beste ai chatbots tools tekst visuals audio
Tech

Top 25 beste AI chatbots en tools voor tekst, visuals, audio en meer

De afgelopen tijd zijn AI tools en bots ongelooflijk populair geworden door de komst van ChatGPT. Deze chatbot weet iedereen te verbazen en lijkt het zetje te geven voor een ware AI-revolutie. Tools die gebruik maken van Artificial Intelligence zijn echter al langer in omloop en worden voor verschillende soorten doeleinden gebruikt. In dit artikel geven we een overzicht van de beste 5 AI tools per categorie.

De beste AI chatbots en tools voor teksten, visueel, audio etc

De AI technologie heeft zich de afgelopen tijd sterk ontwikkeld. In het begin was deze progressie vooral te merken bij de grote bedrijven. Door bijvoorbeeld vooruitgang in natuurlijke taalverwerking, ook wel Natural Language Processing of NLP genoemd, kunnen bedrijven gemakkelijk tekst naar een realistisch spraak bestand omzetten. Dit zien we bijvoorbeeld terug in producten zoals Alexa of in sommige filmpjes op TikTok waar een stuk tekst wordt voorgelezen.

Hoewel AI al jaren wordt gebruikt in grote bedrijven, zijn de afgelopen maanden consumenten steeds vaker gebruikers van AI tools geworden. ChatGPT is hier het beste voorbeeld van. Deze chatbot lijkt alles te kunnen, waaronder bijvoorbeeld volledige projecten schrijven voor studenten. Hieronder nemen we je mee in de AI-revolutie en zetten we de 25 beste tools voor je op een rijtje!

Top 5 chatbots en tools voor Tekst

Hoe handig is het als je een eigen robotje hebt die al je teksten kan schrijven? Wellicht moet je een essay schrijven voor school, een mail voor salarisverhoging aan je baas of een sollicitatiebrief voor een nieuwe baan. De volgende tekst tools gemaakt door kunstmatige intelligentie kunnen jou daarbij helpen!

1. ChatGPT

ChatGPT is een creatie van OpenAI, een bedrijf dat onder andere is opgericht door Elon Musk. Inmiddels heeft OpenAI een investering van meerdere miljarden ontvangen van het Microsoft van Bill Gates. Met deze investering zal deze populaire chatbot alleen nog maar beter worden!

2. Jasper

Net als ChatGPT kan Jasper ongelooflijke goede teksten produceren. Deze tool is al langer in omloop en is erg populair geworden omdat al langere tijd teksten kan produceren in meerdere talen, waar de concurrenten vooral gefocust waren op Engelstalige teksten.

3. Writersonic

Writersonic is nog een AI tool die goed is in het creëren van teksten. Deze tool is vooral populair onder marketeers die blogs willen schrijven die hoog ranken in Google, of voor het schrijven van advertentieteksten die goed converteren.

4. Copy.AI

Net als Writersonic is Copy.AI vooral gemaakt voor het schrijven van teksten met een marketingdoeleinden. Vooral als het gaat om het schrijven van teksten die mensen moeten aanzetten tot het doen van een aankoop is deze tool erg geliefd.

5. Copysmith

Copysmith wordt veel gebruikt door mensen die een online webshop beheren. Deze tool is namelijk geoptimaliseerd voor het schrijven van productomschrijvingen voor de producten die jij koopt op Bol.com of Amazon.

Top 5 chatbots en tools voor Visuals

Wellicht heb je al super realistische foto’s van je vrienden voorbij zien komen waar hun gezicht op een bijzonder gespierd lichaam of een superheld zijn geplakt. De kans is aanwezig dat deze foto’s zijn gemaakt met kunstmatige intelligentie tools zoals DALL-E!

1. DALL-E

Net als ChatGPT is DALL-E gemaakt door Open.AI, geen wonder dus dat deze AI tool erg populair is. Met DALL-E kan je op basis van tekst binnen enkele seconde een foto creëren die er erg realistisch uit ziet!

2. Jasper Art

Jasper is ook hier de grote concurrent van de AI tools van Open.AI. Naast de tekst tool heeft Jasper ook een artificial intelligence tool voor het maken van foto’s. Wat bijzonder is, is dat Jasper Art de stijl van de kunstenaar in overweging neemt wanneer hij op basis van AI een nieuw kunstwerk maakt. Hierdoor zullen alle kunstwerken in dezelfde stijl zijn!

3. Midjourney

Midjourney is een andere tool die in een handomdraai tekst omzet naar foto’s. Een bijzonderheid van Midjourney is dat het gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om beelden te creëren die zich aansluiten bij de doelgroep van een bedrijf. Hierdoor is Midjourney erg populair geworden in marketingcampagnes van grote bedrijven.

4. Starry AI

Starry AI is enorm populair geworden omdat het makkelijk te bedienen is vanaf je telefoon. Via een app kan je tekst laten omtoveren in een mooi kunstwerk, en dat binnen enkele seconden!

5. Nightcafé

De laatste tool die enorm goed werkt om mooie visuals te creëren op basis van tekst is Nightcafé. Nightcafé is iets minder populair dan de andere tools in deze lijst, maar is alsnog in staat om mooie visuals te maken op basis van een stukje tekst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door C Nelson (@dailydall.e)

Top 5 chatbots en tools voor Audio

Als je wel eens door TikTok scrolt, zie je soms wel eens filmpjes voorbij komen waarin een bepaalde tekst wordt opgelezen door een robotachtige stem. Ook TikTok maakt gebruik van Artificial Intelligence, in dit geval door tekst naar een audio bestand te maken.

1. Speechify

Speechify is enorm populair geworden omdat het makkelijk te gebruiken is vanaf je mobieltje. Wanneer je een tekst aan het lezen bent kun je dit gemakkelijk kopiëren en plakken in de app, waarna deze app de tekst zal voorlezen. Je kan zelfs een foto maken van een stuk tekst, waarna deze app dit omzet in een audio bestand. Dit is ideaal als jij liever luistert dan leest!

2. Murf AI

Murf AI wordt vooral gebruikt voor het maken van voice-overs. Deze tool wordt vooral ingezet om audio te maken voor online educatie, presentaties en andere uitleg video’s.

3. Lovo

Lovo richt zich meer op bedrijven die audio wilt gebruiken voor commerciële doeleinden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een navigatie systeem met een ingesproken stem, zoals TomTom dat vroeger al had!

4. Synthesys

Alhoewel Synthesys is ontworpen om scholieren te helpen bij het omzetten van tekst naar audio, wordt het inmiddels door allerlei mensen gebruikt. Deze tool kan op basis van tekst een audio bestand creëren in verschillende talen en zelfs verschillende accenten.

5. Typecast.AI

Heb je altijd al een rap nummer willen maken, terwijl je eigenlijk helemaal niet kan rappen? Dit is geen probleem wanneer je Typecast.AI gebruikt. Met deze tool kan je je laten inspireren door de teksten van Lil Kleine en laat je de AI zijn werk doen om de tekst te rappen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Speechify (@speechifyapp)

Top 5 chatbots en tools voor Machine Learning

Machine learning is een onderdeel van kunstmatige intelligentie waarbij computerprogramma’s in staat zijn om te leren van data. Hoe meer data zo’n programma krijgt, hoe beter het in staat is om te begrijpen hoe het bedrijven kan helpen door bijvoorbeeld bepaalde processen te optimaliseren.

1. TensorFlow

Met TensorFlow kunnen bedrijven gemakkelijk processen maken die geoptimaliseerd worden via machine learning. Hoe meer processen je binnen deze software maakt, hoe beter het begrijpt wat voor soort proces optimaal is voor het bedrijf dat deze tool gebruikt.

2. IBM Watson

IBM Watson kan gezien worden als een chatbot, maar dan voor bedrijven. Door middel van machine learning kan deze tool leren over het bedrijf, waardoor het steeds betere antwoorden kan geven op vragen die gesteld worden aan IBM Watson.

3. Azure Machine Learning

Microsoft was voor de investering in Open.AI ook al druk bezig met AI tools. Zo heeft het met Azure Machine Learning een tool ontwikkeld waarmee processen binnen bedrijven makkelijk geautomatiseerd kunnen worden.

4. Cortana

Dit is niet de enige handige machine learning tool van Microsoft. Zo heeft het techbedrijf een virtuele assistent gemaakt genaamd Cortana. Cortana kan voor iedereen een makkelijke rechterhand zijn die je helpt met afspraken herinneren en vragen beantwoorden.

5. H2O.AI

H2O.AI is een tool dat gebruikt wordt door bedrijven om hun data en documenten op te slaan. Door middel van machine learning kan deze tool op basis van informatie in deze documenten bepaalde processen binnen bedrijven optimaliseren!

Top 5 chatbots en overige AI tools

De gebieden waarin AI gebruikt kan worden zijn eindeloos. Bijna voor elke bezigheid op je computer is er wel een tool gemaakt op basis van kunstmatige intelligentie die jouw leven een stuk makkelijker maakt. Hieronder staan een paar extreem handige tools!

1. Neuraltext

Met Neuraltext kan een geheel contentproces volledig geautomatiseerd worden. Zo kan er met deze tool onderzoek gedaan worden naar relevante zoekwoorden, maar kan ook de publicatie van content volledig ingepland worden!

2. Fireflies

Als jij wel eens vergeet wat je in een meeting gezegd hebt, kan Fireflies wellicht jouw grootste vriend worden. Deze handige AI tool maakt notities voor je van al je meetings! Zo kan jij je focussen op het gesprek voeren, terwijl deze handige robot aantekeningen voor je maakt.

3. Legal Robot

Legal Robot is een AI-gebaseerde tool die helpt om contracten beter te begrijpen. Complexe juridische taal wordt met deze tool ontcijferd, waardoor de contracten voor iedereen te begrijpen zijn, zonder dat je verstand hoeft te hebben van moeilijke regelgevingen.

4. Genesys DX

Door Genesys DX zijn klantenservice medewerkers in de toekomst misschien wel verleden tijd. Deze chatbot kan de pijnpunten van de klanten begrijpen en kan de klant vervolgens helpen met een passende oplossing.

5. LiveChat

LiveChat gaat nog een stapje verder dan Genesys DX. Deze tool is niet alleen een chatbot voor het helpen met vragen van klanten, maar kan ook helpen bij verkoop of marketing doeleinden.