Beste Films 2021, James Bond, No Time to Die
Film & Serie

Top 10 Beste Films van 2021: het complete overzicht

Ondanks de huidige coronapandemie belooft 2021 een geweldig jaar met opvallend veel grote films te worden. Daarom hebben we speciaal voor jou een top 10 lijst samengesteld. Deze 10 beste films 2021 moet iedere filmliefhebber in zijn agenda hebben staan. Voor als de bioscopen weer open mogen.

Top 10 Beste Films 2021

Na onze overzichten met films en series van februari voor onder meer Disney+ en Netflix is het tijd voor de bioscoopfilms. De top 10 beste films 2021 verschillen van elkaar, wat het een gevarieerde lijst maakt betreft genres en verhaallijnen. Aan het filmaanbod zal het niet liggen.

Ben je benieuwd welke film op de eerste plaats staat? Zou het Black Widow kunnen zijn? Of toch Spider-man 3? Hieronder vind je het complete overzicht van de beste films 2021 die je écht niet mag missen. We hopen dat de bioscopen in de tweede helft van het jaar weer open gaan.

Beste Films 2021, Dune (2021)

10. Dune

Dune is een van de beste films 2021. De scifi-klassieker van Frank Herbert (1920-1986)  wordt opnieuw verfilmd. Het is nu de beurt aan Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Sicario) na de mislukte poging van Alejandro Jodorowsky. De film gaat op 30 september 2021 in première.

Het verhaal blijft hetzelfde: een zandplaneet met enorme wormen, vreemde keizers en baronnen en de heldenreis van Paul Atreides. De zandplaneet is rijk aan melange (the spice). Deze unieke drug wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het universum.

9. No Time to Die

James Bond is een geheim agent (beter bekend als 007) die werkt voor MI6. De 25e Bond-film liep door de coronapandemie helaas extra vertraging op. Nadat de langverwachte film al meermaals was uitgesteld, stond de première gepland op 2 april, maar dat gaat nu ook niet door.

De hoofdrol wordt gespeeld door niemand minder dan Daniel Craig (Casino Royale, Skyfall) – en de regie is in handen van Cary Joji Fukunaga (Beasts of No Nation). James Bond heeft de actieve dienst als geheim agent verlaten – of toch niet? No Time to Die gaat op 8 oktober 2021 in première.

Beste Films 2021, Black Widow

8. Black Widow

De beeldschone Scarlett Johansson speelt de hoofdrol als Black Widow (Natasha Romanoff) in de Amerikaanse superheldenfilm. Vanaf haar geboorte is Romanoff toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente.

De film bekijkt dus de afkomst en opleiding van Romanoff, voordat zij een Avenger werd. Andere Marvel-films die dit jaar verschijnen: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Eternals. We kunnen niet wachten om Scarlett weer op witte doek te zien. Vanaf 5 mei in de bioscoop te zien.

7. The Green Knight

The Green Knight is een nieuwe wending op de welbekende Arthur-legende. De film vertelt het verhaal van Sir Gawain (Dev Patel) die de confrontatie aangaat met de groene ridder. De roekeloze en eigenzinnige neef (Gawain) van koning Arthur vecht graag met geesten, reuzen en dieven.

Gawain probeert namelijk tijdens zijn reis zich te onderscheiden en zich aan zijn familie en koninkrijk te bewijzen door de ultieme uitdager onder ogen te zien. Maar wie gaat de strijd des doods winnen? De film is vanaf 29 juli in de bioscopen te zien.

Beste Films 2021, Spider-Man No Way Home

6. Spider-Man: No Way Home

De derde Spider-Man-film alweer met Tom Holland (Uncharted). De actiefilm belooft een soort reünie te worden. Volgens geruchten komen de slechteriken uit de vorige films terug: Doctor Octopus (Alfred Molina) en Electro (Jamie Foxx).

En ook de bijbehorende Spider-Mans uit voorgaande films zouden hun opwachting maken: Tobey Maguire (Brothers) en Andrew Garfield (The Social Network). Krijgen we hun opnieuw te zien in het legendarische spinnenpak? We zullen erachter komen op 16 december 2021.

5. Nobody

Nobody is één van de beste actiefilms van 2021. De hoofdrolspeler, Bob Odenkirk, werd bij het grote publiek bekend als advocaat Saul Goodman in Breaking Bad. Met de thriller Nobody stapt de 58-jarige acteur nog verder uit zijn comfortzone. Ben jij net zo benieuwd als ons?

Odenkirk heeft de hoofdrol als ‘nobody’, die het in John Wick-stijl opneemt tegen een groep criminelen. Daardoor worden oude instincten aangewakkerd en brengen hem op een duister pad, waarbij geheimen uit het verleden boven water komen. Vanaf 13 mei in de bioscoop te zien.

Beste Films 2021, Uncharted

4. Uncharted

Uncharted is een prequel voor de games. Zo krijgt één van de meest succesvolle games ooit eindelijk een verfilming. De avonturenfilm liet zich overduidelijk inspireren door de reeks Indiana Jones. Met in de hoofdrol Tom Holland (Spider-Man: Homecoming) als een jonge Nathan Drake.

Daarnaast speelt niemand minder dan Mark Wahlberg (The Fighter) mentor Sully. De film draait om het avontuur van Drake, een avontuurlijke schattenzoeker die op zoek is naar het goud van El Dorado op een onbewoond eiland in de Pacifische Oceaan. Vanaf 11 februari 2022 te zien.

3. The French Dispatch

De comedyfilm The French Dispatch is grappig en leuk. Hij wordt geregisseerd door niemand minder dan Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox). Binnenkort kunnen we weer gaan genieten van een sterrencast met onder meer Bill Murray (Lost in Translation) en Edward Norton (The Illusionist).

Het verhaal speelt zich midden in de 20e eeuw af in de fictieve, Franse stad Ennui-sur-Blasé en volgt de redactie, journalisten en verhalen van het Amerikaans tijdschrift Liberty. Verwacht geestige dialogen, een vreemde verhaallijn en gedetailleerde sets. Vanaf mei 2020 te zien.

2. A Quiet Place Part II

A Quiet Place was een doodstille verrassing tussen alle harde actiefilms in 2018. De dramafilm krijgt een vervolg en gaat verder waar het gebleven was. Na de gebeurtenissen thuis, wordt de familie Abbott nu geconfronteerd met de verschrikkingen van de buitenwereld.

Gedwongen om zich in het onbekende te wagen, realiseren ze zich dat de wezens die op geluid jagen niet de enige bedreiging is die op de loer ligt buiten het zandpad. De prachtige Emily Blunt (Edge of Tomorrow) speelt uiteraard weer Evelyn Abbott. Vanaf 9 september in de bioscoop.

1. The Matrix 4

We sluiten onze lijst van top 10 beste films 2021 af met The Matrix 4. Gelukkig wordt Neo weer gespeeld door onze geliefde Keanu Reeves (John Wick). Daarnaast speelt Carrie-Anne Moss (Memento) opnieuw Trinity. De regie is weer in handen van Lana Wachowski (Cloud Atlas).

Het verhaal van de sciencefictionfilm is nog niet bekend. We verwachten weer veel onmogelijke actiescènes met flapperende jassen. Daarentegen is de releasedatum van de vierde film in de filmreeks wel bekend gemaakt. De slow motion-kogels zijn rond december in de bioscoop te zien.

Beste Films 2021, The Matrix 4