Film & Serie

Top 10 Beste Documentaires op Netflix volgens IMDb

Beste Documentaires op Netflix

Het is eindelijk zover: wij hebben de 10 beste documentaires op Netflix uitgelicht. De Amerikaanse streamingdienst is namelijk overvol met interessante documentaires. Je ziet bijna door de bomen de content niet meer. Daarom hebben we een toplijst samengesteld, die is gerangschikt op IMDb-score. Deze 10 knallers van documentaires zijn iedere minuut van je tijd waard. Welke titel ga je als eerste streamen vanuit je relaxstoel?

Beste Documentaires op Netflix

De top 10 beste documentaires op Netflix verschillen van elkaar, wat het een gevarieerde lijst maakt betreft genres en verhaallijnen. Of je nu fan bent van het genre geschiedenis, maatschappij of gewoon een heel groot bewonderaar bent van natuur: we hebben het allemaal voor je in petto.

Ben je benieuwd welke documentaire op de eerste plaats staat? Zou het My Octopus Teacher kunnen zijn? Of toch Winter on Fire? Hieronder vind je het complete overzicht van de beste documentaires die je écht niet mag missen. Natuurlijk zijn deze docu’s gerangschikt op IMDb-score van laag naar hoog.

Beste Documentaires op Netflix

10. My Octopus Teacher

My Octopus Teacher is één van de beste documentaires op Netflix. De natuurdocumentaire vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse filmmaker Craig Foster, die een ongewone vriendschap sluit met een octopus. Fosters nieuwe octopusvriend leeft in een kelpwoud en laat de mysteries van de onderwaterwereld aan hem zien, waar gevaar altijd op de loer ligt.

Cijfer docu op IMDb: 8,2
Jaar van lancering: 2020

9. Las Tres Muertes de Marisela Escobedo

Las Tres Muertes de Marisela Escobedo is écht een aanrader voor iedereen die van waargebeurde verhalen houdt. Deze documentaire toont het verhaal van Marisela Escobedo, die de levensgevaarlijke strijd aangaat met de corrupte Mexicaanse overheid en het falende rechtssysteem. Haar zestienjarige dochter werd vermoord in 2008 en de dader ging vrijuit.

Cijfer docu op IMDb: 8,3
Jaar van lancering: 2020

8. Dancing with the Birds

Dancing with the Birds is een documentairefilm uit Amerika, van dezelfde maker als Our Planet. De natuurdocumentaire laat enkele van de meest majestueuze vogels ter wereld zien tijdens een betoverend paringsritueel. Op deze manier zetten de paradijsvogels hun beste pootje voor om een partner te strikken. Hieronder is de leuke trailer te bekijken.

Cijfer docu op IMDb: 8,3
Jaar van lancering: 2019

7. Cuba and the Cameraman

In deze openhartige documentaire Cuba and the Cameraman geeft filmmaker Jon Alpert een uniek kijkje in de Cubaanse samenleving. Hij volgt de levens van Castro en drie Cubaanse families over een periode van bijna 50 jaar. Hun levens plaatsen ons middenin de achtbaan van de Cubaanse Revolutie. Naar mijn idee één van de beste documentaires op Netflix.

Cijfer docu op IMDb: 8,3
Jaar van lancering: 2017

6. Kiss the Ground

Netflix-documentaire Kiss the Ground laat onder meer wetenschappers en beroemdheden aan het woord om samen te brainstormen over regeneratieve agricultuur; een manier om de natuur weer in balans te krijgen. Acteur Woody Harrelson neemt je mee in de strijd tegen klimaatverandering. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Josh Tickell.

Cijfer docu op IMDb: 8,3
Jaar van lancering: 2020

5. Cowspiracy: The Sustainability Secret

Cowspiracy: The Sustainability Secret laat zien dat vele milieuorganisaties falen om de bio-industrie aan te pakken, want veeteelt blijkt de grootste boosdoener van onze milieuproblemen te zijn. Het decimeert namelijk de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Ga mee op een schokkende reis van een milieuactivist die op zoek is naar het juiste pad van duurzaamheid.

Cijfer docu op IMDb: 8,3
Jaar van lancering: 2014

4. 13th

In deze diepzinnige documentaire analyseren wetenschappers, activisten en politici de criminalisering van Afro-Amerikanen en de bomvolle Amerikaanse gevangenissen. De regisseur Ava DuVernay (Selma) betoogt namelijk dat de massale incarceratie van Afro-Amerikanen een vorm van moderne slavernij is. 13th is nu te zien op de populaire streamingdienst.

Cijfer docu op IMDb: 8,3
Jaar van lancering: 2016

3. Winter on Fire

De documentaire Winter on Fire laat unieke beelden zien hoe vreedzame studentendemonstraties in Oekraïne in 93 dagen uitgroeide tot een gewelddadige revolutie. Zo plaatst de filmmaker Evgeny Afineevsky (Francesco) de kijker op een indrukwekkende wijze naast de demonstranten. Hieronder is de schokkende trailer te bekijken.

Cijfer docu op IMDb: 8,4
Jaar van lancering: 2015

2. Sense8: Creating the World

Neem een kijkje achter de schermen en rond de wereld met de cast en crew van Sense8 in deze diepgaande blik op hoe de hitserie wordt gemaakt. De documentaire is geregisseerd door de sterren duo Josh Oreck (Wind River) en Lana Wachowski (The Matrix). Daarnaast duurt de korte film slechts 25 minuten en is vanaf nu te streamen op Netflix.

Cijfer docu op IMDb: 8,6
Jaar van lancering: 2015

1. David Attenborough: A Life On Our Planet

We sluiten onze lijst van top 10 beste documentaires op Netflix af met David Attenborough: A Life On Our Planet. De Britse bioloog vertelt over zijn leven en de evolutionaire geschiedenis van het leven op aarde, betreurt het verlies van natuur en biedt een toekomstvisie. De film is gemaakt door natuurfilmproducent Silverback Films en het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Cijfer docu op IMDb: 9,0
Jaar van lancering: 2020

Beste Documentaires op Netflix

Deze 10 knallers van beste documentaires op Netflix zijn iedere minuut van je tijd waard. Ben je benieuwd naar de beste series op Netflix volgens IMDb? Bekijk dan dit artikel.