Tech

Beste e-bikes 2023: getest door ANWB, Consumentenbond en AD

best-geteste-e-bikes-2023
Foto: Freepik.com

Nederland heeft de elektrische fiets omarmd. Als je op zoek bent naar een nieuwe e-bike, of deze nu je eerste is of ter vervanging van je huidige model, wil je natuurlijk weten welke e-bike simpelweg de beste is. Gelukkig hebben verschillende gerenommeerde organisaties zich gebogen over deze vraag en wij hebben de antwoorden voor je verzameld. We zetten op een rij wat de beste elektrische fietsen zijn volgens de tests van de ANWB, de Consumentenbond en het Algemeen Dagblad.

De beste elektrische fietsen van 2023

De ondergang van Van Moof heeft de belangstelling voor elektrische fietsen niet verminderd. Diverse organisaties springen dan ook in op de behoefte van het grote publiek aan betrouwbare testresultaten van e-bikes.

Eén van die organisaties is de Consumentenbond: De Dutch ID Phantom S75 komt als onbetwiste winnaar uit de e-bike test van 2023 van deze organisatie. Het onafhankelijke testpanel nam diverse modellen grondig onder de loep. Te midden van honderden testmodellen haalt de Dutch ID Phantom een indrukwekkende score van 8.5, wat resulteerde in de titel “Beste uit de test”.

Consumentenbond: Dutch ID Phantom S75

De experts van de Consumentenbond beoordelen de e-bikes in diverse situaties en laten elk onderdeel door hun deskundigen evalueren. Over de Dutch ID Phantom 75 schrijven ze: “De motor is het kloppende hart van elke elektrische fiets. De Bosch Performance Line middenmotor van deze e-bike combineert naadloos vermogen met kracht. Zelfs in geval van tegenwind of steile hellingen, kun je vaak moeiteloos een snelheid van 25 km per uur aanhouden.”

Voor meer gedetailleerde informatie over het testproces en het testpanel kun je terecht op de Consumentenbond website. Adviesprijs:  € 4.600.

Beste e-bikes 2023

ANWB: Stella Livorno Premium MDB SI

De Stella Livorno Premium MDB SI ging er bij de ANWB-tests vandoor met de titel Testwinnaar. Zoals je mag verwachten van een topmodel, scoort deze e-bike op bijna alle fronten uitstekend. Stabiliteit, ondersteuning, onderdelen, afwerking, montage, display, versnellingen en remmen zijn stuk voor stuk goed tot zeer goed beoordeeld.

De accucapaciteit van 300 Wh is misschien het enige minpuntje, wat resulteert in een wat beperktere actieradius. Gelukkig kun je tegen een meerprijs upgraden naar een grotere accu. Adviesprijs: € 2.249.

Beste e-bikes 2023

Algemeen Dagblad: Decatt Zoom Elite

De Decatt Zoom Elite, behaalde een eindcijfer van 8,2 in de fietstest van landelijke krant Algemeen Dagblad. De rijeigenschappen, het comfort, de motor/ondersteuning, display/bediening en prijs/kwaliteit werden beoordeeld met vier sterren. De testers hebben “geen minpunten kunnen vinden” en zijn vol lof over de Decatt.

De fiets rijdt soepel, is compleet en heeft een fraaie uitstraling. De goede vering en het aantrekkelijke prijskaartje worden als pluspunten genoemd. Adviesprijs:  € 3.149.

Beste e-bikes 2023

Let op, alle in dit artikel genoemde prijzen zijn adviesprijzen. Er lopen verschillende kortingsacties, dus wellicht ben je in de praktijk goedkoper uit.