games 2020
Tech

5 games die elke liefhebber in 2020 gespeeld moet hebben

Het gamejaar 2020 begint steeds completer te worden naarmate we richting het einde van dit vreemde jaar gaan. Zoals we allemaal weten, is 2020 een belangrijk jaar geweest voor games en gameliefhebbers. Omdat veel van ons door de bomen het bos niet meer zien, hebben wij een lijst gemaakt van games die je als liefhebber in de kast moet hebben liggen.

Must-have games in 2020

Het is de beste tijd van het jaar om van games te houden. Uitgevers van games bewaren vaak hun beste spullen tot het einde van het jaar. 2020 is daar geen uitzondering op, vooral omdat de Playstation 5 en de Xbox Series X om de hoek komen kijken. Maar voor het zo ver is, hebben wij een lijst gemaakt van games die elke liefhebber gespeeld moet hebben.

1. Ghost of Tsushima (PS exclusive)

Dit jaar scoort de PS4 hoge ogen. Ghost of Tsushima heeft hier onder andere voor gezorgd. De game volgt Jin Sakai, het hoofd van de Clan Sakai en neef van Lord Sakai, op een zoektocht om terug te vechten tegen een Mongoolse invasie. Naast een groep onwaarschijnlijke kameraden biedt het eiland Tsushima een buitengewoon prachtige open wereld die je kunt verkennen.

Ghost of Tsushima heeft een meeslepend verhaal als Jin probeert de Mongoolse overname te dwarsbomen, dus als je de tijd hebt om je onder te dompelen in dit 20+ uur durende avontuur, zul je er geen spijt van krijgen.

2. Last of Us Part 2 (PS exclusive)

We kunnen gerust zeggen dat The Last of Us part 2 een turbulente release heeft gehad. Toch is dit allemaal vergeven, en is deze game uitgegroeid tot een van de allerbeste PS4 games ooit gemaakt.

Is het foutloos? Natuurlijk niet, maar de ontwikkelingen die The Last of Us Part 2 door heeft gemaakt op het gebied van animatie, verhalen vertellen en level ontwerpen zijn verbluffend te noemen. Deze titel moet iedere liefhebber van games in de kast hebben staan. Je zal er geen spijt van krijgen.

3. Cyberpunk 2077

Dit is een titel waar we al jaren op wachten. Cyberpunk 2077 is een RPG game in ontwikkeling bij CD Projekt RED. In deze ijzingwekkende open-world shooter verken je een wereld genaamd Night City, een megalopolis die groter is dan elke game die je in het verleden hebt gezien. Je speelt als V, een outlaw van huurlingen die op zoek gaat naar een implantaat dat de sleutel is tot onsterfelijkheid.

4. Assassin’s Creed Valhalla

Net als Assassin’s Creed Odyssey en Origins, zet Assassin’s Creed Valhalla de serie voort in een wereld waarvan we de grootte nog steeds niet helemaal kunnen beseffen. De focus van deze massale game ligt op de middeleeuwen van Engeland.

Assassin’s Creed Valhalla is een geweldige game met een oogverblindende omgeving en boeiende gameplay. De ongelooflijke recreatie van het oude Engeland is iets waar je alleen maar respect voor kunt hebben.

5. Red Dead Redemption 2

Deze klassieke Rockstar titel mocht natuurlijk niet ontbreken. Red Dead Redemption 2 werd vanaf de release meteen onthaald als een hit. Red Dead Redemption 2 is een meeslepende western die Arthur Morgan en zijn bende volgt terwijl ze proberen te overleven in het Wilde Westen.

RDR2 is een van die spellen waar je makkelijk meer dan 50 uur in kunt verdwalen en toch altijd iets te doen hebt. De gameplay is fantastisch en de graphics zijn prachtig. Een must-have voor 2020 dus!