Media

10x de beste en meest spannende Escaperooms van Nederland

beste-escaperooms-nederland
(Foto: Freepik.com)

Ben jij op zoek naar een locatie voor een leuk en actief uitje met familie, vrienden of collega’s? Dan is een escaproom een perfecte optie. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, avontuur, horror of magie, Nederland biedt een breed scala aan spannende escaperooms voor elk type avonturier. Verzamel je team, dompel jezelf onder in het verhaal en ontrafel de mysteries. We zetten 10 toffe escaperoom tips voor je op een rij.

10. Walking Death – Amsterdam

Escape Game Over in Amsterdam presenteert Walking Death, een escaperoom die je meeneemt naar een wereld twee jaar na de Apocalyps. Overlevenden zoeken veiligheid in een verlaten gevangenis terwijl ze zombies ontwijken.

Duik in deze uitdaging met 2 tot 6 deelnemers en beleef een uur vol spanning. In hetzelfde gebouw vind je nog een top escaperoom: De Laboratoriumkamer, dat was ooit de allereerste escaperoom in Nederland.

9. De Verzetsgroep – Utrecht

Duik in het thema van de Tweede Wereldoorlog bij Escape Room De Verzetsgroep in Utrecht. Bescherm de verzetsgroep door de vijand weg te houden van de coderingscode. Beleef het jaren 40-gevoel terwijl je met 2 tot 8 personen binnen een uur de missie voltooit.

escaperooms Nederland

8. The Dome – Bunschoten

Bunschoten – gemeente waar o.a. Spakenburg onder valt –  herbergt een van ’s werelds beste escaperooms – The Dome. Meerdere malen bekroond als beste escaperoom ter wereld, met een gemiddelde waardering van 9,8 en een moeilijkheidsgraad van 5 op een schaal van 5! De ingenieuze puzzels en unieke opzet maken The Dome een buitengewone ervaring voor 4 tot 6 personen.

7. Egypt – Arnhem

Reis terug naar het oude Egypte met de Egypt Escape Room in Arnhem. Ontsnap aan de wraak van farao Hor door puzzels op te lossen in een intrigerende omgeving. Werk samen met 2 tot 6 personen om deze uitdaging aan te gaan.

6. Bloody Mary – Amersfoort

Durf jij het aan? De Bloody Mary Escape Room in Amersfoort daagt je uit om de verdwijning van Amy te onderzoeken en tegelijkertijd weg te blijven van Bloody Mary. Kies uit drie niveaus van spanning – er is ook een gezinsversie, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar – en werk samen met 3 tot 6 personen.

escaperooms Nederland

5. The Architect – Amsterdam

Onderzoek het geheim genootschap van architect H.P. Berlage in The Architect Escape Room. The Architect won al verscheidene awards. gelegen in de Beurs van Berlage in Amsterdam, biedt deze escaperoom een uur van intriges en puzzels voor teams van 4 tot 6 personen.

4. Amsterdam Catacombs – Amsterdam

Ontdek duistere gebeurtenissen in de catacomben van een oude kerk bij Amsterdam Catacombs. We hebben het hier over de nummer 1 van de escaperooms volgens Tripadvisor. Amsterdam Catacombs biedt een interactieve ervaring met acteurs en vormt een griezelige escaperoom uitdaging voor groepen van 2 tot 7 personen.

3. The Freakshow – Delft

In Delft beleef je de unieke setting van The Freakshow Escape Room. Ontsnap uit een circustent terwijl je de achtergelaten raadsels van ontvoerde kinderen oplost. In deze escaperoom geen sloten of codes, maar geheimzinnige raadsels om je hersenen aan het werk te zetten. Deze ervaring duurt ongeveer een uur voor 2 tot 6 spelers.

escaperooms Nederland

2. The Wizard School – Amersfoort

Ben jij één van de miljoenen Harry Potter fans? Dompel je onder in de wereld van je helden met The Wizard School Escape Room in Amersfoort. Test je tovervaardigheden terwijl je op zoek gaat naar foto’s van het schooljaarboek. Een geweldig uitje voor 2 tot 8 personen.

1. The Vault – Amsterdam

The Vault is anders dan andere escaperooms en keert het concept om: het doel is niet om te ontsnappen, maar om in te breken. Binnen anderhalf uur moet je de inhoud van een kluis bemachtigen – een object voor oneindige energie. Met 4 tot 6 personen beleef je deze unieke uitdaging in de Beurs van Berlage. Let op: requires fluency in English.