Film & Serie

Top 9 Beste Animatieseries op Netflix volgens IMDb

Beste Animatieseries op Netflix volgens IMDb

Wij hebben de 9 beste animatieseries op Netflix uitgelicht. Er staan namelijk zo ongelooflijk veel geanimeerde series op de streamingdienst dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we een toplijst samengesteld, die is gerangschikt op de IMDb-score. De meeste animaties daarvan zijn gemaakt voor volwassenen, maar ook enkele kinderseries in het rijtje zijn het kijken waard. Wie is jouw favoriet? Laat het ons weten!

Beste Animatieseries op Netflix

De top 9 beste animatieseries op de streamingdienst verschillen van elkaar, wat het een gevarieerde lijst maakt betreft genres en verhaallijnen. En dan het allerbelangrijkste: je bent nooit te oud voor een leuke serie.

Er staat dus voor elk wat wils in deze toplijst. Welke titel staat op de eerste plaats? Is het Rick & Morty, of toch Archer? Hieronder vind je het complete overzicht van de beste cartoons die je écht niet mag missen. Scrollen maar.

Beste Animatieseries, Netflix

9. Archer

Archer is een van de beste animatieseries. Met in de hoofdrol geheimagent Sterling Archer. Hij werkt voor de niet bepaald functionerende veiligheidsdienst ISIS, onder leiding van zijn dominante moeder Malory.

De collega’s van de veiligheidsdienst kunnen elkaar niet uitstaan en de missies doen vaak meer slecht dan goed. Hoewel het vermelden waard is dat het in Archer niet aan humor ontbreekt. Alle acht seizoenen zijn te zien op de streamingdienst en het negende seizoen is onderweg.

8. Final Space

Voor kinderen is Final Space een fantastische avonturenserie. De show gaat over een alien die planeten verwoest, maar stiekem toch best aardig is. Samen met een gevangen genomen mens (beter bekend als astronaut Gary) gaat hij op wilde avonturen door de ruimte.

Final Space is wat ons betreft een van de zwakkeren in dit lijstje. De serie ging in première op 26 februari 2018. Alle twee de seizoenen zijn te streamen op Netflix. Elk seizoen heeft ongeveer 10 afleveringen. Laat ons weten wat je ervan vindt.

7. BoJack Horseman

De serie gaat, zoals de titel al suggereert, over BoJack Horseman. Het verhaal gaat over een paard dat vroeger bekend was om zijn populaire tv-serie Horsin’ Around in de jaren 90. Nu zit zijn carrière in het slop en dealt hij met een flinke alcoholverslaving.

Daarnaast zit de serie vol met vlijmscherpe humor. Je bent ook wel even zoet met BoJack Horseman. Er zijn namelijk vier seizoenen op de bekende streamingdienst beschikbaar. Dat wordt heel veel kijken dus. Deze hilarische animatieserie is trouwens niet geschikt voor kinderen.

6. South Park

South Park is natuurlijk een oudgediende. Na The Simpsons is dit de langstlopende, succesvolle animatieserie. Inmiddels wordt er in elke aflevering een controversieel onderwerp uitgelicht met donkere humor. Binnenkort verschijnt er dan ook een tweede coronaspecial.

Makers Matt Stone en Trey Parker werken nog steeds op volle toeren. Op de Amerikaanse streamingdienst kun je genieten van de seizoenen 18 tot en met 21. Bovendien zijn de beste aflevering van South Park beschikbaar. Deze serie heeft overigens een 88% score op Rotten Tomatoes.

Beste Animatieseries, Netflix

5. Adventure Time

De serie neemt je mee in de avonturen van Finn en zijn adoptiebroer Jake (de hond), die het Land of Ooo proberen te beschermen tegen ijstovenaars en andere boosdoeners. Dit blijkt toch iets lastiger dan gedacht, aangezien vijanden als de Ice King vaak tragische achtergrondverhalen hebben.

Helaas is Adventure Time inmiddels gestopt. Juist door op het hoogtepunt te stoppen kunnen de makers kwaliteit blijven garanderen. Daarnaast zijn de kinderen dol op alle kleurtjes en jij kunt blijven filosoferen over de complexiteit van de menselijke natuur. Geschikt voor jong en oud!

4. One Punch Man

De sterkste superheld ter wereld kan elke tegenstander met één klap vermoorden. Daarom gaat Saitama door het leven gaat als One Punch Man. Ondanks zijn superkrachten voelt Saitama zich echter niet heldhaftig, omdat niemand tot nu toe hem heeft kunnen verslaan.

Zelfs als hij het opneemt tegen monsters groter dan wolkenkrabbers. Wat kan Saitama dan nog doen? Hij wordt lui, spant zich niet meer in en krijgt zowaar een depressie. Het recept voor een super droge animatieserie, die je lachspieren laat trainen. Bekijk hieronder een leuke clip uit de serie:

3. Death Note

In deze Japanse animeserie volgen we Light Yagami; een briljante middelbare scholier die zich ergert aan alle corruptie in de wereld. Zijn leven verandert als hij een mystiek notitieblok vindt, de Death Note. Als iemands naam in dit boekje wordt genoteerd, zal die persoon sterven.

Hij besluit de Death Note te gebruiken om de namen van criminelen te noteren en al snel zit de internationale politie op zijn hielen. De spannende serie heeft 1 seizoen – en bevat 37 afleveringen. Overigens krijgt Death Note een 100% score op Rotten Tomatoes.

2. Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender heeft een fantastisch verhaal, schitterende animatie en een meeslepende wereld. Zus Katara en broer Sokka wekken de jonge Aang uit een lange winterslaap en ontdekken dat hij een Avatar is. Hij heeft de speciale kracht om de slechte Vuurnatie te verslaan.

Daarnaast ben je wel een tijdje zoet met Avatar: The Last Airbender. Er zijn namelijk vier seizoenen op de streamingdienst beschikbaar. Gelukkig kijkt de cartoon heerlijk weg. Wedden dat je het bij bepaalde momenten in seizoen 3 niet droog zal houden? Bingewatchen maar!

1. Rick and Morty

We sluiten onze lijst van top 9 beste animatieseries op Netflix af met Rick and Morty. Deze epische science-fiction serie volgt bizarre avonturen van wetenschapper Rick en zijn sullige 14-jarige kleinzoon Morty. Elke aflevering is hilarisch, schrikwekkend en soms krankzinnig. Genieten!

Alle vier de seizoenen zijn te zien op Netflix en het vijfde seizoen is onderweg. Daarnaast heeft Adult Swim maar liefst 70 nieuwe afleveringen van de poplulaire serie besteld. Dit betekent dat we nog jarenlang plezier gaan hebben van het absurd komische opa-en-kleinzoon duo.