Food & Drinks

Benriach Super Premium Core Range is een onvergetelijke whisky

Super Premium Core Range benriach

De in 1898 opgerichte Benriach Distillery is een Schotse Distilleerderij die bekend staat om zijn smaakvolle en onderscheidende Single Malt Whiskys. Anno 2021 besloten ze een nieuwe range te lanceren, geheel geïnspireerd op de creatieve samenstelling van hun herkenbare alcoholische versnapering, met een nieuwe look.

Benriach x Dinner in Motion

Op 27 juni sloeg het Schotse whisky merk de handen ineen met Dinner in Motion voor de zogeheten ‘a world of flavour experience’, waarbij je als gast ervaart hoe het is om te dineren in een 360 graden restaurant. Benriach en Dinner in Motion nemen de gasten mee op een ontdekkingsreis waarbij al je smaakzintuigen worden geprikkeld.

Het is op z’n zachts gezegd een ervaring die je niet snel meer zal vergeten. Stel je eens voor – uit eten met je familie en/of vrienden terwijl je om je heen de meest oogverblindende beelden ziet verschijnen, en dit terwijl je een culinaire reis rond de wereld maakt. Dit was een eenmalige exclusieve beleving maar je kunt Dinner in Motion natuurlijk altijd zelf eens beleven.

Benriach premium core range dinner in motion
Dinner in Motion

Benriach A World of Flavour

Benriach is een distilleerderij die alom bekend staat om het creëren van de meest unieke en bijzondere whisky’s. Het experimenteren met verschillende soorten smaakpatronen is iets wat in het DNA zat van oprichter John Duff. Deze durf is iets wat we vandaag de dag nog vaak terugzien in elke oplage van het whiskymerk.

De in 2021 uitgekomen vernieuwde range combineert deze oude tradities met nieuwe innovaties die centraal staan in het verhaal van Benriach. We nemen hierbij een sprong terug in de tijd, naar de eerste Benriach-single malt die meer dan twintig jaar geleden werd uitgebracht.

benriach premium core range
Benriach Distilleerderij

Benriach Core Range

De whisky’s komen in twee leeftijdscategorieën, van tien en twaalf jaar, die allebei worden uitgebracht in smoky en non-smoky. Wat deze range zo bijzonder maakt is dat deze whisky’s op drie verschillende type vaten zijn gerijpt in plaats van de gebruikelijke 1 of 2 vattypen.

Speciaal voor deze vernieuwde range combineerde Rachel Barrie, Master Blender bij Benriach Distillery, de klassieke, geturfde en drie dubbel distilleer stijlen met een verzameling van bijzondere vaten van over de gehele wereld. Rachel zegt hierover in een gesprek:

Benriach premium core range
Benriach Original 10 Years

Original Ten & The Twelve

“In de Original Ten kan een rijker gearomatiseerd, rond mout karakter worden onderscheiden, met tonen van peer en nectarines, maar ook amandelen en kruidige vanille die je op je tong voelt prikkelen.” Hoewel dit smaakpatroon als muziek in onze oren klinkt, had Rachel nog iets te zeggen, maar dan over The Twelve:

“The Twelve is een romige en soepele malt, met tonen als Maraschino kersen, sinaasappel, mokka en hazelnoot. Afkomstig van de rijping op sherryvaten, ex bourbon casks en portvaten. Als je op zoek bent naar een nieuwe smoky style waarbij het turf karakter al op jonge leeftijd kan proeven, zijn de Smoky Ten en Smoky Twelve iets voor jou.”

Benriach premium core range
Benriach Smokey 10
Benriach premium core range
Benriach Smokey 12

Premium Older Aged

Ben je nou enthousiast geworden over Benriach? Dan hebben ze ook nog de Premium Older Aged collectie en verschillende Limited Editions. Deze range bestaat uit de 21 Year Old, 25 Year Old en 30 Year Old single malt. Door de rijping op vier vattypen biedt deze collectie smaken die je niet snel zal vergeten.

De Limited Editions bestaan uit het Smoke Season, welke intens gerookt is, en een Malt Season, welke exclusief is gemaakt door middel van een traditionele techniek, waarbij gerst bewerkt wordt voor het gebruik in het distilleerproces. Ieder jaar wordt er een nieuwe editie van deze Limited Edition uitgebracht. Cheers!