Crypto

7 beste crypto handelsplatformen van Nederland 2022

Wat zijn de beste Nederlandse crypto handelsplatformen

De crypto wereld is volop in beweging en dat is ook in ons land goed te merken. Dat zie je niet alleen terug in stijgende handelscijfers maar ook aan de groei van het aantal Nederlandse crypto handelsplatformen. Als je veilig crypto wilt kopen en verkopen dan heb je tegenwoordig ruime keuze. Dit zijn de 7 beste Nederlandse platformen om je crypto te verhandelen.

Wat zijn de beste Nederlandse crypto platformen om te traden?

Nederland telde eind vorig jaar al zo’n 1,6 miljoen crypto beleggers. Inmiddels zullen dat er al wel veel meer zijn. Als crypto belegger of handelaar kun je terecht op alleen al in Nederland tientallen crypto handelsplatformen.

Al die platforms functioneren redelijk tot goed, maar er zijn grote onderlinge verschillen, zowel in kwaliteit en aanbod als in kosten. Vind je het lastig om te kiezen? We helpen je graag op weg met ons overzicht van de beste Nederlandse crypto handelsplatformen.

7. BUX Zero

Op het Nederlandse beleggingsplatform BUX Zero kun je – naast aandelen en ETF’s – handelen in 30 verschillende crypto valuta. Het platform werkt met een gebruiksvriendelijke app die je op je telefoon installeert.  BUX Zero richt zich met name op nieuwe traders. Bij Zero-orders betaal je geen aankoopkosten.

6. Coinmerce

Coinmerce is een Nederlands platform voor het traden van cryptocurrencies. Ze bieden meer dan 160 crypto’s om te kopen en te verkopen. Het mooie is dat het gebruiksvriendelijke Coinmerce geschikt is voor alle ervaringsniveaus en is genoteerd bij de AFM en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Wat zijn de beste Nederlandse crypto handelsplatformen

5. Bitcon Meester

Dit Nederlandse platform is gevestigd in Aalsmeer. Het is gebruiksvriendelijk en het aanbod is groot; meer dan 200 verschillende coins. Qua prijzen scoort Bitcoin Meester gemiddeld, niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. Je kunt er kopen, verkopen, versturen en beheren vanuit je  eigen Bitcoin Meester wallet. Geld storten kan eenvoudig via iDeal of Bancontact.

4. BLOX

BLOX ken je wellicht van de officiële samenwerking met AFC Ajax. BLOX is een relatief nieuw platform dat zich met name richt op beginnende crypto beleggers. Het platform biedt een eenvoudige interface waarmee je in meer dan 30 verschillende cryptocurrencies kunt traden. Wil je klein beginnen? Bij BLOX kun je al vanaf 1 euro investeren in cryptomunten.

3. BTCDirect

BTC Direct is een Nederlands platform, dat is is opgericht in 2013. Het is daarmee een van de oudste crypto platform van Nederland en zelfs van Europa. Werk je bij BTC Direct dan kun je een deel van je salaris in Bitcoin uitbetaald krijgen. BTC Direct was het eerste bedrijf in Europa dat deze mogelijkheid bood. Het platform biedt zo’n 50 verschillende crypto’s, die je  met onder andere iDEAL kunt kopen en verkopen.

Wat zijn de beste Nederlandse crypto handelsplatformen

2. Bitvavo

Op het grootste Nederlandse platform Bitvavo kun je direct verhandelen in euro’s. Geld opnemen en storten is eenvoudig, en dit platform is zowel geschikt voor beginnende als voor ervaren crypto traders. Het aanbod is breed – meer dan 180 digitale valuta – en de fees laag. Ook ontvang je jaarlijks rente, dat is bij lang niet alle platforms zo.

1. LiteBit

LiteBit is een Nederlands platform dat is uitgegroeid tot een van de grootste van Europa. Het platform won in 2019 en 2020 de award ‘Beste Crypto Broker’. LiteBit zet volop in op klantvriendelijkheid en biedt onder andere 24/7 klantenservice. Naast bekende namen zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin kun je op LiteBit terecht voor in totaal meer dan 80 verschillende crypto currencies.