Netflix

De 7 beste documentaires over moordenaars op Netflix

beste documentaires netflix moordenaars

Dit is een omroep aan iedereen die net zo verslaafd is aan misdaad-documentaires als wij. Van shows waar de liefhebbers van Don’t F**k With Cats naar op zoek zijn, tot aan de meest gruwelijke seriemoordenaars die ooit geleefd hebben – Dit zijn de 7 beste documentaires over moordenaars op Netflix.

7 beste documentaires over moordenaars op Netflix

Er gaat niets boven de spanning van een poging om de code van een onopgeloste moord te kraken. Dat is de reden waarom bepaalde shows zo razend populair zijn. De crime documentaires die gebaseerd zijn op het echte leven zijn altijd het meest fascinerend. Daarom hebben wij deze selectie gemaakt. Dit zijn de 7 beste documentaires over moordenaars op Netflix:

1. Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer

We vallen maar gelijk met de deur in huis. Met sinistere beelden en interviews met mensen die bij de zaak betrokken zijn, vertelt deze serie het verhaal van een van de meest wrede en gevreesde moordenaars in de geschiedenis van Los Angeles.

Onder de zonovergoten glamour van LA uit 1985 pleegde de moordenaar die bekend staat als The Night Stalker gruwelijke misdaden en ontweek hij lange tijd de autoriteiten, voordat twee rechercheurs geobsedeerd raakten om hem te stoppen in een bloedstollende zoektocht.

2. The Disappearance of Madeleine McCann

Het verhaal van Madeleine McCann is een zaak die ook in Nederland veelvoudig in het nieuws is geweest. De serie gaat over een 4-jarig Brits meisje die tijdens een vakantie met haar ouders in het Portugese Praia da Luz vermist raakte.
Het wordt algemeen beschouwd als de grootste zaak van vermiste personen in de moderne geschiedenis, waarbij de 8-delige serie alles bekijkt, van de media-razernij tot mogelijke fouten die zijn gemaakt.

3. The Ripper

Het beruchte verhaal van de moorden van de Yorkshire Ripper, waarbij eind jaren zeventig 13 vrouwen op gruwelijke wijze werden vermoord in het noorden van Engeland. Het verhaal wordt verteld door de ogen van journalisten en politieagenten die bij de zaak betrokken waren, en het halve decennium dat werd besteed aan het proberen op te lossen van de moorden.

4. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Als we het hebben over bizarre documentaires, mag deze niet ontbreken. Crime Scene: The Vanishing in het Cecil Hotel is het eerste seizoen van een documentairereeks die het mysterie verkent rond een aantal beruchte locaties in de hedendaagse misdaad. De vierdelige serie, van Joe Berlinger, regisseur van The Ted Bundy Tapes, concentreert zich op het Cecil Hotel in het centrum van Los Angeles.

Het hotel is in de loop van de vorige eeuw in verband gebracht met meerdere vroegtijdige sterfgevallen en het huisvesten van seriemoordenaars. Het is dan ook de plek waar de 21-jarige Canadese studente Elisa Lam verbleef toen ze in 2013 op mysterieuze wijze verdween.

5. American Murder: The Family Next Door

American Murder: The Family Next Door is een documentaire waar wij nachten van hebben wakker gelegen. In 2018 werden de 34-jarige Shanann Watts en haar twee jonge dochters vermist in Frederick, Colorado. Haar man, Chris Watts, hield vol dat hij niet wist waar het gezin zou kunnen zijn. Maar naarmate de politie dieper indook op de zaak, kwamen er schokkende details aan het licht.

Met behulp van camerabeelden van de politie en Shananns eigen posts op sociale media en sms-berichten met vrienden, creëert regisseur Jenny Popplewell een huiveringwekkende kijk op het bizarre politieonderzoek, met een uitkomst waar je nekharen van overeind gaan staan.

6. Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer

Deze mocht natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Don’t F**k With Cats is een documentaire over de gestoorde moordenaar Luka Magnotta. In 2010 plaatste Magnotta, geboren als Eric Newman, een reeks verontrustende video’s op internet, waardoor een groep amateur-detectives en dierenrechtenactivisten hun eigen onderzoek startten.

Dit ‘onschuldige’ onderzoek veranderde al snel in een wereldwijde klopjacht. Na jarenlang de autoriteiten te hebben ontweken, werd Magnotta in 2014 veroordeeld voor de moord op student Lin Jun en tot levenslang veroordeeld. Hoe dit allemaal tot stand is gekomen zie je in Don’t F**k With Cats.

7. The Confession Killer

Deze vijfdelige show richt zich op de zaak van seriemoordenaar Henry Lee Lucas, die bekende meer dan 600 mensen te hebben vermoord. Ondanks dat de politie geen bewijs had dat Lucas in verband bracht met de misdaden, kon hij op de een of andere manier de gruwelijke details van elke aanval vertellen en portretten van slachtoffers schetsen.

Journalisten begonnen echter discrepanties met zijn verhalen te ontdekken en DNA-testen spraken zijn beweringen tegen. Heeft hij echt al die mensen vermoord, of was deze zieke geest al die tijd opzoek naar een beetje aandacht? Dat alles zie je in The Confession Killer.

De beste documentaires op Netflix

Van deze documentaires over moordenaars op Netflix gaan je nekharen gegarandeerd overeind staan. Toch zijn deze zeven voorbeelden slechts een klein groepje. Als je op zoek bent naar andere documentaires om te kijken, lees dan ook eens één van deze artikelen: