Geld & Carrière

10x de beste en goedkoopste doorlopende reisverzekeringen in 2023

beste-goedkoopste-reisverzekeringen-2023
Afbeelding: Unsplash

Als je na een jaar hard werken eindelijk op vakantie kunt, dan heb je geen zin in nare verrassingen. Het is dus verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Je kunt tijdens je vakantie altijd te maken krijgen met schade, diefstal en andere zaken die je vakantie flink kunnen verpesten. Je kunt kiezen voor een kortlopende en een doorlopende reisverzekering om de opgelopen financiële schade te beperken, maar welke reisverzekeringen zijn de beste en de goedkoopste? Wij zochten het uit.

Kortlopende en doorlopende reisverzekering

Als je een enkele vakantie wil verzekeren, dan kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Je betaalt dan alleen voor de dagen dat je op vakantie bent. Mensen die kiezen voor een dergelijke verzekering doen dit als ze bijvoorbeeld een weekendje weg of op een korte vakantie gaan. Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen, ben je voor verschillende zaken verzekerd tijdens de opgegeven vakantiedagen.

Als je vaker per jaar op vakantie gaat, dan is een doorlopende reisverzekering een betere optie. Het is raadzaam om goed te kijken naar de dekking die het beste bij jou past, Je wil namelijk niet betalen voor een pakket dat niet op jouw wensen aansluit. Je kunt uit verschillende aanvullende dekkingen kiezen, zoals bagagedekking, geneeskundige kosten, zakelijke reizen en pechhulp. Als je er alleen niet uitkomt dan kun je in gesprek gaan met een verzekeringsadviseur.

kortlopende en doorlopende reisverzekering

Verschillen in de dekkingen

De ene verzekeringsmaatschappij is de andere niet. Er zit vaak veel verschil tussen de dekkingen per verzekeraar. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat zit er in een bepaald pakket, en wat niet? De consumentenbond vergelijkt jaarlijks de aangeboden reisverzekeringen per verzekeraar. Zij geven een gemiddeld cijfer. Dit cijfer kunnen mensen meenemen in hun zoektocht naar een aanbieder van een doorlopende (of kortlopende) reisverzekering.

De Consumentenbond kijkt niet alleen naar de aangeboden dekkingen, maar ook naar klantvriendelijkheid, de prijzen van losse modules en uiteraard de premies. We kunnen alvast verklappen dat ‘ANWB Compleet‘ als beste uit de bus is gekomen. Ze hebben een uitstekende bagagevergoeding en geen maximum als het gaat om de vergoeding voor je reiskosten als je de reis annuleert.

reisverzekering dekkingen

Gunstige prijzen en pakketten

De ANWB heeft dus een aantal gunstige voordeeltjes als het gaat om het totaalpakket. Een doorlopende reisverzekering bij de nummer 1 van dit lijstje kost €35,32 per jaar, en dan krijg je het eerste jaar 10% korting. Voor een kortlopende reisverzekering betaal je 39,34 (bij een reis van 10 dagen). Je kunt het pakket uiteraard naar wens uitbreiden met verschillende modules.

Als je kiest voor de verzekering die bij de Consumentenbond als tweede beste is aangemerkt, betaal je €38,48 per jaar voor een doorlopende reisverzekering. Op de website van Unigarant kun je makkelijk je pakket samenstellen. De hekkensluiter van de top 3 is ABN Amro. Als je bij deze bank een doorlopende reisverzekering afsluit dan ben je voor een basisdekking €49,80 per jaar kwijt.

reisverzekering dekking

10 beste doorlopende reisverzekeringen

De top 10 van de beste doorlopende reisverzekeringen hebben we hieronder op een rijtje gezet. Deze lijst is up-to-date en is begin juni 2023 door de consumentenbond online gezet. Ze hebben de aanbieders beoordeeld op dekking en voorwaarden. Het is uiteraard aan de consument zelf om te beoordelen welke verzekeraar het beste bij hem of haar past.

  1. ANWB Compleet: 8,5
  2. Unigarant Uitgebreid: 8,5
  3. ABN Amro: 8,2
  4. Allianz Global Assistance: 8,1
  5. Anker Optimaal: 8
  6. SNS: 7,9
  7. Vereniging Eigen Huis (VEH): 7,8
  8. Klaverblad: 7,7
  9. Anker Comfort: 7,6
  10. Nationale-Nederlanden: 7,7

reisverzekering vergelijken