Crypto

Gedecentraliseerde cryptobeurzen: hoe gebruik je ze en welke zijn het beste?

gedecentraliseerde cryptobeurzen gebruiken

Gedecentraliseerde cryptobeurzen bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele, centrale beurzen. Als je van plan bent om gedecentraliseerde platformen te gebruiken om jouw cryptocurrencies te handelen, is het wel handig om te weten hoe dit werkt en welke platformen jij moet gebruiken. In dit artikel leggen we het gehele proces voor je uit, en geven we enkele voorbeelden van goede gedecentraliseerde beurzen!

Waarom zou je gedecentraliseerde cryptobeurzen gebruiken?

Mensen gebruiken gedecentraliseerde cryptobeurzen om meer controle te hebben over hun cryptocurrencies. Je bent namelijk niet afhankelijk van een centrale handelsbeurs, waardoor je minder risico loopt dat al jouw digitale activa verdwenen zijn omdat de gecentraliseerde beurs liquiditeitsproblemen heeft.

Daarnaast heb je bij het gebruik van een decentrale exchanges meer privacy, aangezien je jouw persoonlijke gegevens niet hoeft af te staan, in tegenstelling tot centrale cryptobeurzen. Als je dan besluit om over te stappen op een gedecentraliseerde cryptobeurs, wil je natuurlijk wel weten welke beurzen het beste zijn en hoe ze werken. Gelukkig helpen wij jou een handje!

Hoe gebruik je gedecentraliseerde cryptobeurzen?

Voordat je een gedecentraliseerde exchange kunt gebruiken, heb je een wallet nodig om je cryptocurrencies op te slaan. Je kunt een hardware wallet, zoals Ledger of Trezor, of een software wallet, zoals MetaMask, gebruiken. Na het installeren van je wallet, ga je naar de website van de gedecentraliseerde exchange en connect je jouw wallet.

Als je wilt handelen moet je natuurlijk wel crypto toevoegen aan je wallet. Je wallet heeft een uniek adres. Je kunt vanuit centrale of gedecentraliseerde wallets crypto sturen naar het adres van jouw wallet, waarna jouw tokens in je wallet zullen verschijnen. Vervolgens kan je via de gedecentraliseerde beurs de tokens zoeken waarin je wilt handelen en de transactie uitvoeren via jouw wallet. Jouw tokens zullen nu verschijnen in je wallet!

PancakeSwap

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange die is gebouwd op de Binance Smart Chain. Hoewel de Binance Smart chain gebouwd is door gecentraliseerde cryptobeurs Binance, is PancakeSwap gedecentraliseerd. Als je wilt traden op de Binance Smart Chain, is dit je beste optie!

UniSwap

Op de Ethereum Blockchain is UniSwap de populairste gedecentraliseerde exchange. UniSwap heeft lage handelskosten en heeft extreem snelle transacties op de gehele Ethereum Blockchain.

SushiSwap

SushiSwap is ook een populaire DEX op het Ethereum netwerk en wordt vaak gebruikt voor het uitlenen van cryptocurrencies vanwege de lage kosten. Echter heeft deze decentrale beurs minder liquiditeit dan UniSwap, waardoor de kosten bij kleinere munten hoger kunnen zijn.

1Inch

1Inch is ook gebouwd op Ethereum. 1Inch zorgt er echter voor dat jij altijd de laagste handelskosten hebt. Als de handelskosten op SushiSwap lager zijn dan de kosten op UniSwap, zal je via 1Inch over SushiSwap traden. Op deze manier heb je altijd de laagste kosten op de Ethereum Blockchain.