beste films leonardo dicaprio
Film & Serie

Dit zijn de 10 beste films met Leonardo DiCaprio

Als we de naam Leonardo DiCaprio in de cast van een film zien, dan kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat het een goede film is. De topacteur speelde hoofdrollen in verschillende kaskrakers, zoals The Wolf of Wall Street en Shutter Island. DiCaprio speelde tot nu toe in 39 films, waarvan hij een aantal zelf produceerde. Maar welke films zijn het beste? We hebben er 10 op een rij gezet.

10 beste films Leonardo DiCaprio op basis van IMDb-score

Leonardo DiCaprio heeft een indrukwekkende staat van dienst in Hollywood. Hij werd in 1974 geboren in Los Angeles, en werd door zijn ouders vernoemd naar de beroemde schilder Leonardo da Vinci. Naar verluid kwam zijn moeder op het idee om hem zo te noemen omdat ze hem tijdens de zwangerschap voor het eerst voelde bewegen toen ze een schilderij van da Vinci bekeek.

Dat DiCaprio zelf ook aardig creatief is kunnen we zien aan zijn rijke filmografie. Hij wist in zijn carrière meer dan tachtig prijzen in de wacht te slepen, waaronder een Oscar voor zijn hoofdrol in de film The Revenant. Hij ontving ook tot drie keer aan toe een Golden Globe. Zijn films worden wereldwijd geroemd. We hebben 10 van zijn beste films geselecteerd op IMDb-score.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

1. Inception (2010) – 8.8 score

In Inception vertolkt DiCaprio de rol van Dom Cobb. Een dief die gespecialiseerd is in het stelen van geheimen in de droomstaat van een mens. Door omstandigheden moet Cobb een onmogelijke taak uitvoeren, namelijk het plaatsen van een idee in iemands brein.

2. The Wolf of Wall Street (2013) – 8.2 score

The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de autobiografie van Jordan Belfort. Zijn opkomst en ondergang op Wall Street, zijn flamboyante levensstijl en alcohol- en drugsverslaving worden op geniale wijze door Leonardo DiCaprio neergezet in deze iconische film.

3. Shutter Island (2010) – 8.2 score

Shutter Island is een mysterieuze psychologische thriller waarin DiCaprio de rol speelt van agent Teddy, die in 1954 op een raadselachtig eiland zoekt naar ontsnapte gek. Zijn eigen mentale toestand laat echter ook te wensen over, waardoor de film nog raadselachtiger wordt.

4. Catch Me if You Can (2002) – 8.1 score

Catch Me If You Can is het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale, een geniale meesteroplichter die zich voordeed als piloot, hoogleraar en arts. Hij wist jarenlang uit handen van justitie te blijven en verdiende miljoenen met zijn zwendel. DiCaprio hem als geen ander neer te zetten in deze film.

5. The Revenant (2015) – 8.0 score

In The Revenant speelt Leonardo DiCaprio een pelsjager in de Amerikaanse wildernis in 1823. Hij wordt door een onbetrouwbaar lid van zijn gemeenschap tijdens het jagen voor dood achtergelaten, maar moet in een barre omgeving overleven om wraak te kunnen nemen. Voor zijn rol in deze geniale film ontving hij zijn eerste Oscar: Best Performance by an Actor in a Leading Role.

6. Titanic (1997) – 7.9 score

In Titanic speelt DiCaprio een arme sloeber die op het bekende rampschip verliefd wordt op een welgestelde vrouw. Als het schip een ijsberg ramt dan verandert de romance tussen de twee in een bittere strijd om te overleven. Deze iconische film zette Leonardo voor het grote publiek op de kaart.

7. Gangs of New York – 7.5 score

Gangs of New York vindt plaats in het New York van 1840 en vlucht Amsterdam Vallon nadat hij heeft gezien hoe zijn vader door een bendeleider werd vermoord. Jaren later keert hij terug om wraak te nemen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Hij zal eerst het vertrouwen van de moordenaar van zijn vader moeten winnen.

8. Don’t Look Up (2021) – 7.2 score

In Don’t Look Up speelt DiCaprio professor Dr. Randall Mindy, die samen met zijn leerling ontdekt dat een komeet op ramkoers met aarde ligt. Ze proberen wanhopig om aandacht te krijgen voor het nieuws, maar worden niet serieus genomen.

9. Romeo + Juliet (1996) – 6.7 score

In deze verfilming van het klassieke verhaal van Shakespeare speelt een jonge Leonardo DiCaprio de rol van Romeo. Het beroemde verhaal gaat over de onmogelijke liefde tussen Romeo Montague en Juliet Capulet. De acteur zet deze rol fenomenaal neer.

10. The Beach (2000) – 6.6 score

In The Beach zoekt een jonge Amerikaanse backpacker (DiCaprio) het ultieme avontuur, en verlangt naar het extatische gevoel dat erbij komt kijken. Hij komt uiteindelijk terecht op een strand dat eerder een nachtmerrie dan een droom blijkt te zijn.