. Crypto.com

Crypto.com staat bekend als veilig en biedt een breed crypto dienstenaanbod. Naast trading kun je er bijvoorbeeld een crypto lening afsluiten, Crypto Credit. Net als bij een gewone lening betaal je rente, het verschil is dat je crypto als onderpand in moet brengen. Crypto.com heeft een eigen coin, de Crypto.com Coin (CRO). Je kunt in de CRO handelen, maar ook je transactie-fees mee betalen.

2. Polinex

Het Amerikaanse platform Polinex bestaat al wat langer en heeft een goede reputatie als het gaat om veiligheid. Maar nog meer dan dat staat Polinex bekend om gebruiksvriendelijkheid. Een nadeel is dat vergeleken met de concurrentie de transactiekosten een tikje aan de hoge kant zijn. Het aanbod is redelijk breed. Wil je beginnen te traden met niet al te grote bedragen, dan is Polinex een uitstekend startpunt.

10 crypto platforms om op te traden

1. Binance

Binance is makkelijk in gebruik en werkt met lage fees en een hoge transactiesnelheid. Ook interessant is het grote aanbod altcoins om te kopen. Het Binance platform is gevestigd in Malta, maar werkt wereldwijd. Ze bieden ook een eigen crypto, de Binance Coin. Gebruik je de Binance Coin, dan worden jouw fees automatisch betaald met deze munt en krijg je 25% korting. Verder biedt Binance honderden trading pairs en is ook futures trading mogelijk.