Geld & Carrière

Best betaalde sporters van Nederland: wie zijn de grootverdieners in 2023?

best betaalde sporters nederland 2023

Nederland heeft een rijke geschiedenis van succesvolle sporters, van voetbalhelden tot onze eigen Formule 1 koning Max Verstappen. Maar wist je dat ook enkele goedbetaalde honkballers de Nederlandse nationaliteit dragen? Wie zijn eigenlijk de best betaalde sporters van ons kikkerlandje? In dit artikel zetten we de top 5 op een rij!

5. Kenley Jansen – 14.75 miljoen euro

Naast voetballers brengt Nederland ook bijzonder goede honkballers voort. Kenley Jansen is een Nederlandse honkballer die momenteel speelt voor de in de Boston Red Sox in de Major League Baseball (MLB). Hij wordt vaak beschouwd als een van de beste pitchers in de MLB en tussen 2016 en 2018 heeft hij ook drie keer in de All-Star Game gespeeld. Met 14.75 miljoen euro per jaar komt Jansen binnen op plek 5 van best betaalde Nederlandse sporters.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kenley Jansen (@kenleyjansen74)

4. Virgil van Dijk – 14.9 miljoen euro

De captain van het Nederlands elftal komt net als zijn rugnummer binnen op plek 4 van deze lijst. Virgil van Dijk is natuurlijk de onbetwiste leider in het team van Liverpool en het Nederlands elftal van nieuwe bondscoach Ronald Koeman. In 2019 eindigde de boomlange verdediger nog als 2e in de Ballon D’or verkiezing achter Lionel Messi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

3. Frenkie de Jong – 18 miljoen euro

Daar hebben we nog een voetballer! De creatieve middenvelder van Barcelona behoort ook tot de rijkste voetballers in het Nederlands elftal en verdiend een keurige 18 miljoen euro bij Barcelona. Dit is nog zonder zijn riante loyaliteitsbonus waar Frenkie de Jong recht op heeft door een salarisvermindering te nemen om de Spaanse topclub uit de financiële problemen te helpen tijdens de corona pandemie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

2. Xander Bogaerts 18.5 miljoen euro

Bogaerts is de tweede honkballer is in deze lijst. Kort geleden was Xander ook nog eens de teamgenoot van Kenley Jansen. Tegen een bal slaan bij Boston Red Sox verdiend dus zeker niet verkeerd! In 2019 tekende Bogaerts een contract waar hij jaarlijks 20 miljoen dollar op mee verdiende, omgerekend zo’n 18.5 miljoen euro. Inmiddels is Bogaerts op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mogelijk dat hij bij zijn nieuwe club wel nog meer gaat verdienen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xander Bogaerts #2 (@thexman2)

1. Max Verstappen – 50 miljoen euro

Net als in de Formule 1 is Max Verstappen de onbetwiste nummer 1 in de lijst met best betaalde Nederlandse sporters. Bij Red Bull Racing verdient Super Max 50 miljoen euro per jaar, nog zonder zijn bizarre bonussen en sponsordeals meegerekend. Ondanks zijn jonge leeftijd is de coureur bezig om een gigantisch vermogen op te bouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)