Film & Serie

Dit zijn de 7 beste horrorfilms voor Halloween

halloween

Het is weer oktober: de maand van dode bladeren, dode planten, en levende zombies, want het is de maand van Halloween. Terwijl de regen tegen de ramen slaat zit jij lekker warmpjes binnen met een lekkere whiskey om te genieten van de beste horrorfilms. Even griezelen voor de televisie. Halloween begint steeds populairder te worden in ons land, en daar horen goede horrorfilms bij.

De beste horrorfilms tijdens Halloween

We hebben gebruik gemaakt van verschillende bronnen om dit lijstje samen te kunnen stellen, maar we hebben ook de klassiekers in het achterhoofd gehouden. Sommige horrorfilms blijven na het kijken over je rug kruipen. Wij hebben een aantal zenuwslopende films voor jullie uitgezocht, en hebben voor het gemak de trailers toegevoegd.

Dankzij het onderstaande lijstje kun je een echte horror-marathon houden. Dus maak een flinke bak popcorn en trek een lekkere fles wijn open, want met deze films duurt het nog wel even voordat je naar bed durft. Een goed horrorverhaal begint bij angst, dus hebben we de engste films hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

horrorfilms halloween mirrors

1. The Shining (1980)

Deze klassieker mag zeker niet ontbreken op jouw lijstje met de engste horrorfilms. In deze bloedstollende verfilming van het boek van Stephen King zien we Jack Nicholson als Jack Torrance, een schrijver die in het winterseizoen een verlaten hotel beheert waar het spookt.

2. Mirrors (2008)

Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum waar een flinke brand heeft gewoed. Tijdens zijn nachtelijke controles komt hij erachter dat een aantal geesten in spiegels uit zijn op wraak. Het is aan Torrance om erachter te komen wat ze willen.

3. Old (2021)

Een familie denkt een paradijselijk strand te hebben ontdekt waar ze een heerlijke vakantie kunnen vieren. Het tegendeel is echter waar. Het strand is vervloekt, waardoor de mensen plotseling snel verouderen, en nog maar 24 uur te leven hebben. Deze zenuwslopende film is prima om te kijken met Halloween.

4. A Quiet Place (2018)

Deze horrorfilm is oorverdovend stil. Het speelt zich af in een wereld dat is overgenomen door vleermuisachtige blinde wezens die alle opvreten wat op hun pad komt. Ze hebben een zeer goed gehoor, dus zijn de mensen die moeten overleven gedwongen om te communiceren in gebarentaal.

5. The Conjuring (2013)

The Conjuring gaat over de familie Perron. Ze hebben een huis gekocht waar een duister en kwaadaardig verleden achter schuilgaat. Als je een liefhebber van bovennatuurlijke films bent dan is The Conjuring een film waar je nekharen van overeind gaan staan.

6. Saw (2004)

Deze klassieker heeft een hoop vervolgdelen, maar naar onze mening is het eerste deel van de Saw reeks toch echt de beste. De sadistische spelletjes van seriemoordenaar Jigsaw zijn nagelbijtend eng, en is heerlijk bloederig. Als je daar van houdt dan is Saw zeker een aanrader.

7. The Exorcist (1976)

Deze klassieke horrorfilm is een cult-horror die op geen enkel lijstje mag ontbreken. Als je in de opperste Halloween-sferen wil komen dan is The Exorcist een film die je gezien moet hebben. Het bezeten meisje en de priester drukken een griezelige stempel op het horror-genre.