Geld & Carrière

Dit zijn de top 10 best betaalde acteurs ter wereld in 2023

best betaalde acteurs ter wereld 2023

De wereld van de filmindustrie is een van de meest lucratieve sectoren om goed geld te verdienen. Acteurs zijn vaak de grootste sterren in de showbusiness en het is geen verrassing dat ze ook de hoogste salarissen verdienen. Maar wat zijn eigenlijk de best betaalde acteurs? In dit artikel zullen we de top 10 best betaalde acteurs van de wereld bespreken, gebaseerd op hun inkomen in het afgelopen jaar.

10. Will Smith – $35 miljoen

Will Smith redt het net aan om het lijstje te halen. Smith kwam natuurlijk vorig jaar in opspraak toen hij een klap uitdeelde aan Chris Rock. Eind 2022 lanceerde de film “Emancipation”, waar Will Smith de hoofdrol in had. In 2022 heeft Smith maar liefst $35 miljoen verdiend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Will Smith (@willsmith)

9. Paul Rudd – $41 miljoen

Paul Rudd is een andere acteur die een succesvolle carrière heeft gehad in zowel film als televisie. Hij is onder andere bekend van zijn hoofdrollen in “Ant-Man” Netflix-serie “Living With Yourself”. In 2022 heeft Rudd $41 miljoen verdiend.

8. Chris Evans – $43.5 miljoen

Chris Evans is natuurlijk bekend van zijn rol in Captain America. Daarnaast verscheen hij in 2019 ook in de populaire “Knives Out” film. De populaire acteur heeft $43.5 miljoen dollar verdiend in 2022.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Evans (@chrisevans)

7. Adam Sandler – $57 miljoen

Sandler is de afgelopen jaren verschenen in “Uncut Gems” en Netflix-film “Murder Mystery”, waar in 2023 deel 2 van uitkomt. In 2022 verscheen Sandler nog in de succesvolle film “Hustle”. Zijn inkomen was $57 miljoen in het afgelopen jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adam Sandler (@adamsandler)

6. Bradley Cooper – $57 miljoen

Bradley Cooper heeft net als Adam Sandler $57 miljoen verdiend in 2022 als acteur. Cooper verscheen de afgelopen jaren op je beeld in onder andere “Nightmare Alley”, “A Star Is Born” en “The Mule”

5. Jackie Chan – $58 miljoen

Jackie Chan is een legendarische acteur, martial artist en regisseur. Hij heeft in het afgelopen jaar een inkomen van $58 miljoen verdiend. Chan’s unieke combinatie van acteren en martial arts maakt hem een van de meest populaire acteurs in de wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jackie Chan 成龍 (@jackiechan)

4. Akshay Kumar – $65 miljoen

Akshay Kumar is een van de meest succesvolle acteurs uit Bollywood, de Indiase filmindustrie. Kumar’s aanhoudende populariteit en zijn succes in de Indiase filmindustrie maken hem een van de meest gewilde acteurs in Azië. Deze populariteit hebben hem $65 miljoen opgeleverd in 2022.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Akshay Kumar (@akshaykumar)

3. Robert Downey Jr. – $66 miljoen

Robert Downey Jr. is natuurlijk ongelooflijk bekend geworden door zijn rol als Iron Man. Het afgelopen jaar heeft hij een inkomen van $66 miljoen verdiend. Door dit riante inkomen weet hij een plekje in de top 3 van de best betaalde acteurs ter wereld te veroveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr)

2. Chris Hemsworth – $76.4 miljoen

Naast het indrukwekkende fysiek van Chris Hemsworth, heeft hij een nog indrukwekkender inkomen. De acteur die onder andere Thor speelde in Thor: Love and Thunder heeft in 2022 een bedrag van $76.4 miljoen verdiend!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

1. Dwayne Johnson – $89.6 miljoen

Dwayne “The Rock” Johnson steekt met letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de rest van de acteurs uit. De afgelopen jaren heeft hij onder andere rollen gehad in Baywatch met Zac Afron, The Fast and the Furious en Black Adam. In 2022 was het gigantische inkomen van deze reus maar liefst $89.6 miljoen, wat neerkomt op zo’n 82.5 miljoen euro!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dwayne Johnson (@therock)