Geld & Carrière

5x de best betaalde zomerbanen voor studenten en bijklussers

Best betaalde zomerbanen
Foto: Freepik.com

De zomer is in volle gang en dat betekent tijd voor vakantie, plezier in de zon en natuurlijk ook de kans om wat extra geld te verdienen. Of je nu een student bent op zoek naar een vakantiebaantje of een professional die graag wat bijklust, er zijn tal van mogelijkheden om een goed inkomen te verdienen tijdens de zomermaanden. In dit artikel nemen we enkele van de best betaalde zomerbanen onder de loep, zodat je kunt ontdekken welke perfect bij jou past.

5. Strand barman

Als je van zomerse vibes en cocktails houdt, is werken als barman in een strandtent misschien wel de ideale zomerbaan voor jou. Met een levendige sfeer, vrolijke mensen en een prachtig uitzicht op zee kun je geld verdienen terwijl je geniet van het zomerse gevoel. Fooien kunnen aanzienlijk zijn, vooral als je een uitstekende service biedt en je mix vaardigheden toont.

Best betaalde zomerbanen

4. Toeristische gids

Als toeristische gids kun je jouw liefde voor kennis delen en tegelijkertijd een aardig inkomen verdienen. Of je nu historische rondleidingen geeft, avontuurlijke excursies begeleidt of gewoon wandeltochten door de stad organiseert, toeristische gidsen kunnen rekenen op een goed salaris, vooral in drukbezochte vakantieoorden.

3. Evenementen- en festivalmedewerker

De zomer is het seizoen van festivals, concerten en andere evenementen. Als medewerker kun je meehelpen met de opbouw, catering, ticketverkoop of het beheren van de merchandise. Met flexibele werktijden en vaak een leuke sfeer, kun je genieten van de festiviteiten terwijl je wat extra geld verdient.

Best betaalde zomerbanen

2. Administratief werk

Bij veel verzekeraars, energiebedrijven, banken, woningcorporaties gaat een groot deel van het personeel in de zomermaanden op vakantie. Ze betalen dan ook relatief goed voor wie in de zomer in wil vallen om administratief werk te doen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om gegevensverwerking. En vaak heb je dan ook nog eens de mogelijkheid om lekker thuis te werken.

1. Bijverdienen als eigen baas

Heb je passie en talent op een bepaald gebied? Kijk of je er een bijbaan van kunt maken! Ben je bijvoorbeeld technisch en handig met computers, dan kun je een reparatieservice starten. Ben je gek op honden, dan kun je hondenuitlaatservice beginnen en zo zijn er nog talloze mogelijkheden.

Maar let op, begin op tijd met de voorbereiding; maak een gedegen plan van aanpak waarin staat wat je nodig hebt en denk na over hoe je aan je klanten komt en of je jezelf moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Maar wat verdien je nu precies met een zomerbaan?

Het basissalaris voor vakantiebanen loopt erg uiteen, maar je verdient natuurlijk altijd minimaal het wettelijke minimumloon. Vaak zit je daar tegenwoordig wel boven, bedrijven moeten immers wel aan mensen komen en in vrijwel elke sector zijn grote tekorten. Maar wat veel zomerbanen extra aantrekkelijk maakt is dat je door flexibele uren, fooien, bonussen e.d. op een veel hoger bedrag aan inkomsten uit kunt komen.